Συγκλονίζει η μητέρα της ανήλικης που βιάστηκε από αστυνομικό: «Την εκβίαζε, τον εμπιστευόμασταν»

Advertisement

Αποτροπιασμό προκαλούν οι αποκαλύψεις της ανήλικης που φέρεται να βιάστηκε από τον αστυνομικό στη Μυτιλήνη. Η ίδια ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία του φερόμενου θύτη, προκειμένου να μην υπάρξουν άλλα κορίτσια που θα βιώσουν κάτι ανάλογο στο μέλλον.

«Να τιμωρηθεί, να μην υπάρχουν άλλα κορίτσια όπως το δικό μου παιδί. Εγώ συγχαίρω την κόρη μου που βρήκε τη δύναμη και εμάς ως γονείς και αυτός ο άνθρωπος θέλω να τιμωρηθεί όσο δεν πάει. Όχι μόνο εκείνος οποιοσδήποτε ακουμπάει άλλων παιδιά γιατί είναι άρρωστοι άνθρωποι», ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

«Τον εμπιστευτήκαμε με κλειστά μάτια και λόγω της ιδιότητας του, τη δουλειά του. Τον είχαμε εμπιστευτεί αλλά δεν πρέπει να εμπιστεύεσαι κανέναν τελικά», συνέχισε η μητέρα της άτυχης κοπέλας και εξήγησε πως ο αστυνομικός πήγαινε όλα τα παιδιά σπίτι και την κόρη της την άφηνε τελευταία.

Advertisement

«Υπήρχε ένας φόβος στη μικρή ο οποίος ευτυχώς επειδή είμαι πάρα πολύ κοντά και με τα δύο μου τα παιδιά το κατάλαβα αμέσως και κοίταξα το κινητό της. Δυστυχώς δεν πρόλαβα γιατί ο «κύριος» ήταν πολύ έξυπνος λόγω της ιδιότητας του».

Η μητέρα της ανήλικης πρόσθεσε ακόμη ότι ο 53χρονος «την εκβίαζε. «Δεν μου είπε με ποιο τρόπο. Την εκβίαζε. Βρήκανε πάρα πολλά πράγματα μέσα σε ένα δωμάτιο του σπιτιού του όπως και στο κινητό του με ηλικίες 12 εως 15χρόνων», κατέληξε.

Όλο το χρονικό και τα στοιχεία-σοκ για τον αστυνομικό που βίασε 14χρονη

Το αρχηγείο της Αστυνομίας διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος του, ενώ η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών θα συνεχίσουν την έρευνα για να διαπιστωθεί εάν και άλλες ανήλικες είχαν πέσει θύματά του.

Advertisement

Ο 53χρονος αρχιφύλακας ήταν ιδιαίτερα γνωστός στο νησί όπου ζει, καθώς ήταν πολύ δραστήριος στον αθλητικό χώρο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει το newsbomb, η δράση του ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2022 διατηρώντας στα social media ψεύτικο προφίλ.

Η Αστυνομία ξεκίνησε την έρευνα στις 27 Ιουλίου 2022 όταν οι γονείς της 14χρονης μετέβησαν στην Ασφάλεια Μυτιλήνης μαζί με την κόρη τους, καταγγέλλοντας ότι ο προπονητής βόλεϊ ενήργησε σε συστηματική βάση γενετήσιες πράξεις με την ανήλικη και τουλάχιστον από τον Μάιο του 2022, ενώ κάνοντας χρήση προφίλ στο Facebook επιχειρούσε συστηματικά να παρασύρει την ανήλικη σε πορνογραφικές παραστάσεις.

Παρουσία ψυχολόγου η 14χρονη μαθήτρια Γυμνασίου έδωσε κατάθεση αναφέροντας ότι από το καλοκαίρι του 2021 ξεκίνησε προπονήσεις βόλεϊ με προπονητή τον αστυνομικό και από το Δεκέμβριο του 2021, οι γονείς της όπως και γονείς άλλων κοριτσιών αντίστοιχης ηλικίας, είχαν εμπιστευθεί τον αστυνομικό, ώστε να μεταφέρει με το αυτοκίνητό του τα κορίτσια στις οικίες τους μετά το πέρας των προπονήσεων.

Advertisement

Από τον Ιανουάριο του 2022 ο αστυνομικός άρχισε να θωπεύει τη μαθήτρια στο μηρό, μέσα στο ιδιωτικό του αυτοκίνητο, τόσο κατά τη διαδρομή από τον χώρο των προπονήσεων προς την οικία της, όσο και σε δασώδη ερημική τοποθεσία, ενώ φρόντιζε να κρατάει τελευταία την 14χρονη μέσα στο αυτοκίνητό του. Από το Φεβρουάριο του 2022, ο 53χρονος προπονητής, θώπευε σχεδόν μετά από κάθε προπόνηση, δηλαδή τρεις φορές την εβδομάδα το χειμώνα και τέσσερις φορές την εβδομάδα το καλοκαίρι, τη μαθήτρια σε μέρη του σώματός της.

Τους τελευταίους περίπου δύο μήνες, ο αστυνομικός είχε ζητήσει από τη μαθήτρια επανειλημμένα, τέσσερεις ή πέντε φορές, με την τελευταία εξ αυτών να είναι στις 21-07-2022, να προβεί σε ερωτικές πράξεις εντός του αυτοκινήτου του. Έχει βαρύνουσα σημασία να μνημονευθεί ότι, πριν από περίπου είκοσι μέρες, ο προπονητής την οδήγησε σε απομονωμένη και σκοτεινή τοποθεσία, της ζήτησε να κατέβει από το αυτοκίνητο. Στη συνέχεια, την έγδυσε και τη βίασε. Εκείνη τον παρακαλούσε να την αφήσει να φύγει αλλά εκείνος συνέχιζε τις φρικιαστικές πράξεις του.

Στη συνέχεια η 14χρονη κατέθεσε ότι τον Φεβρουάριο του 2022, ο αστυνομικός της ανέφερε ότι θα της έστελνε μήνυμα μέσω της εφαρμογής «messenger» από το προφίλ με όνομα… Από τότε είχαν σχεδόν καθημερινή επικοινωνία με σεξουαλικό περιεχόμενο, ενώ παράλληλα την πίεζε διαρκώς να του αποστείλει βίντεο και φωτογραφίες με σεξουαλικό περιεχόμενο που να απεικονίζεται η τελευταία.

Advertisement

Σε αυτο το σημείο αξίζει να επισημανθεί πως «σε ερώτηση των αστυνομικών, η μαθήτρια ανέφερε ότι, προπονητης ήταν πολύ εκδηλωτικός με όλα τα κορίτσια της ομάδας και πριν από περίπου ένα μήνα, μέσα στο αυτοκίνητό του άγγιξε στους μηρούς ενα κορίτσι, πράξη την οποία εκμυστηρεύτηκε το κοριτσάκι στο θύμα του προπονητή.
Η μητέρα της ανηλικης στην κατάθεση της είπε οτι «από τον Απρίλιο του 2022, ο αστυνομικος, προθυμοποιούταν και αναλάμβανε να επιστρέψει την ανήλικη κόρη της στο σπίτι της, τακτική την οποία ακολουθούσε και απέναντι σε άλλες ανήλικες αθλήτριες, ενώ παράλληλα άφηνε την κόρη της τελευταία».

Η μητέρα το πρωί της 26ης Ιουλίου αντιλήφθηκε στο κινητό της ανήλικης κόρης της συνομιλία στην εφαρμογή «Messenger», μεταξύ της τελευταίας και του χρήστη του προφίλ με όνομα (σ.σ αναφέρεται στο προφίλ που διατηρούσε. με ψεύτικο nick name) και διέκρινε πίεση από πλευράς του χρήστη του ανωτέρω λογαριασμού περί αποστολής άσεμνου υλικού. Η μητέρα της μαθήτριας κατέθεσε ακόμα ότι, σύμφωνα με τα όσα της εκμυστηρεύτηκε η κόρη της, ο αστυνομικός την θώπευε επανειλημμένα στους μηρούς της, ενώ δεν γνώριζε εάν είχε προβεί σε περαιτέρω ασελγείς ή βίαιες πράξεις.

Η μητέρα, ζήτησε την ιατροδικαστική εξέταση της κόρης της και με έγγραφο των «αδιάφθορων» προς την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Βορείου Αιγαίου, αιτηθήκαν την εξέταση της ανήλικης. Παράλληλα, όπως αναφέρεται στη δικογραφία το πρωι της «28-07-2022, εξετάστηκε στη Μυτιλήνη δεύτερη ανήλικη δια πραγματογνώμονα – ψυχολόγου η οποία ανέφερε ότι η μαθήτρια της είχε εκμυστηρευτεί ότι, αφενός αστυνομικός, προπονητής βόλεϊ αμφότερων των κοριτσιών, όταν την επέστρεφε σπίτι από την προπόνηση, την είχε θωπεύσει αρκετές φορές τους μηρούς, εντός του αυτοκινήτου του και αφετέρου, ο τελευταίος διατηρούσε λογαριασμό στο «facebook» προκειμένου να επικοινωνεί μαζί της. Επίσης, επιβεβαίωσε τα όσα κατέθεσε η μαθήτρια σχετικά με το γεγονός ότι ο αστυνομικός συνόδευε στα σπίτια τους αρκετά κορίτσια μετά την προπόνηση και σχεδόν πάντα άφηνε την καταγγέλλουσα τελευταία, παρόλο που αυτό δεν ήταν λογικό βάσει του δρομολογίου.

Advertisement

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε το ίδιο άτομο, πριν από ένα μήνα περίπου, ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο του αστυνομικού, μόνη της μαζί με τον τελευταίο, ο ίδιος της έσφιξε το μηρό και της είπε «άντε καληνύχτα τώρα», συμβάν το οποίο την έκανε να αισθανθεί άβολα. Ωστόσο, δεν έδωσε περισσότερη έκταση επειδή συχνά ο αστυνομικός όταν μιλούσε στα κορίτσια της ομάδας και ήθελε να τα παρηγορήσει, τα «χάιδευε» στα μπράτσα ή στους μηρούς».

Κατά την έρευνα στο σπίτι του αστυνομικού εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, βιντεοκάμερες, tablet, ψηφιακά μέσα αποθήκευσης κ.α.).

Με αίτημα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, έγινε αίτημα για ολική άρση του απορρήτου του συνόλου των ψηφιακών πειστηρίων, του συνόλου των δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των φωτογραφιών και αρχείων βίντεο, του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, των λογισμικών ανταλλαγής μηνυμάτων, δεδομένων επικοινωνίας μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας και διαδικτύου (WhatsApp, Viber applications, κ.α.), καθώς και πάσης φύσης δεδομένων που θα προκύψουν κατά την εξέταση των πειστηρίων.Την 29-07-2022, το συγκεντρωθέν προανακριτικό υλικό υποβλήθηκε αρμοδίως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια Ανάκριση.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement