Σύλληψη επικίνδυνου δραπέτη από τις φυλακές Τρίπολης – Είχε κάνει 17 ληστείες σε μόλις 18 ημέρες

Advertisement

Πρατήρια υγρών καυσίμων, σούπερ μάρκετ, κέντρο αισθητικής. Συνολικά 17 ληστείες σε μόλις 18 ημέρες είχε πραγματοποιήσει ο δραπέτης των φυλακών Τρίπολης που συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής στον Άγιο Δημήτριο.

Μετά από μια ακόμα ληστεία σε ψιλικατζίδικο της περιοχής, οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εντόπισαν τον 31χρονο άνδρα και του πέρασαν χειροπέδες. Μάλιστα, για τη σύλληψη του, είχε συσταθεί ειδική ομάδα από αστυνομικούς της Υπηρεσίας.

Ο 31χρονος είχε πάρει άδεια από το Κατάστημα Κράτησης Τρίπολης, την οποία παραβίασε με τις αρχές να τον αναζητούν από τις 10 Ιουλίου.

Advertisement

Από εκείνη τη μέρα, πραγματοποίησε 12 ληστείες και 5 απόπειρες ληστείας σε βενζινάδικα, 3 σε σούπερ μάρκετ, μια σε κέντρο αισθητικής, μια σε βάρος πεζού και 4 κλοπές μοτοσυκλετών. Συνήθιζε να «χτυπά», είτε έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του φορώντας κράνος ή τζόκει και γυαλία ηλίου, είτε έχοντας ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά του.

gn

sfh

Advertisement

Αφού έμπαινε στα καταστήματα-«στόχους», με την απειλή πιστολιού ή μαχαιριού ακινητοποιούσε τους υπαλλήλους και τους εξανάγκαζε να του παραδώσουν τα χρήματα των εισπράξεων των καταστημάτων.

Για τη μετάβαση του στα καταστήματα και για τη διαφυγή του χρησιμοποιούσε κλεμμένες μοτοσυκλέτες μικρού κυβισμού τις οποίες είχε αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο.

O 31χρονος έχει συλληφθεί και κατά το παρελθόν για παραβάσεις του Νόμου «περί Ναρκωτικών», «περί όπλων», «κλοπές κατά συναυτουργία», «Απειλή», «Παραβίαση Δικαστικής Απόφασης», «Απόδραση κρατουμένου» και «Σύσταση εγκληματικής Οργάνωσης που διέπραττε ληστείες κατά συναυτουργία και κατ εξακολούθηση».

Οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τον παρέπεμψε στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών και διατάχθηκε ο επανεγκλεισμός του στο Κατάστημα Κράτησης από όπου είχε δραπετεύσει.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement