Απαντήσεις από Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις Κουκάκη – Ανδρουλάκη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Advertisement

Το σκάνδαλο των υποκλοπών δεν έχει τελειώσει. Αντιθέτως, μόλις άρχισε. Αυτό είναι το βασικό μήνυμα που εκπέμπει η Κουμουνδούρου για τις παρακολουθήσεις που αποκαλύπτονται τους τελευταίους μήνες, αρχής γενομένης από την περίπτωση του δημοσιογράφου Θ. Κουκάκη και εν συνεχεία με την προσπάθεια παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη.

Η εξαιρετικά μεγάλη καθυστέρηση μηνών με την οποία αντέδρασε ο κ. Μητσοτάκης την περασμένη Πέμπτη, μετά τις αποκαλύψεις δύο και πλέον μηνών, είναι ενδεικτική της ενοχικής αντίδρασης του Μεγάρου Μαξίμου, σύμφωνα με την ανάλυση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αντί να λειτουργήσει αποσυμφορητικά, έριξε και άλλο λάδι στη φωτιά του ελληνικού «WaterGate», μετά την διπλή παραδοχή του επικεφαλής της ΕΥΠ κ. Κοντολέοντα πως η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών παρακολουθούσε τον Θανάση Κουκάκη.

Στην Κουμουνδούρου κάνουν ευθέως λόγο για «ζήτημα Δημοκρατίας» και εκτιμούν πως η εν λόγω παραδοχή προέκυψε από την πίεση της Επιτροπής και επί της ουσίας τίναξε στον αέρα τον σχεδιασμό του Πρωθυπουργικού γραφείου, αφού πυροδοτεί αλυσιδωτές αντιδράσεις. Παράλληλα, θεωρείται δεδομένο πως τόσο οι καταγγελίες του Νίκου Ανδρουλάκη για την απόπειρα παρακολούθησης του κινητού του, όπως και η παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, προέρχονται από το ίδιο «κέντρο». Γεγονός που επιβεβαιώνει η χρήση του ίδιου λογισμικού, του περίφημου «Predator».

Advertisement

Όσο για τα περί «ξένης υπηρεσίας», αίτημα της οποίας επικαλέστηκε ο επικεφαλής της ΕΥΠ για να δικαιολογήσει την παρακολούθηση, εκλαμβάνεται ως «ντρίπλα» προκειμένου να αποπροσανατολιστούν οι αυτονόητες έρευνες που θα ακολουθήσουν από το πρωθυπουργικό γραφείο, στο οποίο υπάγεται από το 2019 η ΕΥΠ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας με τους στενούς συνεργάτες του εξετάζει τις επόμενες κινήσεις τους στο θέμα των υποκλοπών, το οποίο όσο και να επιχειρείται να «θαφτεί» από τα μεγάλα Μέσα, πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως θα αποτελεί το προσεχές διάστημα ένα από τα μείζονα θέματα της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Σήμερα ο Γιώργος Κατρούγκαλος μαζί με τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας θα καταθέσουν σχετική ερώτηση στον Πρωθυπουργό, ενώ την ίδια ώρα τα ερωτήματα για τους κυβερνητικούς χειρισμούς παραμένουν:

Advertisement

– Γιατί παρακολουθούσε η ΕΥΠ έναν οικονομικό συντάκτη που ερευνούσε υποθέσεις διαφθοράς επικαλούμενη λόγους εθνικής ασφαλείας; Ποιοι ήταν οι λόγοι αυτοί;

– Αν η παρακολούθηση όπως είπε ο κ. Κοντολεων έγινε μετά από αίτημα ξένης υπηρεσίας ποια είναι αυτή;

– Η ΕΥΠ ανταποκρίνεται άκριτα στα αιτήματα ξένων υπηρεσιών που θέλουν να παρακολουθούν Eλληνες πολίτες;

Advertisement

– Γιατί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπάθησε να θολώσει τα νερά όταν ρωτήθηκε για την παρακολούθηση του κ. Κουκάκη και μιλούσε για υποθέσεις μεταξύ ιδιωτών όταν τον δημοσιογράφο όπως αποκάλυψε ο κ. Κοντολεων τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ;

– Θα απαντήσει η κυβέρνηση ποιος είναι αυτός ο «ιδιώτης» που με το ίδιο link παραβίασε το κινητό του κ. Κουκάκη και επιχειρησε να παραβιάσει και το κινητό του κ. Ανδρουλάκη; Ποιος είναι αυτός ο «ιδιώτης» που παρακολουθεί έναν δημοσιογράφο και έναν πολιτικό αρχηγό που δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους;

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement