Βαρυμπόμπη, ένας χρόνος μετά: Δεν έχουμε τελειώσει με τη φωτιά, καταγγέλλει ο κοινοτάρχης Αφιδνών

Advertisement

To drone της ΕΡΤ πέταξε πάνω από τα καμένα της Βαρυμπόμπης αποτυπώνοντας ένα δυστοπικό σκηνικό με ατελείωτες εκτάσεις καμενων, όπου το γκρι κυριαρχεί στο πράσινο του δάσους που σιγά σιγά αναγεννάται. Ο πρόεδρος της Κοινότητας Αφιδνών, Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος, μίλησε στην ΕΡΤ για το πώς βιώνουν οι κάτοικοι την καθημερινότητά τους σε ένα πληγωμένο από τις φωτιές τοπίο.

«Σωστή διαχείριση του δάσους σημαίνει να κοπούν τα καμένα με αλυσοπρίονα και όχι με μπουλντόζες και σημαίνει καθαρισμός του δάσους που είναι πίσω από τις Αφίδνες» δήλωσε στις «Συνδέσεις» κ. Θεοδωρόπουλος.

Advertisement

Αναμένουμε τη φωτιά από τη Μαλακάσα – Δεν έχει καθαριστεί το δάσος

Όπως τόνισε, ένα χρόνο μετά δεν έχει γίνει κάτι προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση. «Δεν έχουμε τελειώσει με τη φωτιά, την αναμένουμε από τη Μαλακάσα». Μιλώντας για τις ενέργειες που κάνει για την αποτροπή εμφάνισης μιας νέας φωτιάς στην περιοχή των Αφιδνών τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη της εντατικοποίησης της πυρόσβεσξς και του ρόλου των εθελοντών πυροσβεστών. Σε αυτό το σημείο κατήγγειλε ότι οι εθελοντές πληρώνουν από την τσέπη τους τα διόδια.

«Χάσαμε το πράσινο, χάσαμε την ποιότητα ζωής» είπε ο κ. Θεοδωρακόπουλος επισημαίνοντας ότι οι ανάγκες είναι πάρα πολλές και είναι σημαντικό να προσελκύσουν κόσμο οι εθελοντικές οργανώσεις που δρουν στο δάσος.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement