Ο χρυσαυγίτης Γιάννης Λαγός ζητά έρευνα εάν τον παρακολουθούσαν νόμιμα

Advertisement

Στην Εισαγγελία Αρείου Πάγου προσέφυγε ο Ευρωβουλευτής και κατηγορούμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός, ζητώντας να διερευνηθεί, εάν η παρακολούθηση των τηλεφώνων του, το 2013, που οδήγησε στη σύλληψη και καταδίκη του, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της Οργάνωσης, έγινε νόμιμα ή παράνομα.

Όπως αναφέρει ο Γιάννης Λαγός στην καταγγελία του προς τη Δικαιοσύνη, την οποία, σύμφωνα με το συνήγορο του Γιάννη Ζωγράφο, κατέθεσε και στο Ευρωκοινοβούλιο, ο λόγος που ζητάει να διερευνηθεί το νόμιμο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων του στο πλαίσιο της έρευνας των υποκλοπών Ανδρουλάκη – Κουκάκη, είναι, επειδή «το 2013, πάλι η Κυβέρνηση της ΝΔ, με παράνομες παρακολουθήσεις ακόμα και καθαρά προσωπικών συνομιλιών μου, που περιελήφθησαν ως αποδεικτικό υλικό στη σε βάρος μας δικογραφία, με οδήγησαν, κατηγορούμενο για εγκληματική οργάνωση και μετά σιδηροδέσμιο στις φυλακές».

Στην αίτηση του αναφέρει:

«Το σκάνδαλο των υποκλοπών της Κυβέρνησης Μητσοτάκη αποδεικνύεται μεγαλύτερο σε διαστάσεις από όσο και η ίδια είχε αρχικά φοβηθεί.

Advertisement

Στη διερεύνηση των «νομίμων» ή παράνομων «επισυνδέσεων»- υποκλοπών κατά Ανδρουλάκη και ενός δημοσιογράφου, η ίδια η φιλοκυβερνητική «Καθημερινή» αναδεικνύει στην αρθρογραφία της ότι παρακολουθούντο «6-7 ακόμα πολιτικοί», δείγμα της δυσαρέσκειας στους κόλπους της ίδιας της ΝΔ.

Ανεξαρτήτως όμως αυτών, η προαναγγελία εξεταστικής σε βάθος 10ετίας, που αποτελεί προφανή πολιτικό ελιγμό του Μητσοτάκη, καθώς και η πρόσκληση-πρόκληση που απευθύνθηκε σε κάθε πιθανά θιγόμενο να «προβεί σε καταγγελία», δημιουργεί την απαραίτητη πολιτική προυπόθεση για την ευόδωση των παγίων καταγγελιών μας, που έπεσαν στο κενό όταν έγιναν, για προφανείς πολιτικούς λόγους.

Το 2013, πάλι η Κυβέρνηση της ΝΔ, με παράνομες παρακολουθήσεις ακόμα και καθαρά προσωπικών συνομιλιών μου, που περιελήφθησαν ως αποδεικτικό υλικό στη σε βάρος μας δικογραφία, με οδήγησαν, κατηγορούμενο για εγκληματική οργάνωση και μετά σιδηροδέσμιο στις φυλακές.

Advertisement

Χαρακτηριστικό της σκευωρίας αλλά και της προχειρότητας της στημένης κατηγορίας, ότι στην πρώτη κλήση των συνηγόρων μας από την Εισαγγελέα κ. Νταγιαντά, μας επεδείχθη ογκώδης φάκελος με δήθεν «νόμιμες επισυνδέσεις», δηλαδή απομαγνητοφωνημένες παρακολουθήσεις μας ενώ είμασταν βουλευτές, οι οποίες αίφνης την επόμενη μέρα εξαφανίστηκαν και ουδέποτε παρουσιάστηκαν ξανά, επειδή ασφαλώς επρόκειτο για πλήρως παράνομες, που συρραφές τους χρησιμοποιήθηκαν για να σχηματιστεί η ασύστατη δικογραφία.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Καταγγέλλω εκ νέου τις παράνομες σε βάρος μου παρακολουθήσεις με το υλικό των οποίων οδηγήθηκα στη φυλακή ως «διευθυντής εγκληματικής οργάνωσης» και

ΑΙΤΟΥΜΑΙ την πλήρη αποκάλυψη των υπαιτίων, την εξασφάλιση του αποδεικτικού υλικού, προσφεύγοντας εναντίον τους και δια της παρούσης στη Δικαιοσύνη, και κοινοποιώντας την παρούσα σε κάθε αρμόδια αρχή, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Advertisement

Με τιμή

Γ. Λαγός».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement