Παναγιώτα Ντρισμπιώτη: Σαν μάνα τη συμβούλεψα να μη τρέξει σήμερα -Ξέρω πόσο πονούσε

Advertisement

Στα 38 του χρόνια, οποιοσδήποτε αθλητής σε οποιοδήποτε άθλημα είναι στα τέλη της καριέρας του, αν δεν έχει σταματήσει ήδη. Για τη Ντρισμπιώτη, στα 38 χρόνια ήρθε η παγκόσμια αναγνώριση.

Μπορεί η κόρη της Αντιγόνη να είναι το πρόσωπο των ημερών και να αποθεώνεται από ολόκληρη τη χώρα με αφορμή την τεράστια επιτυχία της στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου, όμως η μητέρα της Παναγιώτα Ντρισμπιώτη δεν είχε χρόνο να δει ούτε την δεύτερη απονομή της.

Το Newsbomb.gr μίλησε με την κα. Παναγιώτα εν ώρα εργασία της στο τσιπουράδικο που διατηρεί στην Καρδίτσα.

Advertisement

«Δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμα τι έχει συμβεί αλλά η χαρά μου είναι απερίγραπτη. Δυστυχώς λόγω δουλειάς μπόρεσα να δω τη δεύτερη απονομή της κόρης».

Απαντώντας στην ερώτηση του Newsbomb.gr σχετικά με το τι θα είναι το πρώτο πράγμα που θα πει όταν δει από κοντά την Αντιγόνη, η κα. Παναγιώτα είπε: «όποιος είναι γονιός μόνο μπορεί να καταλάβει τι αισθάνομαι αυτήν τη στιγμή. Δεν έχω σκεφτεί τι θα τις πω, θέλω μόνο να την σφίξω στην αγκαλιά μου και να της πω ένα μεγάλο μπράβο. Θέλω να σας πω ότι χθες που μιλήσαμε μετά το πρώτο χρυσό της είπα να μην τρέξει. Είμαι μάνα και ξέρω πόσο επίπονο είναι αυτό που κάνει. Δεν θέλω το παιδί μου να πονάει. Ευτυχώς δεν με άκουσε και σήμερα πανηγυρίζει το δεύτερο χρυσό της».

Η αποθέωση από τους συναθλητές της στο ξενοδοχείο, για το δεύτερο χρυσό

Την αποθέωση γνώρισε στο ξενοδοχείο της ελληνικής αποστολής στο Μόναχο η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, μετά το δεύτερο χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου.

Advertisement

Όπως ήταν λογικό, οι συναθλητές και οι συναθλήτριές της αλλά και όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής τής επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στο ξενοδοχείο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Advertisement

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SEGAS (@segas.gr)

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, δε, πανηγύρισε το δεύτερο χρυσό μετάλλιο με ένα ποτήρι μπύρα:

 

Advertisement
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SEGAS (@segas.gr)

Το δεύτερο χρυσό

Το χρυσό μετάλλιο και στα 20χλμ. βάση κατέκτησε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του Μονάχου.

Advertisement

Η Ελληνίδα κορυφαία αθλήτρια κάνει το double στο Μόναχο και φεύγει με το «χρυσό» μετάλλιο και στα 35χλμ. και στα 20χμλ. βάδην.

Κάνοντας μία εξαιρετική κούρσα και διατηρώντας το χαμόγελο αλλά και τον ρυθμό της σε όλο τον αγώνα, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη τερμάτισε πρώτη την κούρσα με 1:29:03, γράφοντας ιστορία. Η Ντρισμπιώτη παρ΄ότι πριν ακριβώς τέσσερις ημέρες κατέκτησε το χρυσό στα 35χμλ. βάδην, αποφάσισε να πάρει μέρος και στα 20χλμ. καθώς ήταν σε εξαιρετική φόρμα.

Ειδικότερα η 38χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια ένιωθε καλά σωματικά και αποφάσισε τελευταία στιγμή χθες μαζί με τον προπονητή της Ναπολέων Κεγαλόπουλο, να πάρει μέρος στον αγώνα, κυρίως για να απολαύσει, δίχως κανένα άγχος, την συμμετοχή της στην απόσταση.

Advertisement

Αυτό αποδείχτηκε και στην σημερινή κούρσα, καθώς καθ΄όλη τη διάρκεια της διαδρομής και ειδικά στα τελευταία χιλιόμετρα απέκτησε σημαντικό προβάδισμα σε σχέση με της υπόλοιπες πρωταθλήτριες.

Πρώτη ελληνίδα αθλήτρια με double χρυσό σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια εφάρμοσε για ακόμα μία φορά ένα έξυπνο τρικ. Έμεινε από την αρχή κοντά στις πρωτοπόρες χωρίς να ανεβάσει στροφές.

Την ώρα που οι αντίπαλες της έδειχναν να έχουν μείνει από δυνάμεις στους τελευταίους γύρους, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη ανέβασε ρυθμό και στις άφησε πίσω.

Advertisement

Δεύτερη τερμάτισε η Πολωνή Καταρζίνα Ζβιζμεμπλο με 1:29.20 και τρίτη η Γερμανίδα Σάσκια Φέιγκε με 1:29.25. Η έτερη Ελληνίδα, Χριστίνα Παπαδοπούλου πέρασε 12η τη γραμμή του τερματισμού, με χρόνο 1:35.19.

Σημειώνεται πως η Ελληνίδα αθλήτρια γίνεται στα 38 της χρόνια η πρώτη από τη χώρα μας που κάνει «νταμπλ» χρυσών μεταλλίων σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement