Τον πυροβόλησε δύο φορές λόγω … εκπυρσοκρότησης της καραμπίνας

Advertisement

Δύο φορές πυροβόλησε τον 43χρονο ο 67χρονος Ηρακλειώτης, ο οποίος απολογείται την Τρίτη με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι η καραμπίνα, στην προσπάθεια του να εκφοβίσει τον 43χρονο καθώς φοβήθηκε ότι θα του επιτεθεί, εκπυρσοκρότησε. Πάντως αστυνομικός υποστηρίζει, κατά πληροφορίες,  ότι ο κατηγορούμενος προφορικά τουλάχιστον φέρεται να είπε ότι «ήθελε να τον αφήσει ανάπηρο».

Ο 43χρονος αποχωρούσε από την αγροικία του όταν ο 67χρονος, ο οποίος διατηρεί στην ίδια περιοχή αποθήκη, φέρεται να του έκλεισε το δρόμο με το επιβατηγό αυτοκίνητο. Ο οδηγός υποχρεώθηκε να κατέβει από το όχημα του και τότε ο κατηγορούμενος τον πυροβόλησε από απόσταση περίπου πέντε μέτρων.

Στο περιστατικό υπήρχαν δύο αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι φέρονται να έδωσαν αναλυτική περιγραφή στους αστυνομικούς.
Ο 67χρονος συνελήφθη σχεδόν δύο ώρες αργότερα, επιστρέφοντας στο σπίτι του όπου τον περίμεναν αστυνομικοί. Τον ακινητοποίησαν και τότε ο κατηγορούμενος φέρεται να είπε ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση αλλά «είχε σκοπό να τον αφήσει ανάπηρο». Στην πορεία ωστόσο υποστήριξε ότι η καραμπίνα εκπυρσοκρότησε.

Advertisement

Ως προς την καραμπίνα, ισχυρίστηκε ψευδώς σύμφωνα με την αστυνομία ότι την είχε ξεφορτωθεί σε κάδο απορριμμάτων. Οι αστυνομικοί έψαξαν στον υποτιθέμενο κάδο, χωρίς αποτέλεσμα. Η καραμπίνα ήταν κλειδωμένη στο αυτοκίνητο ιδιοκτησίας συγγενικού του προσώπου. Με το ίδιο αυτοκίνητο μετέβη και στον τόπο των πυροβολισμών.

Οι σχέσεις των δύο πλευρών ήταν αρκετά τεταμένες και υπήρχαν προστριβές λόγω κυρίως αστικών διαφορών.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement