Ιαπωνία: Θετικός στον κορωνοϊό ο πρωθυπουργός, Φούμιο Κισίντα

Advertisement

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Φούμιο Κισίντα, είναι θετικός στον κορονοϊό και αναρρώνει στην επίσημη κατοικία του, όπως ανακοίνωσε το Γραφείο του την Κυριακή (21/08).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του Reuters, ο Φούμιο Κισίντα, που μόλις επέστρεψε από διακοπές μιας εβδομάδας, επρόκειτο να επιστρέψει στην εργασία του τη Δευτέρα (22/08), καθώς είχε προγραμματιστεί και ένα ταξίδι στο εξωτερικό για την επόμενη εβδομάδα.

Παρ’ όλα αυτά, ο ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας παρουσίασε βήχα και πυρετό, το Σάββατο (20/08), και υποβλήθηκε σε τεστ PCR το πρωί της Κυριακής (21/08), το οποίο επιβεβαίωσε το θετικό αποτέλεσμα, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργικού Συμβουλίου.

Advertisement

Ο Φούμιο Κισίντα επρόκειτο να συμμετάσχει στη Διεθνή Διάσκεψη του Τόκιο για την Αφρικανική Ανάπτυξη (TICAD) που αρχίζει την Παρασκευή (26/08) στην Τυνησία και, στη συνέχεια, θα πραγματοποιούσε επισκέψεις σε χώρες της Μέσης Ανατολής.

Η Ιαπωνία κατέγραψε αύξηση-ρεκόρ στις λοιμώξεις από κορονοϊό κατά τη διάρκεια του Ιουλίου και του Αυγούστου, πλήττοντας τις επιχειρήσεις στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, αν και οι θάνατοι παραμένουν σχετικά χαμηλοί και οι επιπτώσεις ήταν ηπιότερες από ό,τι σε ορισμένες άλλες προηγμένες οικονομίες.

Πάντως, οι Αρχές έχουν αποφύγει τα αυστηρά μέτρα lockdown που χρησιμοποιήθηκαν σε άλλες χώρες καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, βασιζόμενες στην ευρεία χρήση μάσκας και στην κοινωνική αποστασιοποίηση για τον περιορισμό των λοιμώξεων.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement