Καραθανασόπουλος για υποκλοπές: «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποκαλυφθεί η αλήθεια»

Advertisement

Να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές και να συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, καλώντας, μάλιστα, τα συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία πρότεινε σήμερα, Δευτέρα (22/8) με σχετικό αίτημά του το ΚΚΕ, ζήτησε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος.

Σε συνέντευξή του, συγκεκριμένα, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM» ανέφερε -με βάση και τη σχετική ενημέρωση από το γραφείο Τύπου- πως «το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποκαλυφθεί η αλήθεια». Από την άλλη, όμως δεν έχει και αυταπάτες, συνέχισε καθώς «για το ΚΚΕ, το κύριο πρόβλημα είναι το αντιδραστικό, σκοτεινό θεσμικό πλαίσιο που έχουν συνδιαμορφώσει τα τελευταία 30 χρόνια όλες οι κυβερνήσεις, στο πλαίσιο και της ευρωπαϊκής πολιτικής, με κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς, σε σύνδεση με ξένα κέντρα και πρεσβείες αλλά και με επιχειρηματικά συμφέροντα. Το συγκεκριμένο πλαίσιο βάζει στο στόχαστρο λαϊκές ελευθερίες και δικαιώματα και αυτό απουσιάζει από την ανούσια αντιπαράθεση που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα μεταξύ της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων», επεσήμανε.

Αναφέρθηκε και στην υπόθεση των υποκλοπών στην έδρα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ στον Περισσό, «από το 2016 έως σήμερα, μία υπόθεση για την οποία ποτέ δεν υπήρξαν συγκεκριμένες απαντήσεις παρά μόνο γενικόλογες αναφορές, με τις οποίες επιχειρήθηκε να κουκουλωθεί η υπόθεση με πολλαπλά προσχήματα», υποστήριξε επίσης.

Advertisement

Όσον αφορά στην ακρίβεια και τις τιμές ενέργειας, ο Ν. Καραθανασόπουλος δήλωσε πως «οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης, δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία αναδιανομή που γίνεται ανάμεσα στους λιγότερο και περισσότερο φτωχούς, αφήνοντας στο απυρόβλητο τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων αλλά και τις συνθήκες διαμόρφωσης αυτού του εκρηκτικού μείγματος ενέργειας, που δεν είναι τίποτα άλλο, παρά η πολιτική απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας και η «πράσινη μετάβαση». Η κυβέρνηση προσπαθεί να μάθει τον κόσμο να ζει με λίγα και να μην διεκδικεί την κάλυψη των αναγκών του», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «οι όποιες επιδοτήσεις σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν τις απώλειες του λαϊκού εισοδήματος. Μόνο οι προτάσεις του ΚΚΕ μπορούν να επιφέρουν ανακούφιση στα λαϊκά στρώματα», εκτίμησε κλείνοντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement