Παφίλης για υποκλοπές: Το ΚΚΕ στηρίζει τη δημιουργία εξεταστικής επιτροπής

Advertisement

«Το ΚΚΕ στηρίζει τη δημιουργία εξεταστικής επιτροπής που θα εξετάσει και την υπόθεση Ανδρουλάκη και την υπόθεση άλλων δημοσιογράφων και την υπόθεση έξι χρόνων από την παρακολούθηση των γραφείων της ΚΕ του ΚΚΕ», δήλωσε ο Θανάσης Παφίλης μετά τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

«Το πιο σημαντικό θεωρούμε, πέρα από τις προσπάθειες που θα κάνουμε, όπως κάνουμε πάντα, για να χυθεί άπλετο φως, όσο είναι δυνατόν, είναι να αναδειχθεί το τερατώδες θεσμικό πλαίσιο που όχι μόνο δεν προστατεύει αλλά καταργεί οποιοδήποτε απόρρητο και οποιοδήποτε τέτοιο δικαίωμα. Για αυτό τα υπόλοιπα κόμματα δεν βγάζουν άχνα, γιατί το έχουν ψηφίσει όλοι και τώρα επικεντρώνονται στο να ρίχνουν ευθύνες ο ένας στον άλλο», προσέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη στάση του ΚΚΕ στην πρόταση που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, ο Θ. Παφίλης απάντησε: «Θα δούμε πώς θα διαμορφωθεί, γιατί είναι λίγο ασαφή τα πράγματα. Δεν αποκλείουμε να καταθέσουμε και δικιά μας ξεχωριστή πρόταση και να απαιτήσουμε να συμπεριληφθεί, αφού όλοι θέλουν φως και διαφάνεια άπλετη, εντός ή εκτός εισαγωγικών, και να την συμπεριλάβουν και στην τελική πρόταση».

Advertisement

Εν τω μεταξύ, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ ζητά την άμεση σύγκληση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας «προκειμένου να διερευνηθούν η παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ευρωβουλευτή κ. Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ και η επιβεβαιωμένη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου με το κακόβουλο λογισμικό predator, όπως επίσης και οι παρακολουθήσεις τηλεφώνων δημοσιογράφων, αλλά και οι παράνομες συνακροάσεις-υποκλοπές στο τηλεφωνικό κέντρο της ΚΕ του ΚΚΕ».

Για την υπόθεση αυτή, οι βουλευτές ζητούν να κληθούν σε ακρόαση, «εντός της τρέχουσας εβδομάδας», οι κάτωθι:

α) Ο νέος διοικητής της ΕΥΠ κ. Θεμιστοκλής Δεμίρης

β) Ο καθαιρεθείς διοικητής της ΕΥΠ κ. Παναγιώτης Κοντολέων

γ) Η αρμόδια για την ΕΥΠ εισαγγελέας εφετών κ. Βασιλική Βλάχου

Advertisement

δ) Ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού κ. Γρηγόρης Δημητριάδης

ε) Ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) κ. Χρήστος Ράμμος, «καθώς και όποιος άλλος κριθεί αναγκαίο να κληθεί»

Καραθανασόπουλος: Το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποκαλυφθεί η αλήθεια

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ

Advertisement

Να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή για τις παρακολουθήσεις και να συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, καλώντας, μάλιστα, τα συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία πρότεινε σήμερα με σχετικό αίτημά του το ΚΚΕ, ζήτησε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος.

Σε συνέντευξή του, συγκεκριμένα, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM» ανέφερε -με βάση και τη σχετική ενημέρωση από το γραφείο Τύπου- πως «το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποκαλυφθεί η αλήθεια». Από την άλλη, όμως δεν έχει και αυταπάτες, συνέχισε καθώς «για το ΚΚΕ, το κύριο πρόβλημα είναι το αντιδραστικό, σκοτεινό θεσμικό πλαίσιο που έχουν συνδιαμορφώσει τα τελευταία 30 χρόνια όλες οι κυβερνήσεις, στο πλαίσιο και της ευρωπαϊκής πολιτικής, με κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς, σε σύνδεση με ξένα κέντρα και πρεσβείες αλλά και με επιχειρηματικά συμφέροντα. Το συγκεκριμένο πλαίσιο βάζει στο στόχαστρο λαϊκές ελευθερίες και δικαιώματα και αυτό απουσιάζει από την ανούσια αντιπαράθεση που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα μεταξύ της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων», επεσήμανε.

Αναφέρθηκε και στην υπόθεση των υποκλοπών στην έδρα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ στον Περισσό, «από το 2016 έως σήμερα, μία υπόθεση για την οποία ποτέ δεν υπήρξαν συγκεκριμένες απαντήσεις παρά μόνο γενικόλογες αναφορές, με τις οποίες επιχειρήθηκε να κουκουλωθεί η υπόθεση με πολλαπλά προσχήματα», υποστήριξε επίσης.

Advertisement

Όσον αφορά την ακρίβεια και τις τιμές ενέργειας, ο Ν. Καραθανασόπουλος δήλωσε πως «οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης, δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία αναδιανομή που γίνεται ανάμεσα στους λιγότερο και περισσότερο φτωχούς, αφήνοντας στο απυρόβλητο τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων αλλά και τις συνθήκες διαμόρφωσης αυτού του εκρηκτικού μείγματος ενέργειας, που δεν είναι τίποτα άλλο, παρά η πολιτική απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας και η «πράσινη μετάβαση». Η κυβέρνηση προσπαθεί να μάθει τον κόσμο να ζει με λίγα και να μην διεκδικεί την κάλυψη των αναγκών του», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «οι όποιες επιδοτήσεις σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν τις απώλειες του λαϊκού εισοδήματος. Μόνο οι προτάσεις του ΚΚΕ μπορούν να επιφέρουν ανακούφιση στα λαϊκά στρώματα», εκτίμησε κλείνοντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement