Κακοκαιρία στη Χαλκιδική: Απεγκλωβίστηκαν τουρίστες-Χωρίς ρεύμα τρεις περιοχές (φωτ. & βίντεο)

Advertisement

Πλημμύρες, διακοπές ρεύματος σε Τορώνη, Σάρτη και Καλαμίτσι, αλλά και επικίνδυνες συνθήκες για τους οδηγούς έχει προκαλέσει η θεομηνία που πλήττει την περιοχή της Σιθωνίας στη Χαλκιδική.

Οι ζημιές που έχουν δημιουργηθεί στη Συκιά είναι αρκετές, ενώ, όπως θα δείτε και στο βίντεο του GRTimes, σε ρέμα που βρίσκεται στην περιοχή και «φούσκωσε» από τις μεγάλες ποσότητες νερού που έχουν πέσει από το πρωί της Τετάρτης (24/8), εγκλωβίστηκε ένα όχημα το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, ανήκει σε τουρίστες από τη Βουλγαρία.

«Κληθήκαμε το μεσημέρι και με μηχανήματα του δήμου, επεμβήκαμε άμεσα προκειμένου να απεγκλωβίσουμε τους τουρίστες», μετέφερε σχετικά στο GRTimes ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας, Βασίλειος Ζήσιος.

Advertisement

Δείτε το βίντεο του GRTimes:

Πλημμύρισε το παραλιακό μέτωπο της Συκιάς-Χωρίς ρεύμα η Τορώνη

Στο μεταξύ, σοβαρά ζητήματα έχουν δημιουργηθεί σε αρκετές περιοχές του δεύτερου ποδιού στη Χαλκιδική.

Σύμφωνα με όσα μεταφέρει στο GRTimes ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Συκιάς, Δημήτρης Μελίσσης, «ο δρόμος της παλιάς επαρχιακής οδού Συκιάς έχει μετατραπεί σε ποτάμι, ενώ έχει πλημμυρήσει η παραλία αλλά και ο κεντρικός δρόμος, όπου αυτήν την ώρα δεν μπορούν να περάσουν αυτοκίνητα. Αυτό συμβαίνει καθώς δεν υπάρχουν αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή. Ακόμη, κάτω από τη γέφυρα στην παραλία Συκιάς, τα νερά της βροχής έχουν σχηματίσει ένα ορμητικό ποτάμι. Επιπλέον, έχει πλημμυρίσει και στην παραλία Τουρκολιμνιώνα».

Φωτογραφία από την παραλία Τουρκολιμνιώνα

Όπως ακόμη σημειώνει ο ίδιος, σε σούπερ μάρκετ της περιοχής «αναγκάστηκαν να κλείσουν τις πόρτες, με τον κόσμο μέσα, για να μην μπουν  τα ορμητικά νερά».

Advertisement

Συμπληρώνει ακόμη ότι, «κινητοποιήθηκαν τα μηχανήματα του δήμου Σιθωνίας προκειμένου να διευθετήσουν όσα περισσότερα ζητήματα γίνεται».

Advertisement

«Η νύχτα προβλέπεται δύσκολη-Βρισκόμαστε επί ποδός»

Όπως μεταφέρει στο GRTimes ο δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας, «δεν έχει σταματήσει να βρέχει από το πρωί. Στη Συκιά τα προβλήματα είναι πολλά, ενώ προέκυψε ζήτημα με τη γέφυρα της Συκιάς.

Όλο το παραλιακό μέτωπο της περιοχής είναι γεμάτο νερό, ενώ η νύχτα προβλέπεται ιδιαίτερα δύσκολη. Βρισκόμαστε όλοι επί ποδός, τα μεγάλα ζητήματα εντοπίζονται σε Συκιά και Τορώνη».

Advertisement

«Η μέρα φαίνεται ατέλειωτη-Περιμένουμε το επόμενο ξέσπασμα της κακοκαιρίας»

Στους δρόμους της Χαλκιδικής βρίσκεται ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας, Βασίλειος Ζήσιος, ο οποίος, λέει στο GRTimes ότι «είχαμε κάποια προβλήματα με την ηλεκτροδότηση σε τμήμα της Συκιάς και του Νέου Μαρμαρά, αλλά τα καιρικά φαινόμενα μπήκαν για λίγο σε ύφεση και οι τεχνικοί τα έχουν αποκαταστήσει».

Ο αντιδήμαρχος σημειώνει ακόμη πως «το ιδιαίτερο πρόβλημα αυτήν την ώρα δημιουργείται στην παραλία της Συκιάς, το Καλαμίτσι αλλά και την Τορώνη», ενώ μεταφέρει ότι «στη Συκιά έχουμε πλημμυρίσει, με τα συνεργεία μας να προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές».

Advertisement

Τονίζει ακόμη ότι «η μέρα φαίνεται ατέλειωτη και αν και τα φαινόμενα έχουν για λίγο ηρεμήσει, βρισκόμαστε σε ετοιμότητα, καθώς περιμένουμε το επόμενο ξέσπασμα της κακοκαιρίας».

Ο κ. Ζήσιος γνωστοποιεί ακόμη ότι χωρίς ρεύμα παραμένουν Τορώνη, Σάρτη και Καλαμίτσι.

Σημειώνουμε ότι, η Πυροσβεστική έχει κληθεί 4 συνολικά αντλήσεις υδάτων στην περιοχή της Σιθωνίας, ενώ αυτήν την ώρα, λόγω έντονης βροχόπτωσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο 1o χιλιόμετρο από Όλυνθο προς επαρχιακή οδό Νέων Μουδανιών – Σιθωνίας.

Advertisement

«Στο κόκκινο» η Χαλκιδική λόγω της κακοκαιρίας

Υπενθυμίζουμε πως, η Χαλκιδική αποτελεί μία από τις περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας.

Advertisement

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα μεταφέρει στο GRTimes ο μετεωρολόγος του northmeteo.gr, Δρ. Σταύρος Κέππας, «το βράδυ και μέχρι το πρωί της επόμενης ημέρας (Πέμπτη) αναμένονται καταιγίδες, κατά διαστήματα πολύ ισχυρές, οι οποίες θα “χτυπήσουν” ιδιαίτερα το Άγιον Όρος αλλά και την περιοχή της Σιθωνίας».

Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Κέππα, «πρακτικά, όλη η Χαλκιδική βρίσκεται “στο κόκκινο”».

Από τις μεσημεριανές ώρες, ωστόσο, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα εξασθενήσουν, εξηγεί ο Μετεωρολόγος, λέγοντας ωστόσο ότι «ενδέχεται να παραμείνουν κάποιες διάσπαρτες μπόρες».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement