Όλυμπος: Γερμανός μουσικός παίζει φλάουτο στα 2.650 μέτρα με χαλάζι και χιόνι

Advertisement

Συνεχείς ακυρώσεις δέχονται τα καταφύγια τις τελευταίες μέρες καθώς οι λάτρεις της ορειβασίας και του βουνού πειθάρχησαν στις συστάσεις των αρχών αποφεύγοντας την ανάβαση.

Στο Καταφύγιο Χρήστος Κάκαλος, σε υψόμετρο 2.650 μέτρων στο οροπέδιο των Μουσών, η ομίχλη, ο δυνατός αέρας, η έντονη βροχόπτωση και η πολύ χαμηλή θερμοκρασία, συνθέτουν ένα άγριο σκηνικό.

Τις προηγούμενες ώρες μια έντονη χαλαζόπτωση μαζί με χιόνι άσπρισε την κορυφή του Μύτικα, προσφέροντας μια εντυπωσιακή, όσο και ασυνήθιστη εικόνα.

Advertisement

Μόλις 8 τολμηροί επισκέπτες βρίσκονται αυτές τις μέρες στο Καταφύγιο ανάμεσά τους και ένας Γερμανός μουσικός, ο Κριστιάν, ο οποίος παίρνει το φλάουτό του και ανεβαίνει κάθε μέρα και σε μια διαφορετική κορυφή για να εμπνευστεί και παίζει μουσική. Για την ακρίβεια ο γερμανός μουσικός και φανατικός των βουνών και της ορειβασίας παίζει shakuhachi ένα φλάουτο από μπαμπού, παραδοσιακό όργανο της Ιαπωνίας.

Όπως αναφέρει το Voria.gr το μεσημέρι της Πέμπτης ο Κριστιάν ήταν σε μια από τις δίδυμες κορυφές Καλάγια, στα 2.640 μέτρα, που για τους Δωδεκαθεϊστές έχουν μια ιδιαίτερη ενέργεια. To όνομα Καλάγια προέρχεται πιθανόν από την τουρκική λέξη kalay που σημαίνει κασσίτερος, καθώς οι πέτρινες πλάκες των δύο κορυφών παίρνουν το γαλαζοπράσινο χρώμα του κασσίτερο όταν πέφτει πάνω τους το φως του ήλιου.

«Τις τελευταίες δύο μέρες είναι περίεργα εδώ στο βουνό, αν και εμείς είμαστε μαθημένοι στα δύσκολα. Το θερμόμετρο έπεσε μόλις στους 2 º C και η ξυλόσομπα καίει συνεχώς. Έχουμε αρκετές ακυρώσεις, είμαστε 8 άτομα και κάποιοι κατασκηνωτές που διανυκτερεύουν γύρω γύρω στις σκηνές», είπε στη Voria, ο Αλέξανδρος Στύλλας, διαχειριστής του Καταφυγίου Χρήστος Κάκαλος.

Advertisement

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement