«Δε θα ξεχάσω ποτέ πόσο αγωνίστηκες για να αποδείξεις την αθωότητά μου» – Το «ευχαριστώ» της Πισπιρίγκου στον Όθωνα Παπαδόπουλο

Απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου στην ανακρίτρια, Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022. Η 33χρονη η οποία είναι προσωρινά κρατούμενη από τον περασμένο Απρίλιο για την ανθρωποκτονία σε βάρος της 9χρονης πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη σύμφωνα με συμπληρωματική ποινική δίωξη που της ασκήθηκε, κατηγορείται ότι αποπειράθηκε να δολοφονήσει την 9χρονη, όταν αυτή νοσηλεύονταν στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο της Πάτρας. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Advertisement

Τον πρώην συνήγορο της Όθωνα Παπαδόπουλο, ευχαριστεί με δήλωση της η Ρούλα Πισπιρίγκου για τις υπηρεσίες του.

Όπως έγινε γνωστό, από την Τετάρτη, 24 Αυγούστου, την υπεράσπιση της κ. Πισπιρίγκου, που κατηγορείται για τους θανάτους των παιδιών της, έχει αναλάβει ο Αλέξης Κούγιας.

Σε δήλωση της η κατηγορούμενη διευκρινίζει ότι η απόφαση να αναλάβει την υπεράσπιση της ο κ. Κούγιας ήταν ήταν κυρίως της οικογένειας της, που την στηρίζει οικονομικά και τονίζει ότι δεν ξεχάσει ποτέ πόσο της συμπαραστάθηκε ο κ. Παπαδόπουλος πόσο αγωνίστηκε για να αποδείξει «την αθωότητα της»

Advertisement

 Η δήλωση της Ρούλα Πισπιρίγκου

«Αγαπητέ Όθωνα δεν θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου το πόσο πολύ με στήριξες από την πρώτη στιγμή της δικαστικής τραγωδίας, την οποία αντιμετωπίζω και πόσο υπεράνθρωπα αγωνίστηκες για να αποδείξεις την αθωότητά μου.

Είσαι ένας θαυμάσιος άνθρωπος και ένας ικανότατος και έντιμος δικηγόρος. Η απόφαση για την επιλογή του συναδέλφου σου κου Κούγια για να με υπερασπιστεί ήταν κυρίως της οικογενείας μου, η οποία και με στηρίζει οικονομικά και στην οποία κι εγώ συμφώνησα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το πόσο μου συμπαραστάθηκες σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές και πόσο αγωνίστηκες  για να αποδείξεις την αθωότητά μου. Θα σου είμαι ευγνώμων για όλη μου τη ζωή».

Από την πλευρά του ο Όθωνας Παπαδόπουλος σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα αναφέρεται μεταξύ άλλων σε «διαφωνία αναφορικά με την υιοθετούμενη υπερασπιστική γραμμή» και «το ύφος της διατύπωσης των υπερασπιστικών ισχυρισμών».

Advertisement

Η ανακοίνωση του Όθωνα Παπαδόπουλου

«Σας ανακοινώνω την λύση της συνεργασίας μου με την μέχρι πρότινος εντολέα μου κ. Σωτηρία Πισπιρίγκου. Αιτία αυτής της εξέλιξης είναι η διαφωνία μας αναφορικά με την υιοθετούμενη υπερασπιστική γραμμή και αναφορικά με το ύφος της διατύπωσης των υπερασπιστικών ισχυρισμών. Το δικηγορικό μου γραφείο δεν εγκαταλείπει ποτέ τον χειρισμό ποινικών υποθέσεων και σέβεται απόλυτα τους εντολείς του. Για την αποκατάσταση της αλήθειας, η λύση της μεταξύ μας συνεργασίας επήλθε μετά από κοινή συμφωνία μας, η οποία δεν έχει καμία σχέση με τον χειρισμό της υπόθεσης μέχρι σήμερα. Από το πρώτο λεπτό που η κατηγορούμενη μητέρα μου έδωσε την εντολή για την συγκεκριμένη υπόθεση, τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες του γραφείου μου, εργαστήκαμε μέσα σε ένα πολύ δύσκολο πλαίσιο, με κύριο γνώμονα την σωστή απονομή της δικαιοσύνης. Ο νομικός μου πολιτισμός μου επιβάλλει ότι το τεκμήριο της αθωότητας οφείλει να γίνεται σεβαστό και ότι μόνο αρμόδιο όργανο για την αξιολόγηση μίας κατηγορίας είναι το αρμόδιο Δικαστήριο».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement