Eurovision 2023 – Ελλάδα: Πώς θα επιλέξει τραγούδι η ΕΡΤ – Η επίσημη ανακοίνωση

Advertisement

Νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή (26/08), η ΕΡΤ αρχίζει την εσωτερική διαδικασία επιλογής του τραγουδιού για τη Eurovision 2023 που θα γίνει τον ερχόμενο Μάιο στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού η Ουκρανία, παρότι νίκησε στο φετινό μουσικό σόου, δεν μπορεί να διοργανώσει τον επόμενο διαγωνισμό εξαιτίας του συνεχιζόμενου πολέμου με τη Ρωσία.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση της ΕΡΤ επισημαίνεται: «Στο πλαίσιο της συμμετοχής της ΕΡΤ στον 67ο διαγωνισμό τραγουδιού της Εurovision, που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2023 στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση απευθύνει από σήμερα (26/08) πρόσκληση σε εταιρίες με δραστηριότητα την παραγωγή ή και διανομή ηχογραφημάτων να υποβάλουν προτάσεις για τη συμμετοχή της χώρας μας, με καταληκτική προθεσμία την Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2022».

Ακόμα, η ΕΡΤ προσθέτει ότι κάθε πρόταση θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένη, δηλαδή να περιλαμβάνει ερμηνευτή ή ερμηνεύτρια ή γκρουπ με έξι κατ’ ανώτατον μέλη, σύμφωνα με τους κανονισμούς, και επίσης ένα έως τρία τραγούδια, που δεν έχουν κυκλοφορήσει ή παρουσιαστεί μέχρι σήμερα είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό καθ’ οιονδήποτε τρόπο, ολόκληρα ή εν μέρει. Στην επιλογή της συμμετοχής θα συνεκτιμηθούν, επιπλέον, τυχόν καλλιτεχνική ομάδα πλαισίωσης του ερμηνευτή ή της ερμηνεύτριας και ιδέες (concept) για την προώθηση και παρουσίαση του τραγουδιού.

Οι προτάσεις που πρόκειται να υποβληθούν στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πρόσκλησης, όπως υπογραμμίζεται, απευθύνονται αποκλειστικά στην ΕΡΤ και μέχρι την ολοκλήρωση της αξιολόγησής τους δεν επιτρέπεται να έχουν υποβληθεί παράλληλα σε αντίστοιχη διαδικασία άλλου φορέα που συμμετέχει στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Κατά συνέπεια, ειδική καλλιτεχνική επιτροπή της ΕΡΤ θα αξιολογήσει τις προτάσεις που θα υποβληθούν και θα καταλήξει σε εκείνη που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Με άλλα λόγια, θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία που έγινε και στην περίπτωση του τραγουδιού «Die Together», το οποίο ερμήνευσε η Αμάντα Γεωργιάδη-Tenfjord στη Eurovision 2022, στο Τορίνο, καταλαμβάνοντας την 8η θέση.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement