Κυριάκος Βελόπουλος: Δημοκρατία τέλος, όλοι παρακολουθούμαστε

Advertisement

Αναφερόμενος στο θέμα των παρακολουθήσεων, από το βήμα της Βουλής, ο Κυριάκος Βελόπουλος κατά την πρωτολογία του αναρωτήθηκε, «Σε ποια σοβαρή χώρα θα έκαναν συζήτηση στη Βουλή τους για την ΜΙΤ, τη Μοσσάντ και τη CIA».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης υπογράμμισε ότι η ΕΥΠ «έχει μετατραπεί σε ένα ρουφιανομάγαζο της κάθε κυβέρνησης που υπηρετεί πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα» ενώ για το κακόβουλο λογισμικό Predator σημείωσε ότι «πρόκειται για ένα οργανωμένο εγκληματικό σχέδιο παρακολουθήσεων πολιτικών και πολιτών, που θυμίζει εποχές Στάζι».

Αφού τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει χάσει πλέον το ηθικό της πλεονέκτημα, ο Κυριάκος Βελόπουλος ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει ποιος τον συμβούλευσε να εμπλέξει την Ουκρανία, την Αρμενία και στη συνέχεια τη Ρωσία στο θέμα της παρακολούθησης Ανδρουλάκη.

Advertisement

Η πρωτολογία Βελόπουλου

Θα ήθελα ξεκινώντας να κάνω ένα ρητορικό ερώτημα προς όλους. Σε ποια σοβαρή χώρα θα έκαναν μια τέτοια συζήτηση στο κοινοβούλιό τους; Αυτά οι σοβαρές χώρες τα έχουν λυμένα. Ούτε η χώρα είναι σοβαρή ούτε έχει πολιτικούς σοβαρούς. Συνάδελφοι βουλευτές είχαν συνδεθεί και έδιναν on air όσα συζητούνταν στην Επιτροπή Θεσμών. Πόσο σοβαρό είναι αυτό από μόνο του; Θλίψη πραγματική. Άκουσα τον πρωθυπουργό να λέει ότι ανέλαβε την ΚΥΠ γιατί είχε προβλέψει ότι η χώρα θα αντιμετωπίσει προβλήματα. Τελικά όμως δεν προέβλεψε την κρίση που έχουμε, την πείνα και την ενεργειακή ένδεια που είναι προ των πυλών. Όμως η πρόταση να φτιάξουμε την ΕΥΠ γεννά ένα ερώτημα: 50 χρόνια κυβερνάτε τώρα το θυμηθηκατε; Γιατί πράγματι η ΕΥΠ έχει γίνει εργαλείο παρακολούθησης των αντιπάλων σας. Αυτό που είπε ο διοικητής της ΕΥΠ ανερυθρίαστα ότι «όλοι παρακολουθούνται» σημαίνει ότι η Δημοκρατία τελείωσε!

Υπουργοί, αρχηγοί ανακαλύψατε τώρα, τον τελευταίο χρόνο, μέσα στο 2022: Ανακαλύψατε ότι η ΕΥΠ που εσείς φτιάξατε παρακολουθεί κόσμο! Ανακαλύψατε ότι υπάρχουν κομματικοί στρατοί που εσείς φτιάξατε! Ανακαλύψατε ότι στοχοποιούνται δημοσιογράφοι, όταν τους στοχοποιείτε εσείς! Ε, είναι καιρός να ανακαλύψετε και τον τροχό!

Αφού όλο το σύστημα είναι υποταγμένο σε κάθε κυβέρνηση. Και επειδή δεν επιτελείτε έργο πληρώνετε αργά για ψεύτικο κυβερνητικό έργο που δεν κάνατε ποτέ.

Advertisement

Ας πούμε πώς γίνονται οι παρακολουθήσεις για να καταλάβει και ο Ελληνικός λαός: Η ΕΥΠ προχωρά πρώτα σε υποκλοπές των τηλεφώνων των προσώπων που θεωρούνται στόχοι, για να ταυτοποιήσει τους στόχους και τον κύκλο των στενών επαφών τους, που επίσης παρακολουθούνται. Επικαλείται λόγους εθνικής ασφαλείας, ώστε ο εισαγγελέας να υπογράψει την διάταξη, χωρίς όμως να ζητήσει τα στοιχεία του στόχου. Στον εισαγγελέα δίδεται μόνον το νούμερο του τηλεφώνου και τίποτα περισσότερο. Και επειδή πρόκειται για ζήτημα εθνικής ασφαλείας δεν μπορεί να αρνηθεί την παρακολούθηση. Γιατί και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιούσαν την φράση «εθνική ασφάλεια». Έτσι η παρακολούθηση αποκτά νομιμοφάνεια. Μέσω των παρόχων κινητής τηλεφωνίας υποκλέπτονται μόνο συμβατικές συνομιλίες και μηνύματα. Τότε ενεργοποιείται το PREDATOR για να υποκλέπτονται συνομιλίες και μηνύματα μέσω όλων των εφαρμογών. Έτσι παρακολουθείται και ο συνομιλητής του στόχου. Πρόκειται για ένα οργανωμένο εγκληματικό σχέδιο παρακολούθησης πολιτικών και πολιτών, που δεν συνάδει με δημοκρατικό πολίτευμα αλλά με ολοκληρωτικό καθεστώς. Αυτές οι τακτικές θυμίζουν ΣΤΑΖΙ!

Θέλετε να ακούστε ποια είναι η αλήθεια; Δεν υπάρχουν νόμιμες υποκλοπές. Γιατί κατά την παρακολούθηση του πρώτου προσώπου ακούμε και το δεύτερο. Και επειδή το δεύτερο πρόσωπο δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε, ώστε να εκδοθεί δελτίο νόμιμης παρακολούθησης, πάντα η παρακολούθηση θα είναι παράνομη. Και αυτός ο νόμος πρέπει να καταργηθεί.

Μαλώνατε για όσα γράφει για τις παρακολουθήσεις ο διεθνής τύπος. Ο επαρχιωτισμός μας και ο δυτικο-λιγουρισμός μας θεωρεί θέσφατο ό,τι γράφεται στους NEW YORK TIMES, ΤΟ POLITIKO ή ΤΟ SPIEGEL, λες και οι ξένοι δεν έχουν αφεντικά να τους δίνουν εντολές. Εδώ ο κόσμος πιστεύει ό,τι τον ταΐζουν τα ΜΜΕ. Είναι το μεγάλο θύμα της παραπληροφόρησης. Όμως το θέμα δεν είναι τι γράφεται, αλλά ποιος το γράφει! Κανείς δεν μπήκε να βρει τη λογική του αιτίου.

Advertisement

Κύριοι της ΝΔ, ισχυρίζεστε ότι η αντιπολίτευση εφηύρε το σκάνδαλο των υποκλοπών για να πλήξει την κυβέρνηση! Όμως, κύριοι, ο δημοσιογράφος κος Κουκάκης δεν είχε διοριστεί από εσάς στο περιβόητο «επιτελικό κράτος» σας; Ιδού και το ΦΕΚ! Εκτός αν πρόκειται για συνωνυμία. Εγώ ρωτώ αν ισχύει.

Θέλετε να ακούσετε αλήθειες;; Ακούστε λοιπόν: Η ΕΥΠ θεωρείται ρουφιανομάγαζο της κάθε κυβέρνησης και υπηρετεί πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα. Όλες οι κυβερνήσεις την αποξένωσαν από την εθνική αποστολή της, που είναι η προστασία και η διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας από διάφορους εχθρούς της πατρίδας. Τι είναι η ΕΥΠ που την έχετε για κομματικό πελατολόγιο. Αν υπήρχε σοβαρότητα θα έπρεπε να βρειτε το PREDATOR και το PEGASUS! Βρείτε ποιοι το χρησιμοποιούν. Βρείτε εκείνους που κατασκοπεύουν τη δημοκρατία μας και οδηγείστε τους στην δικαιοσύνη.

Εγώ κατέθεσα επίσημα αίτημα στην ΑΔΑΕ στις 18 Αυγούστου, για να μάθω αν συμπεριλαμβάνομαι στην λίστα των ατόμων που υποκλέπτουν τις συνομιλίες τους. Προσωπικά δεν ανησυχώ για το τι λέω στο τηλέφωνό μου. Ό,τι λέω στο τηλέφωνό μου το λέω και δημόσια. Ούτως ή άλλως γνωρίζω ότι είμαι στοχος παρακρατικών μηχανισμών. Εκείνο όμως που με ανησυχεί είναι η δημοκρατία. Περιμένω την έρευνα και την απάντηση της ΑΔΑΕ. Δεν την οφείλετε σε εμένα. Την οφείλετε στους Έλληνες πολίτες. Εγώ δεν μιλάω με επιχειρηματίες και ολιγάρχες, ούτε εξυπηρετώ επιχειρηματίες. Δεν φοβάμαι!

Advertisement

Και σας ρωτώ. Όλους σας: Δεσμεύεστε να κληθούν στην εξεταστική επιτροπή ο επιχειρηματίας Λαβράνος ή ο Μπίτσιος; Γιατί κανείς δεν μιλά για τα ονόματα αυτά; Δεν λέω ότι έχουν σχέση με κάτι αλλά να δώσουν απαντήσεις. Να κληθούν, να ερωτηθούν και να απαντήσουν αν είχαν σχέσεις με τον κ. Γιάννη Ρουμπάτη, πρώην διοικητη της ΕΥΠ, αν είχαν σχέσεις με σύμβουλο πρώην πρωθυπουργού, αν είχαν σχέσεις με πρώην υπουργούς ΣΥΡΙΖΑ, αν μπαινόβγαιναν στο υπουργείο αμύνης. Να μιλήσετε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Υπάρχουν φυσικά πρόσωπα που κρύβετε όλοι; Ο Γιάννης Λαβράνος. Και ρωτώ: Τον προστατεύει η ΕΥΠ; Τον φρουρούν νυχθημερόν οι μυστικές υπηρεσίες; Γιατί εξαφανίστηκε από το κάδρο των αποκαλύψεων; Είχε σχέση με τις ταυτότητες τις ηλεκτρονικές που ήταν να βγάλουμε και τελικά δεν έγινε αυτό; Το ΚΕΤΥΑΚ (ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ) ιδρύθηκε από τη ΝΔ δύο ημέρες μετά την άνοδό της στην εξουσία. Έχει σχέση; Οι συμβάσεις του ΚΕΤΥΑΚ ήταν πάντα απ’ ευθείας; Τις έλεγχε καμμία αρχή του κράτους; Υπήρχε υποχρέωση ανάρτησης στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ; Ο κ. Λαβράνος ξέρει κάτι γι’ αυτά; Ο ίδιος είχε σχέσεις με υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ;  Όλοι αυτοί δεν λέω ότι είναι ένοχοι αλλά να κληθούν στην επιτροπή να ερωτηθούν και να απαντήσουν. Ο κ. Τσίπρας τον γνώριζε; Ο κ. Τζανακόπουλος; Γιατί δεν μιλάτε; Γιατί δεν μιλά το ΠΑΣΟΚ;

Καταθέτω λοιπόν στα πρακτικά το αίτημα – αναφορά που υπέβαλα ενώπιον της Αρχής Διασφάλισης το Απορρήτου των Επικοινωνιών στις 18 του μηνός. Και δεν έχω λάβει καμμία απάντηση μέχρι τώρα. Δεν εκβιαζόμαστε γιατί δεν μας κρατά κανεις από πουθενά. Κύριοι, δεν εκβιάζομαι. Εξ άλλου πληρώνω πρόστιμα στο ΕΣΡ, το ΣΔΟΕ και η ΑΑΔΕ με κυνηγούν. Δεν φοβάμαι!

Advertisement

Και ρωτώ τους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν μιλάτε για τους 17 βουλευτές που παρακολουθούσαν; Υπάρχουν δημοσιεύματα σχετικά. Τι κρύβετε; Και εσείς κύριοι της ΝΔ, μας είπατε για 15 χιλιάδες παρακολουθήσεις. Ποιοι είναι αυτοί; Γιατί δεν τους παρακολουθούν. Και κύριε πρωθυπουργέ δεν πήρατε είδηση όλο αυτό το διάστημα το Τουρκοκ-Λιβυκό μνημόνιο, το σχέδιο αποκλεισμού του ελληνικού ερευνητικού σκάφους στην Σητεία, τους 40 λαθρομετανάστες στη νησίδα του Έβρου, δεν βρήκατε τους δολοφόνους του Καραϊβάζ, δεν βρήκατε τους υπεύθυνους της απόπειρας δολοφονίας του Χίου. Για ποιο εθνικό συμφέρον μας μιλάτε λοιπόν; Και για ποια εθνική ασφάλεια; Κυβερνητική Υπηρεσία Πληροφοριών έχετε κάνει την ΕΥΠ.

Και αυτό οφείλεται στο ότι θεωρείται το κράτος λάφυρο. Νομίζετε ότι μπορείτε να προσλαμβάνετε και αν διώχνετε και να απολύετε όποιον θέλετε. Και αφού μας κουβαλήσατε εδώ γιατί δεν λέτε ονόματα;

Θα κάνω ένα ερώτημα στον Έλληνα πρωθυπουργό, έγινε επίδειξη μηχανημάτων υποκλοπών με παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ; Ζητήθηκε την ώρα της επίδειξης να χακαριστεί το τηλέφωνό μου; Ναι ή όχι; Ρωτω και να μου απαντήσει ο πρωθυπουργός αν έγινε αυτό.

Advertisement

Κυριε πρωθυπουργέ πόσο σοβαρή είναι μια κυβέρνηση όταν έχει συμβούλους που καίνε τον πρωθυπουργό; Αντί να αναλάβετε τις ευθύνες σας για τις υποκλοπές κατηγορείτε την Αρμενία, την Ουκρανία και την Ρωσία! Συνεργάτης του πρωθυπουργού μιλώντας στους Financial Times υπαινίχθηκε εμπλοκή στις υποκλοπές. Γιατί; Έχετε στοιχεία γι’ αυτό; Πόσο σοβαρά θα μας πάρουν όταν λέτε τέτοια πράγματα;

Ακούστε λοιπόν: Το ΠΑΣΟΚ φωνάζει και στις 31-3-2021 η βουλή ψήφισε πολυνομοσχέδιο για τις συνέπειες της πανδημίας στο οποίο συμπεριελήφθη τροπολογια για τη «νόμιμη» παρακολούθηση των τηλεφωνικών επικοινωνιών! Η τροπολογία ήταν άσχετη με την πανδημία αλλά και εκπρόθεσμη! Υπέρ της τροπολογίας ψήφισε και το ΠΑΣΟΚ. Όλοι έτσι νομοθετείτε γιατί θεωρείτε το κράτος λάφυρο. Και τώρα έρχεται και μιλά το ΠΑΣΟΚ;

Και ο ΣΥΡΙΖΑ για ποιο λόγο φωνάζει; Στις 5-4-2018, με την ΠΑΡ. 2 ΤΟΥ ΑΡ. 25 ΤΟΥ Ν. 4531/2018 ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την αρμοδιότητα έγκρισης των παρακολουθήσεων από τον εισαγγελέα εφετών και την ανέθεσε σε αποσπασμένο στην ΕΥΠ εισαγγελέα! Είστε ίδιοι! Θεωρείτε το κράτος λάφυρο!

Advertisement

Και το ΠΑΣΟΚ γιατί φωνάζει; Δεν υπήρξε συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου; Εκείνη την περίοδο ο κος Ανδρουλάκης ήταν γραμματέας του ΠΑΣΟΚ. Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια, όσο κι αν σας ενοχλεί. Είστε ίδιοι. Όλοι. Και κυρίως προβλέψιμοι. Η διαφορά μας από εσας είναι ότι ήρθαμε να βοηθήσουμε οποιαδήποτε κυβέρνηση προς όφελος του ελληνικού λαού. Φοβάμαι όμως ότι έχετε απωλέσει το ηθικό πλεονέκτημα.

Κύριε πρωθυπουργέ μας είπατε ότι προβλέψατε προβλήματα και αναγκάστηκατε να προχωρήσετε σε υποκλοπές αλλά δεν προβλέψατε ότι έρχεται ενεργειακή φτώχεια. Πείτε μας όμως τι σημαίνει πάροχος ενέργειας και τι ακριβώς παρέχουν;; Ενέργεια! Πού την βρήκαν; Από την οικογένειά τους; Αφού δεν παράγουν ενέργεια πώς είναι δυνατόν να την παρέχουν; Και τι ακριβώς μας πουλούν; Αέρα. Λεφτά από τους φόρους μας. Πείτε μας ποιοι είναι αυτοί οι πάροχοι! Μεταπράτες είναι!

Πείτε μας τις τιμές που ανακοίνωσαν οι πάροχοι ρεύματος πώς θα τις πληρώσουν οι Έλληνες. Με επιδότηση; Από πού; Μα από την τσέπη τους μέσω φόρων! Είστε ο ορισμός της αποτυχίας.

Advertisement

Ο κ. Χατζηδάκης είπε στον ΑΝΤ1 στις 29/7/2019: «Ό,τι και να λέει η αντιπολίτευση, ο κόσμος θα καταλάβει όταν έρθουν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ στο σπίτι, ότι τελικά δεν θα πληρώσει τίποτα παραπάνω. Οι καταναλωτές ό,τι πλήρωναν θα συνεχίσουν να πληρώνουν»! Αν τον είχα εγώ αυτόν υπουργό θα τον είχα παραιτήσει! Έκανε λάθος και πρέπει να φύγει από το υπουργείο του. Δεν μπορείς να τον κρατάς εκεί γατζωμένο.

Με ψέμματα προσπαθείτε να καλύψετε το ύψος των αυξήσεων στο ρεύμα. Ο κ. Σταϊκούρας μας είπε ότι τον Σεπτέμβριο του 2022 θα έχουμε μια αύξηση κατά 60% στο ρεύμα, σε σχέση με τον Αύγουστο του 2022. Εκείνο που δεν είπε όμως είναι ότι από τον Αύγουστο του 2021 η αύξηση μέχρι σήμερα είναι της τάξεως του 600%! Πού τα λέτε αυτά; Δεν βγαίνετε έξω να δείτε τον κόσμο που βογγάει πραγαμτικά;

Λέτε ότι δώσατε τη μεγαλύτερη επιδότηση για το ρεύμα. Αυξάνετε την τιμή 10 ευρώ και επιδοτείτε τα 6. Αυτά είναι αλχημείες.

Advertisement

Καταθέτουμε ακόμα μια φορά προτάσεις:

-1Η ΠΡΟΤΑΣΗ: Άμεσα επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ, όπως ακριβώς έκανε και η Γαλλία!

-2Η ΠΡΟΤΑΣΗ: επαναλειτουργήστε τους λιγνίτες. Έως το 2010 από τις 50 ΤWH οι 28 TWH προέρχονταν από λιγνιτικές μονάδες! Σήμερα αυτό το νούμερο είναι μόνο 8ΤWH! Μα αν έχουμε μία αύξηση της λιγνιτικής παραγωγής από τις 8 TWH στις 28 ΤWH το κόστος του ρεύματος θα είναι μικρότερο από 150 €, θα κερδίσει ο λαός και όχι οι πάροχοι ενέργειας.

-3Η ΠΡΟΤΑΣΗ: ήμουν ο πρώτος που σας χειροκροτησε κ. πρωθυπουργέ όταν από την Κοζάνη είπατε ότι θα κάνετε εξορύξεις. Τι έγινε αυτή η ιστορία; Γιατί θάφτηκε; Διαθέτουμε λιγνίτες, φυσικο αέριο, πετρέλαιο, ορυκτά. Μπορούμε να είμαστε πλούσιοι και όχι ο φτωχός συγγενής της Ευρώπης. Κάντε επιτέλους εξορύξεις!!!

Advertisement

Όταν σας μιλούσαμε για τα κοιτάσματα της Ελλάδας μας λέγατε ότι δεν υπάρχουν υδρογονάνθρακες. Όλοι εδώ μέσα!! Τώρα έχει εντοπιστεί φυσικό αέριο στο CRONOS-1 στο οικόπεδο 6 νότια της Κύπρου. Μιλάμε για ένα κοίτασμα 2,5 τρισεκατομ. Κυβικών ποδιών, όπως ανακοίνωσαν ENI ΚΑΙ TOTAL. Εσείς εδώ…. Τίποτα!!

-4Η ΠΡΟΤΑΣΗ: Η κλιματική αλλαγή που ειστε οπαδός της μιλά για λειψυδρία. Πώς λοιπόν εσείς ιδιωτικοποιείτε το νερό; Έρχεται ξηρασία, έχουμε ανομβρία λόγω της κλιματικής αλλαγής και εσείς πάτε και ξεπουλάτε το νερό; Ψηφίσατε νόμο –τον 4964/2022– που επαναφέρει ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΕΣΥΠ στο Υπερταμείο, παρά την αντίθετη ακυρωτική απόφαση του ΣτΕ. Και το κάνατε την ώρα που ο ΟΗΕ βγαίνει και λέει να μην πλενόμαστε λόγω της ανομβρίας.

-5Η ΠΡΟΤΑΣΗ: Σας είχα πει ότι η πιο ενεργοβόρα συσκευη είναι ο θερμοσίφωνας. Αντί να επιδοτήσετε τους ηλιακούς θερμοσίφωνες που κατασκευάζονται στην Ελλάδα. Επτά εταιρείες ελληνικές κατασκευάζουν ηλιακούς θερμοσίφωνες. Ένας ηλεκτρικός θερμοσίφωνας είναι 4KW. Μία μέση οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά, που έχουν στο σπίτι τους ένα θερμοσίφωνα 80 λίτρων, θα πρέπει να τον ανάβουν για 2 ώρες / ημέρα. Δηλαδή μιλάμε για 8KWH / ημέρα. Αυτό σημαίνει κόστος 6 ευρώ / ημέρα, δηλαδή 180 ευρώ / μήνα

Κύριε πρωθυπουργέ, χαίρεστε γιατί θα γίνουμε κόμβος LNG. Μα σημασία έχει όχι να είσαι κόμβος μεταφοράς αλλά κόμβος παραγωγής! Και κλείνω κύριε πρωθυπουργέ με κάτι από τον Παπαδιαμάντη. «Ο Άγγλος, ο  Γερμανός, ο Γάλλος μπορεί να είναι κοσμοπολίτης ή αναρχικός ή άθεος ή ο,τιδήποτε. Έκανε το πατριωτικό χρέος του, έχτισε μεγάλη πατρίδα. Το Ελληνικό Έθνος, το υπόδουλο ή και το ελεύθερο έχει και θα έχει πάντα ανάγκη την θρησκεία του». Γι’ αυτό τολμάμε να λέμε ότι για την Ελληνική Λύση η ΠΑΤΡΙΔΑ, η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ είναι ο πυρήνας μας. Εσείς μπορείτε;

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement