ΕΦΚΑ: Σε ποιες θέσεις αναζητεί ιδιώτες Γενικούς Διευθυντές – Πως θα γίνουν οι προσλήψεις – Αμοιβές έως 8.000 ευρώ

Advertisement

Νέα εξειδικευμένα στελέχη σε νευραλγικές θέσεις αναζητά ο ΕΦΚΑ, με τις πρώτες 24 θέσεις Γενικών Διευθυντών να προκηρύσσονται τον Οκτώβριο ενώ υπόλοιποι, τουλάχιστον 200, μίνι – μάνατζερ θα αναζητηθούν τόσο από τον ευρύτερο δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα, εντός των πρώτων μηνών του 2023.

Έτσι, εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί το  ολικό …λίφτινγκ στον ΕΦΚΑ, που επεδίωξε και εφάρμοσε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, από τις πρώτες κιόλας μέρες ανάληψης της υπουργίας του, δημιουργώντας βέβαια αντιδράσεις στο εσωτερικό του φορέα, με τους εκπροσώπους των εργαζομένων να κάνουν λόγο για … «ιδιωτικοποίηση του ΕΦΚΑ».  Ήδη, τις αμέσως επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται η διαδικασία αλλαγής του Οργανογράμματος του ΕΦΚΑ, ώστε  να ενταχθεί στην προσπάθεια για ένα  «νέο μοντέλο διακυβέρνησης».

Στόχος του νέου Οργανογράμματος, βάσει του οποίου προκύπτουν οι 24 νέες θέσεις Γενικών Διευθυντών που θα προκηρυχθούν τον Οκτώβριο, έχει ως στόχο την  βελτίωση της λειτουργίας του ΕΦΚΑ σε όλα τα επίπεδα διοίκησης. Παράλληλα,  επιχειρείται η αντιμετώπιση των δυσλειτουργιών από την πρόχειρη συγχώνευση των ταμείων στον ΕΦΚΑ καθώς και η  καλύτερη παρακολούθηση των περιφερειακών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, εφαρμόζεται ο καινοτόμος για τα δεδομένα της Δημόσιας Διοίκησης νόμος για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ που ψηφίστηκε από τη Βουλή πριν από λίγους μήνες, που αλλάζει ριζικά το μοντέλο διοίκησης και θα προσελκύσει έμπειρα και ικανά στελέχη τόσο από τον ιδιωτικό όσο και από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα για να αντιμετωπίσουν τις παθογένειες που ταλαιπωρούν τους πολίτες αλλά και τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Advertisement

Αναλυτικά, βάσει της νέας νομοθεσίας, οι νέοι Γενικοί Διευθυντές και Διευθυντές που θα επιλεγούν από τον ιδιωτικό αλλά και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, θα λαμβάνουν μισθό αλλά και συμπληρωματικές αμοιβές απόδοσης που στο σύνολό τους θα μπορούν να προσεγγίζουν και τις 7.000 με 8.000 ευρώ.

Η πρόσληψη θα γίνεται με δημόσια προκήρυξη, με απόφαση του Διοικητή του ΕΦΚΑ και σύμπραξη στου ΑΣΕΠ, θα αφορά μετακλητούς υπαλλήλους  με τριετή θητεία (και δυνατότητα ανανέωσης άπαξ) τόσο από τον δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα.

Τα κριτήρια επιλογής και η μοριοδότηση των υποψήφιων Γενικών Διευθυντών και των Διευθυντών, καθώς και τα απαιτούμενα ανά θέση τυπικά και ουσιαστικά προσόντα θα καθοριστούν με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΚΑ. Το ίδιο ισχύει και για τη διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής υποψηφίων, συμπεριλαμβανομένης τυχόν συνέντευξης. Οι υποψήφιοι για τις θέσεις μπορεί να είναι ιδιώτες και δημόσιοι υπάλληλοι ή λειτουργοί ή εργαζόμενοι σε φορείς του δημόσιου τομέα.

Advertisement

Βέβαια, λόγω της ιδιαίτερης φύσης της Γενικής Διεύθυνσης Συντάξεων, η θέση που θα προκηρυχθεί θα απευθύνεται μόνο σε υπαλλήλους του ΕΦΚΑ και του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Όπως και η Γενική Διεύθυνση Παροχών. Όλες οι υπόλοιπες θα απευθύνονται και σε ιδιώτες.

Για τον διορισμό στις θέσεις των Προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων απαιτούνται, τουλάχιστον, τα ακόλουθα προσόντα:

α) Πτυχίο ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος της ημεδαπής ή ισότιμο της αλλοδαπής σε συναφές αντικείμενο με τις απαιτήσεις της προς πλήρωση θέσης, όπως εξειδικεύεται στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Advertisement

β) Καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας.

γ) Επαγγελματική εμπειρία τουλάχιστον 10 ετών σε θέσεις ευθύνης, σε υπηρεσίες ή οργανισμούς ή επιχειρήσεις του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής.

Οι πρώτες 24 νέες Γενικές Διευθύνσεις που θα αναζητηθούν οι ξένοι μάνατζερ είναι:

Γενικές Διευθύνσεις

  • Γενική Διεύθυνση Εισφορών
  • Γενική Διεύθυνση Ελέγχων
  • Γενική Διεύθυνση Συντάξεων Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα
  • Γενική Διεύθυνση Παροχών και Υγείας
  • Γενική Διεύθυνση Διεθνών Συνεργασιών
  • Γενική Διεύθυνση Υπηρεσιών και Διαχείρισης Λειτουργίας
  • Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών
  • Γενική Διεύθυνση Διοικητικής Υποστήριξης, Τεχνικών Υπηρεσιών και Στέγασης
  • Γενική Διεύθυνση Πληροφορικής και Επικοινωνιών
  • Γενική Διεύθυνση Στρατηγικής και Ανάπτυξης
  • Γενική Διεύθυνση Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών
  • Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

Περιφερειακές Υπηρεσίες Συντονισμού και Υποστήριξης

  1. ΠΥΣΥ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με έδρα την Κομοτηνή (Γενική Διεύθυνση)
  2. ΠΥΣΥ Κεντρικής Μακεδονίας με έδρα την Θεσσαλονίκη (Γενική Διεύθυνση)
  3. ΠΥΣΥ Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Κοζάνη (Γενική Διεύθυνση)
  4. ΠΥΣΥ Ηπείρου και Κέρκυρας με έδρα τα Ιωάννινα (Γενική Διεύθυνση)
  5. ΠΥΣΥ Θεσσαλίας με έδρα τη Λάρισα (Γενική Διεύθυνση)
  6. ΠΥΣΥ Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Λαμία (Γενική Διεύθυνση)
  7. ΠΥΣΥ Δυτικής Ελλάδας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Λευκάδας με έδρα την Πάτρα  (Γενική Διεύθυνση)
  8. ΠΥΣΥ Πελοποννήσου με έδρα την Τρίπολη (Γενική Διεύθυνση)
  9. ΠΥΣΥ Αττικής με έδρα την Αθήνα (Γενική Διεύθυνση)
  10. ΠΥΣΥ Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Μυτιλήνη (Γενική Διεύθυνση)
  11. ΠΥΣΥ Νοτίου Αιγαίου με έδρα την Ρόδο (Γενική Διεύθυνση)
  12. ΠΥΣΥ Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο (Γενική Διεύθυνση).

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement