Πέτρος Φιλιππίδης: Συνεχίζεται η δίκη με μάρτυρες κατηγορητηρίου

Advertisement

Με το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας να βρίσκεται ακόμη στο στάδιο εξέτασης μαρτύρων κατηγορητηρίου στη δίκη σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη για βιασμό και απόπειρα βιασμού κατά συρροή, ξεκινά το νέο δικαστικό έτος.

Σήμερα θα συνεδριάσει εκ νέου μετά την καλοκαιρινή διακοπή, το δικαστήριο, ενώπιον του οποίου θα συνεχίσει να καταθέτει η φίλη της τρίτης καταγγέλλουσας. Η μάρτυρας καλείται να απαντήσει στις ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης του ηθοποιού, προκειμένου να αποδεσμευθεί από την έδρα.

«Ήταν σκοτεινή, αμίλητη, σκεπτική, ήταν σαν να της είχε συμβεί κάτι πολύ τρομερό. Τη ρώτησα τι έγινε και δεν ήταν σε θέση να απαντήσει. Μου είπε μόνο πως είναι χάλια, πως η συνάντηση πήγε χάλια και πως της επιτέθηκε. Δεν μπορούσε να μιλήσει, ήταν έτοιμη να βάλει τα κλάματα». Με αυτά τα λόγια κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, η φίλη της τρίτης καταγγέλλουσας την περιέγραψε, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε η πρώτη με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Advertisement

Όπως ανέφερε, “τις επόμενες μέρες, όταν κάπως ηρέμησε, άρχισε να λέει λεπτομέρειες. Μου είπε ότι έζησε έναν εφιάλτη. Ήταν ο χειρότερος εφιάλτης της ζωής της και δεν το ευχόταν σε κανέναν να πάθει αυτό”. Από την πλευρά της, η μάρτυρας θέλησε να σταθεί πλάι στη φίλη της για να το ξεπεράσει, καθώς δεν τέθηκε θέμα καταγγελίας του περιστατικού. «Δεν ήξερα τι να κάνω για να την βοηθήσω, να την ανακουφίσω, πάρα μόνο να της πω ότι την πιστεύω και είμαι δίπλα της. Με κάποιο τρόπο ήθελε να φύγει, να το αφήσει πίσω της, να το θάψει, ένιωθε να πνίγεται. Τη συμβούλεψα να μην έχει καμία επαφή με αυτό τον άνθρωπο» είπε.

Επόμενοι μάρτυρες

Φαίνεται πάντως πως οι επόμενες δικάσιμοι θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Σύμφωνα με τον κατάλογο των μαρτύρων σειρά έχουν -πέραν το πατέρα και μια φίλη της δεύτερης καταγγέλλουσας- τόσο ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπ. Μπιμπίλας όσο και η σύζυγος του κατηγορούμενου ηθοποιού, Ελπίδα Νίνου.

Ο Σπ. Μπιμπίλας έχει ήδη αναφερθεί στην κλήτευση του ως μάρτυρας κατηγορίας. Σε τηλεοπτική εκπομπή έχει υποστηρίξει σχετικά: “Τώρα με κάλεσε το δικαστήριο. Στην αρχή όταν με κάλεσε ο Εισαγγελέας ήμουν μάρτυρας υπεράσπισης και ένιωσα άβολα γιατί ήμουν μάρτυρας χωρίς να ερωτηθώ. Θεωρώ ότι θα έπρεπε να έχω ερωτηθεί. Είπα αυτά που έπρεπε να πω βάσει της συνείδησής μου και έτσι ο κύριος Εισαγγελέας με χαρακτήρισε μάρτυρα αληθείας. Ανάλογα με τις ερωτήσεις που θα μου γίνουν, εγώ θα καταθέτω”.

Advertisement

Αναφορικά με την Ελπίδα Νίνου, η οποία βρίσκεται στο δικαστήριο σχεδόν σε καθημερινή βάση, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, έχει ήδη υπερασπιστεί τον Πέτρο Φιλιππίδη με καταθέσεις της σε προηγούμενα δικονομικά στάδια.

Φέρεται να έχει στραφεί κατά των γυναικών που κατήγγειλαν το σύζυγό της. Υποστήριξε πως η μία από τις καταγγέλλουσες επεδίωκε να βρίσκεται κοντά του για να μπορέσει να βρει εργασία, ενώ αρνήθηκε ότι θα μπορούσε ο Π. Φιλιππίδης να εγκλωβίσει στο αυτοκίνητο του τον οποιοδήποτε -όπως ισχυρίζεται μία εκ των τριών γυναικών- αφού οι πόρτες ακόμη και κλειδωμένες ανοίγουν κατευθείαν από τον οδηγό ή τον συνοδηγό.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement