Δίκη Φιλιππίδη: Καταθέτει ο πατέρας της δεύτερης καταγγέλλουσας

Advertisement

Με την κατάθεση του πατέρα της δεύτερης καταγγέλλουσας, που τον έχει κατηγορήσει για απόπειρα βιασμού της στο καμαρίνι θεάτρου το 2010, συνεχίζεται σήμερα, Παρασκευή, η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, η οποία ξεκίνησε ξανά χθες, Πέμπτη, έπειτα από διακοπή ενός μήνα λόγω των θερινών διακοπών.

Λίγο νωρίτερα, αναμένεται να ολοκληρώσει την κατάθεση της η στενή φίλη της ίδιας καταγγέλλουσας από τη δραματική σχολή, η οποία κατέθεσε χθες, Πέμπτη, στο δικαστήριο, όσα της εξιστόρησε η φερόμενη ως παθούσα.

Ο ηθοποιός, όπως είναι γνωστό, δικάζεται μετά από καταγγελίες τριών γυναικών για βιασμό και απόπειρα βιασμού, το 2008, το 2010 και το 2014, ενώ από τις αρχές Ιουλίου έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση 20.000 ευρώ, καθώς το δικαστήριο δεν παρέτεινε την προσωρινή του κράτηση για ακόμα ένα εξάμηνο

Advertisement

Αρχικά, όπως είπε η μάρτυρας, η φίλη της την πήρε τηλέφωνο το 2010 ενθουσιασμένη ότι γνώρισε τον Πέτρο Φιλιππίδη και θα έκανε αντικατάσταση στην παράσταση «Μπακαλόγατος».

Ωστόσο, μετά το ραντεβού με τον Πέτρο Φιλιππίδη, η φίλη της ήταν φοβερά αναστατωμένη. «Είχα απέναντι μου έναν άνθρωπο που ήταν παρά πολύ αναστατωμένος. Της είπα να ηρεμήσει και πως θα δούμε τι θα κάνουμε. Εκείνη την ώρα χτύπησε το κινητό της. Είδαμε ότι ήρθε ένα μήνυμα από τον κ. Φιλιππίδη. Ήταν παρά πολύ αισχρό. Ίσως το πιο αισχρό που έχω δει ποτέ. Ζητούσε να γίνουν σεξουαλικές πράξεις και της έλεγε ότι δεν θα του ξεφύγει την επόμενη φορά» περιέγραψε η μάρτυρας.

Περιγράφοντας στο δικαστήριο τα όσα της εκμυστηρεύθηκε η φίλη της σχετικά με την καταγγελλόμενη σεξουαλική επίθεση του Πέτρου Φιλιππίδη η μάρτυρας ανέφερε: «Μου είπε πως της άνοιξε τα πόδια εκείνη φώναζε προσπαθούσε να τον απωθήσει. Στην προσπάθειά της να ξεφύγει χτύπησε και έτσι ο κατηγορούμενος βρήκε την ευκαιρία να την πλησιάσει ξανά» είπε η μάρτυρας και φανερά συγκινημένη συνέχισε: «Έφτασε στην πόρτα και της είπε ότι θα την καταστρέψει. Κατάφερε να φύγει».

Advertisement

Σε ερώτηση σχετικά με το εάν πρότεινε στην φίλη της να καταγγείλουν τον κατηγορούμενο, εκείνη αποκρίθηκε:

«Ντρέπομαι πολύ γι’αυτό αλλά δεν το σκέφτηκα. Ο κ. Φιλιππίδης ήταν ένας πολύ ισχυρός άνθρωπος. Εκείνη τη στιγμή δεν το πίστευα ότι συμβαίνει αυτό το πράγμα. Δεν έπρεπε να το διαχειριστώ έτσι. Προσπαθούσα να παρηγορήσω τη φίλη μου. Δεν σκέφτηκα καν να κάνουμε καταγγελία. Συγγνώμη Σ. που δεν το σκέφτηκα».

Όπως εξήγησε στο δικαστήριο, η ίδια συνεργάστηκε κάποια χρόνια αργότερα με τον Φιλιππίδη. «Συνεργάστηκα μαζί του το 2016 στο Εθνικό Θέατρο στο «θάνατο του εμποράκου». Είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία. Έχει ταλέντο. Είχαμε μια καλή, τυπική σχέση. Δεν ξανά συνεργαστήκαμε. Το 2017 με πήρε η βοηθός του τηλέφωνο να συνεργαστούμε αλλά είχα κλείσει άλλου» είπε η μάρτυρας και συμπλήρωσε ότι ταράχτηκε μόλις άκουσε την πρόταση γιατί είχε ακούσει για κακοποιητικές συμπεριφορές του, εξωσυζυγικές σχέσεις αλλά τη διαβεβαίωσαν οι συνάδελφοί της ότι στο Εθνικό Θέατρο δεν θα μπορούσε να κάνει τέτοια πράγματα».

Εισαγγελέας: Μου προκαλεί εντύπωση που ενώ έχει συμβεί κάτι τόσο σοβαρό στη φίλη σας, πως συνεργαστήκατε μαζί του;

Advertisement

Μάρτυρας: Το να είσαι ηθοποιός είναι μια πολύ δύσκολη δουλειά. Είχα συμβόλαιο με το Εθνικό, δεν είμαι από πλούσια οικογένεια, δεν είχα δυνατότητα να μη δουλέψω. Όταν τα πράγματα είναι τόσα δύσκολα μπορεί να προδώσεις την αλληλεγγύη σου.

Εισαγγελέας: Την πήρατε;

Μάρτυρας: Ναι την ενημέρωσα αμέσως. Μου είπε να πάω να δουλέψω, ότι θα είναι στο Εθνικό και θα είναι προστατευμένο το περιβάλλον.

Πάρεδρος: Τα ευχετήρια μηνύματα;

Μάρτυρας: Ήταν διπλωματικό κάπως. Για να μην εκληφθεί ως προσωπική η απόρριψη.

Advertisement

Πάρεδρος: Το μήνυμα στην δεύτερη καταγγέλλουσα πως καταλάβετε ότι ήταν από τον Πέτρο Φιλιππίδη;

Μάρτυρας: Ήταν καταχωρημένη επαφή.

Η δίκη συνεχίζεται αύριο.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement