Έκτακτη σύσκεψη σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου για την ενέργεια

φωτ. ΑΠΕ - ΜΠΕ
Advertisement

Εκτακτη σύσκεψη από την επιτροπή διαχείρισης κρίσεων θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή τις εξελίξεις στην ενέργεια και το ράλι τιμών που προκαλεί η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη.

Την πραγματοποίηση της έκτακτης σύσκεψης έκανε γνωστή κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό και της ομάδας διαχείρισης κρίσεων στο υπουργείο Ενέργειας όπως είπε ο κ.Οικονόμου θα έχει αντικείμενο τις εξελίξεις για την λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας ενέργειας και την επικαιροποίηση των πρωτοβουλιών ενόψει του χειμώνα, αλλά και της παρουσίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Advertisement

Αναφερομένος στην ενεργειακή κρίση, ο κ. Οικονόμου, είπε: «Το επόμενο διάστημα θα δοκιμαστούν σκληρά οι αντοχές μας, πρέπει να είμαστε πλήρως συνειδητοποιημένοι γι΄αυτό», επαναλαμβάνοντας πως πρόκειται για πανευρωπαϊκό πρόβλημα που απαιτεί συντονισμένες πανευρωπαϊκές λύσεις.

«Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να καλύψει από μόνη της όλο το κόστος των κρίσεων που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι «η ανησυχία εντείνεται εξαιτίας των προβλημάτων στις ροές και της ενεργειακής επάρκειας», πρόσθεσε.

«Η Ευρώπη βρίσκεται απέναντι σε μια στρατηγικού χαρακτήρα απειλή. Το πρόβλημα είναι πανευρωπαϊκό και χρειάζεται πανευρωπαϊκή απάντηση. Η ποιότητα ζωής των πολιτών υποβαθμίζεται στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα, ειδικότερα, η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε μια παρατεταμένη δοκιμασία», είπε ακόμα.

Advertisement

«Δεν υπάρχει καθόλου καιρός για χάσιμο. Ο πρωθυπουργός ήταν από τους πρώτους που το κατάλαβε και πήρε πρωτοβουλίες. Έστω και αργά, πολλές από τις προτάσεις μας αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίες και υλοποιούνται κι από άλλα κράτη», είπε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίζει το πρόγραμμα στήριξης.

«Το καλοκαίρι δημιουργήθηκε σημαντικός δημοσιονομικός χώρος και στην εξέλιξη αυτή συνέβαλε η εντυπωσιακή ανάπτυξη του τουρισμού μας. Αυτό δεν ήταν προϊόν ούτε συγκυρίας ή τύχης. Προηγήθηκε σημαντική δουλειά τον χειμώνα».

Τέλος, αναφερόμενος στην επικείμενη παρουσία του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, είπε πως ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ θα αναφερθεί στην πλειάδα μέτρων στήριξης των πολιτών στην ενέργεια.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement