Σοϊλού σε Κιλιτσντάρογλου για το Λαύριο: «Η Ελλάδα χρειάζεται την προσοχή σας»

Advertisement

Μετά τον κυβερνητικό εταίρο Μπαχτσελί κι ο υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, προκαλεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάρει θέση για την Ελλάδα, με αφορμή φερόμενου μέλους του ΡΚΚ στην Τουρκία.

Όπως μετέδωσε η Σοφία Ζαχαράκη για το OPEN, ο Σουλεϊμάν Σοϊλού έστειλε μήνυμα μέσω twitter στον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, λέγοντάς του χαρακτηριστικά:

«Αγαπητέ Κιλιτσντάρογλου!

Άλλη μια θλιβερή είδηση: Ο Χιουσαμετίν Τανρίκουλού, με την κωδική ονομασία Delil, του PKK, που στάλθηκε στην Τουρκία για να προβεί σε (βομβιστικές) ενέργειες σε μητροπολιτικές πόλεις από το στρατόπεδο του Λαυρίου, συνελήφθη από την αστυνομία της Κωνσταντινούπολης και του Ντιγιαρμπακίρ. Όχι μόνο το HDPKK που υπερασπίζεστε, αλλά και η Ελλάδα χρειάζεται την προσοχή σας».

Advertisement

Νωρίτερα, κι ο υφυπουργός Εσωτερικών, Ισμαήλ Τσατακλί, σε ενημέρωση σχετικά με τις δραστηριότητες του υπουργείου και δείχνοντας φωτογραφίες τουστρατοπέδου του Λαυρίου στην Ελλάδα, είπε ότι «η Ελλάδα έχει παραχωρήσει το στρατόπεδο του Λαυρίου στην τρομοκρατική οργάνωση PKK» και την κάλεσε να ενεργήσει ως υπεύθυνη και σοβαρή πολιτεία σε αυτό το θέμα.

Μάλιστα αναρωτήθηκε, «εάν το στρατόπεδο του Λαυρίου γίνει στο μέλλον το ‘Καντίλ της Ελλάδας’, θα μπορέσουν οι Έλληνες να ανταπεξέλθουν στο πρόβλημα που θα προκύψει; Σκεφτείτε το…», είπε.

Το πρωτοσέλιδο της Yeni Safak

Παράλληλα, σήμερα η φιλο-κυβερνητική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ» στο πρωτοσέλιδό της κάνει λόγο για «διάδρομο τρομοκρατίας στην Ελλάδα».

Advertisement

Υποστηρίζει πως η Ελλάδα, χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, φιλοξενεί εκατοντάδες τρομοκράτες στο Λαύριο για να τους χρησιμοποιήσει ενάντια στην Τουρκία, η οποία είναι επίσης χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ. Η Γενί Σαφάκ δημοσιεύει νέες -όπως ισχυρίζεται- φωτογραφίες από το στρατόπεδο του Λαυρίου. Στο στρατόπεδο διατίθενται ξεχωριστά γραφεία και δωμάτια για τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης. Η ΜΙΤ παρακολουθεί το στρατόπεδο στενά, αναφέρει.

Αιχμηρή απάντηση Θεοδωρικάκου για την προπαγάνδα

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, σε ομιλία που πραγματοποίησε, σημείωσε σχετικά:

«Όλοι αντιλαμβάνονται ότι οι τουρκικές αιτιάσεις (σ.σ. για το Λαύριο) δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Όλοι γνωρίζουν επίσης ότι η Ελλάδα αποτελεί αξιόπιστη δύναμη εφαρμογής του Διεθνούς Δικαίου».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement