Ξανά στο τραπέζι: Εκλογές μετά την Εξεταστική – εξπρές

ΦΩΤ. ΕUROKINISSI
Advertisement

Παρά τις διαψεύσεις, το θέμα της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες ξαναμπαίνει στο τραπέζι του μεγάρου Μαξίμου, καθώς το πολιτικό περιβάλλον αναδεικνύεται όλο και πιο ρευστό για την κυβέρνηση Μητσοτάκη- και ακόμα δεν έχει έρθει ο «δύσκολος χειμώνας»!

Οι εισηγήσεις που συζητούνται είναι το στήσιμο της κάλπης μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο των υποκλοπών, δηλαδή στα μέσα Οκτωβρίου.
Πρόωρες κάλπες το φθινόπωρο έχουν βεβαίως μεγάλους κινδύνους, όπως πχ να τις εκλάβουν οι πολίτες ως κίνηση ενοχής της κυβέρνησης για τις υποκλοπές και «φυγής» μπροστά στα δύσκολα που έρχονται.
Επίσης είναι αβέβαιο αν σε μια τέτοια περίπτωση θα αρκέσει ο χρόνος προκειμένου να ψηφιστεί νέος εκλογικός νόμος, όπως διακαώς επιδιώκει το Μαξίμου, παρά τις περί του αντιθέτου κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού, γεγονός που τον φέρει και σε αυτό το επίπεδο να παίζει επικίνδυνα παιχνίδια με τους θεσμούς!

Ακόμα δε χειρότερα ενέχει ο υπαρκτότατος κίνδυνος να αποκαλυφθούν και παρακολουθήσεις άλλων προσώπων, γεγονός που εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε κατάρρευση το κυβερνών κόμμα.

Στον αντίποδα αυτών των φόβων και των επισημάνσεων υπάρχει ο αντίλογος πως η κυβέρνηση προϊόντος του χρόνου θα φθείρεται όλο και περισσότερο, σε συνδυασμό με την ενεργειακή κρίση, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση θα έχει το χρόνο για μια επαρκέστερη προετοιμασία για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Advertisement

Χαρακτηριστικό του κλίματος είναι ότι «γαλάζια» στελέχη, είτε πρόσκεινται στον πρωθυπουργό είτε τον βλέπουν με καχυποψία, επισημαίνουν σε κατ΄ιδίαν τους συζητήσεις πως εάν δεν γίνουν τώρα εκλογές αλλά πραγματοποιηθούν από την άνοιξη και μετά, η ΝΔ κινδυνεύει στα πολύ σοβαρά όχι απλώς να μην ελπίζει σε αυτοδυναμία αλλά και να χάσει την πρώτη θέση.

Μια πρώτη θέση που θεωρούν σίγουρη, έστω και με μικρή διαφορά εάν οι κάλπες σταθούν τώρα. Επιπλέον τώρα μπορεί να μην έχουν καμιά πιθανότητα συνεργασίας με τον Νίκο Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ, μπορούν όμως βάσιμα να ελπίζουν σε συνεργασία με τον Κυριάκο Βελόπουλο και την Ελληνική Λύση.

Οι αποφάσεις του πρωθυπουργού, πάντως, ως προς τις βασικές κατευθύνσεις που θα ακολουθήσει, θα πρέπει να έχει αποφασίσει έως τη ΔΕΘ, με αποτέλεσμα τόσο η ομιλία του όσο και η συνέντευξη Τύπου που θα ακολουθήσει να παρουσιάζουν αυξημένο ενδιαφέρον.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement