Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο ΑΠΘ – Με συγκέντρωση απαντούν οι φοιτητές

Advertisement

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν μπροστά από τα τουρνικέ που βρίσκονται στην πρυτανεία του ΑΠΘ, και τα διέλυσαν άγνωστοι την περασμένη Τρίτη.

Η παρουσία της ΕΛΑΣ έπειτα από το περιστατικό είναι πιο εμφανής, ενώ άνδρες της ασφάλειας βρίσκονται γύρω από το campus. Παράλληλα, η αστυνομία έχει τεθεί σε επιφυλακή ενόψει των συγκεντρώσεων που είναι προγραμματισμένες από φοιτητές αλλά και μελών του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Advertisement

Όπως έγραψε νωρίτερα το ThessToday.gr, εντός της ημέρας θα στηθεί φραγμός στο ΑΠΘ ενόψει της 86ης ΔΕΘ υπό τον φόβο να μετατραπεί σε ορμητήριο για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Από την πλευρά τους οι φοιτητικοί σύλλογοι αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους πως οι σημερινές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται ώστε να φύγουν οι αστυνομικές δυνάμεις από το Πανεπιστήμιο αλλά και να μην εφαρμοστεί ο νόμος σχετικά με την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Advertisement

«Τις τελευταίες μέρες όλο το ΑΠΘ είναι αστυνομοκρατούμενο. Πλέον δεν μιλάμε «απλά» για μία διμοιρία η οποία περιφρουρεί τις δήθεν εργασίες στο εκκενωμένο στέκι του Βιολογικού, αλλά για πολλές διμοιρίες τόσο στην Πρυτανεία, όσο και σε πολλά άλλα σημεία του campus. Επιπλέον, από την Δευτέρα 5/9 επιχειρείται η εγκατάσταση της ΟΠΠΙ αφού κάθε μέρα δυνάμεις, κλούβες, ΜΑΤ, ΟΠΚΕ παρελαύνουν εμπρός της πύλης της Ούλωφ Πάλμε στο ΕΚΠΑ και της πύλης Κοκκινοπούλου στο ΕΜΠ.

Με την αρχή της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς και πριν καλά καλά, επιστρέψει το σύνολο της φοιτητικής κοινότητας επιχειρείται η εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας εντείνοντας όλο και περισσότερο την καταστολή στο ίδιο το πανεπιστήμιο. Μιλάμε λοιπόν για μία ακόμη έκφανση της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης αλλά και απαραίτητο συστατικό της στοιχείο ταυτόχρονα. Ήδη από τα προηγούμενο καιρό, μετράμε τουλάχιστον 200 συλλήψεις στη μάχη υπεράσπισης του ασύλου και δεκάδες μόνο τους τελευταίους μήνες στο ΑΠΘ» αναφέρεται σε ανακοίνωσή τους.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement