Απίστευτο θαύμα της φύσης: Το εκκλησάκι με τα 17 δέντρα στην σκεπή του που δεν έχουν ρίζες

Advertisement

Ένα απίστευτο θαύμα της φύσης αποτελεί το εντυπωσιακό εκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας που βρίσκεται σε μια πανέμορφη ρεματιά της Πελοποννήσου.

Στους τοίχους του ναού έχουν αναπτυχθεί 17 δένδρα χωρίς εμφανείς ρίζες τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά.

Κάθε χρόνο χιλιάδες προσκυνητές επισκέπτονται το εκκλησάκι για να προσκυνήσουν και να θαυμάσουν αυτό το μοναδικό σύμπλεγμα, ένα ανεξήγητο θαύμα της φύσης που κυριαρχεί στο γαλήνιο τοπίο.

Το μικρό βυζαντινό εκκλησάκι βρίσκεται στα όρια των νομών Αρκαδίας και Μεσσηνίας, κοντά στο χωριό Βάστα στη Μεγαλόπολη.

Όσα τα χρόνια της Αγίας Θεοδώρας

Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των δέντρων δεν είναι τυχαίος, αφού σύμφωνα με τη θρησκευτική παράδοση αντιστοιχούν στα χρόνια της Αγίας Θεοδώρας.
Σύμφωνα με μία από τις δύο ιστορίες που υπάρχουν, η Αγία Θεοδώρα καταγόταν από μία φτωχή οικογένεια κι εφόσον ήταν το μεγαλύτερο παιδί, εξαιτίας της οικονομικής ανέχειας της οικογένειάς της, αναγκάστηκε να μεταμφιεστεί σε άνδρα και να υπηρετήσει ως μισθοφόρος στρατιώτης.  Την ερωτεύτηκε ως Θεόδωρο μία νεαρή κοπέλα κι επειδή δεν υπήρξε ανταπόκριση, η νεαρή την (τον) κατηγόρησε ότι την είχε αφήσει έγκυο. Έτσι φαίνεται ότι οδηγήθηκε στο μαρτύριο από την οικογένεια της κοπέλας.
Και στις δύο ιστορίες, η Θεοδώρα που ήταν ιδιαίτερα θεοσεβούμενη, παρακάλεσε τον Θεό, πριν τον αποκεφαλισμό της, οι τρίχες του κεφαλιού της να γίνουν δέντρα, το αίμα της ποτάμι για να τα ποτίζει και το σώμα του ναού.
Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement