Ειρήνη Παπά: Ο έρωτάς της με τον Μάρλον Μπράντο – «Ήταν το μεγάλο πάθος της ζωής μου»

Advertisement

Το «λαβ στόρι» ανάμεσα στα δύο «ιερά τέρατα» του κινηματογράφου άρχισε το 1954 στη Ρώμη, όπου ο τριαντάχρονος τότε διάσημος ηθοποιός Μάρλον Μπράντο, συνάντησε τη γοητευτική Ειρήνη Παπά, έξι χρόνια μικρότερή του. Η μεταξύ τους έλξη ήταν αναπόφευκτη και ο θυελλώδης έρωτάς τους αναπτύχθηκε μακριά από τα φλας των φωτογράφων και τα αδιάκριτα μάτια του Τύπου της εποχής.

Ο ηθοποιός του «Νονού» έφυγε απο τη ζωή το 2004 και λίγο μετά η αείμνηστη Ειρήνη Παπά είχε μιλήσει για πρώτη φορά δημόσια για τον κρυφό τους έρωτα τη δεκαετία του 1950. Η μεγάλη Ελληνίδα ηθοποιός είχε μιλήσει μεταξύ άλλων στην ιταλική εφημερίδα «Corriere Della Sere», για το πώς εκείνη και ο Μπράντο κράτησαν τη σχέση τους μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς όπως είχε πει: «Δεν θέλαμε να μοιραστούμε με κανέναν αυτή την αγάπη που ήταν ιδιωτική».

«Αγαπούσα τον Μάρλον Μπράντο. Νοιαζόμουν πραγματικά για αυτόν. Είχαμε μια ιστορία αγάπης. Ας την πούμε μια μακρά σχέση. Ίσως κάνω λάθος που μιλάω γι’ αυτό, τώρα που δεν είναι κοντά μου για να με αντικρούσει, αλλά εγώ το ομολογώ ακριβώς επειδή, από σήμερα, είναι στο απόλυτο, μακριά από όλους, ανήκει σε όλους».

Advertisement

Το ζευγάρι είχε γνωριστεί στην ιταλική πρωτεύουσα το 1954. Τότε ο Μπράντο ήταν 30 ετών και η Ειρήνη Παπά, έξι χρόνια μικρότερή του και ακτινοβολούσ νιάτα και ομορφιά. Βρήκε τον εαυτό της να θυμάται: «Ποτέ δεν αγάπησα κανέναν άντρα όπως αγάπησα τον Μάρλον. Ήταν το μεγάλο πάθος της ζωής μου, ο άνθρωπος για τον οποίο νοιαζόμουν περισσότερο και επίσης αυτός που εκτιμούσα περισσότερο, δύο πράγματα που γενικά είναι δύσκολο να συμβιβαστούν»

Η Ειρήνη Παπά είχε δει για τελευταία φορά τον βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό το 1999 όταν επισκέφθηκε την Ελλάδα μετά την εμφάνιση στην προτελευταία ταινία του «Free Money». Η ίδια μίλησε για την τελευταία τους συνάντηση, λέγοντας: «Παραμένει υπέροχος…».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement