Δήμητρα Λιάνη – Παπανδρέου: «Μας παρακολουθούσαν όταν ήμουν με τον Ανδρέα» – Η γνωριμία με τον Κάρολο

Advertisement

Η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου βρέθηκε καλεσμένη στο «Πρωινό» και με φόντο τις πρόσφατες εξελίξεις στην πολιτική σκηνή της χώρας αναφέρθηκε στις δικές της εμπειρίες από την περίοδο που βρισκόταν στο πλάι του Ανδρέα Παπανδρέου.

Μίλησε για το τηλεφώνημα που δέχτηκε και μέσω του οποίου έμαθε ότι παρακολουθείτο αλλά και την γνωριμία της με τον Βασιλιά Κάρολο της Αγγλίας.

«Θυμάμαι την ιστορία όταν πρωτομπήκαμε στο Μέγαρο Μαξίμου. Υπήρχε στο υπόγειο μία αίθουσα από την οποία κρεμόντουσαν καλώδια. Ήταν ξηλωμένα όλα. Κάποια στιγμή, εν τω μέσω της θητείας του Αντρέα, μαθαίνω ένα πρωινό ότι σε κάποιους περίεργους και ύποπτους κύκλους της Ομόνοιας κυκλοφορούν κασέτες δικές μου, με προσωπικές συνομιλίες. Αμέσως κάνω μια δήλωση για υπανθρώπους και δέχομαι ένα τηλέφωνο από κάποιον κύριο που μου λέει το εξής: «Είστε η κ. Παπανδρέου; Του λέω, μάλιστα. Κυρία Παπανδρέου είμαι ο προσωπικός σας ωτακουστής. Είμαι από την ΚΥΠ και έχω χρεωθεί 50.000 ώρες παρακολουθήσεις. Έχω κασέτες αλλά δεν είμαστε υπάνθρωποι. Κάποιος έχει δώσει εντολή να σας παρακολουθούμε«.

Advertisement

«Καταλαβαίνετε πόσο ανατριχιαστικό είναι. Αυτός ο κύριος μου ζήτησε συνάντηση. Το είπα στον Αντρέα και μου είπε να μην τον δω μόνη μου. Αυτός ο κύριος ήθελε να με περιπλέξει. Τον είδα και μαγνητοφώνησα όσα ειπώθηκαν. Από όλη αυτή την ιστορία κατάλαβα πως κάποιοι κύκλοι εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ και εντός και εκτός πολιτικής ήθελαν να με παρακολουθήσουν σε περίπτωση που γίνει κάποια υποτροπή εκ μέρους μου και μπορέσουν να πουν «Να αυτή είναι η κυρία, την οποία παντρεύτηκες». Εγώ ήμουν η αχίλλειος πτέρνα του Αντρέα και εμένα χτυπούσαν».

«Δεν μ’αρέσει ο Ανδρουλάκης. Πιστεύω ότι είναι λίγος. Κανείς δεν ακολουθεί τη γραμμή Παπανδρέου. Είναι όλοι μαζί αγκαλιά. Γιατί τον επικαλούνται; Είναι θέμα ψήφου. Θέλουν να πάρουν το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ που έφυγε και πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ».

Οι οικονομικές δυσκολίες

Η ίδια αναφέρθηκε στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει λέγοντας: «Είναι δύσκολα. Άστο. Το έχουμε πει πολλές φορές, είναι πολύ δύσκολα. Εξακολουθώ να έχω αυτόν τον ελάχιστο μισθό των 870 ευρώ. Η μισή σύνταξη έχει κοπεί γιατί την παίρνει η γνωστή κόρη Σουηδέζα, η οποία ζει εκεί και έχει απ’ όλα τα καλά. Εργάζεται, μένει με έναν άνδρα, έχει παιδί και παίρνει τη σύνταξη».

Advertisement

Η γνωριμία με τον Κάρολο και η αντίδραση του Αντρέα

«Γνωριστήκαμε μια φορά με την Ελισάβετ και τον Κάρολο. Υπάρχει και μία φωτογραφία. Ο Κάρολος μου είχε πιάσει την κουβέντα. Ήταν εγκάρδιος μαζί μου, με ρωτούσε πράγματα πολύ απλοϊκά που θα ρωτούσε κι ένας κοινός άνθρωπος. Πού μένετε, πότε ήρθατε. Ήταν μια εντελώς φιλική προσέγγιση. Ξαφνικά μου λέει ο Αντρέας «Μμμ, σε λίγο θα σου ζητήσει να πάτε και για καφέ» ανέφερε η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου γελώντας.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement