Το «τρελό» σενάριο περικύκλωσης μεγάλου ελληνικού νησιού από τουρκικά πλοία

ΦΩΤ. ΕUROKINISSI
Advertisement

Την αποτροπή πιθανού σεναρίου περικύκλωσης ενός μεγάλου νησιού του Ανατολικού Αιγαίου από τουρκικά πολεμικά πλοία με βασικό αίτημα την άμεση αποστρατικοποίηση του, εξετάζουν με κάθε λεπτομέρεια στο Ελληνικό Γενικό Επιτελείο.

Ταυτόχρονα λαμβάνονται όλα εκείνα τα μέτρα από την πλευρά του Στόλου ώστε να εφαρμοστεί και πάλι το σχέδιο της κρίσης του Μάρτη του ’87 που εφαρμόστηκε επι αρχηγίας πατρός Χρήστου Λυμπέρη που ο ελληνικός Στόλος είχε προλάβει να πιάσει όλα τα κρίσιμα περάσματα του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Ειδικότερα για την αποτροπή πιθανού σεναρίου που προβλέπει ναυτικό αποκλεισμό κάποιου από τα επίμαχα νησιά του Αιγαίου που διαθέτουν οπλισμό, το Ελληνικό Γενικό Επιτελείο λαμβάνει επιπρόσθετα μέτρα που δεν είναι δυνατόν να δημοσιοποιηθούν.

turkish ship1

Advertisement

Χτες βράδυ και πάλι ο τούρκος Πρόεδρος σε διακαναλική συνέντευξη αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος στο θέμα της αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών κατηγορώντας την Δύση και ειδικότερα τις ΗΠΑ ότι δεν σέβονται τις Διεθνείς Συνθήκες και υποβοηθούν εμπράκτως την Ελλάδα να τα εξοπλίζει περαιτέρω, κάτι που δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από την Τουρκία.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement