Κακοκαιρία: Συνεχίζονται οι έρευνες για την αγνοούμενη στην Κρήτη – Ανυπολόγιστη καταστροφή στο Ηράκλειο

Advertisement

Με τη συμμετοχή δυτών της 3ης ΕΜΑΚ και του λιμενικού συνεχίζονται σήμερα, πρωί Κυριακής οι έρευνες για την 45χρονη γυναίκα, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου (15/10), στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας, στην διάρκεια της κακοκαιρίας, από την οποία η Κρήτη θρηνεί ήδη έναν νεκρό. Υπενθυμίζεται ότι η γυναίκα επέβαινε στο ίδιο όχημα με τον άτυχο άνδρα.

Οι έρευνες των δυτών σταμάτησαν το βράδυ του Σαββάτου λόγω του σκότους και των πολλών φερτών υλικών που υπάρχουν στην θαλάσσια περιοχή και ξεκίνησαν εκ νέου σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας, με την αγωνία για την τύχη της γυναίκας να κορυφώνεται.

Υπενθυμίζεται ότι τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα εκδηλώθηκαν κυρίως στις περιφερειακές ενότητες Ηρακλείου και Λασιθίου Κρήτης και είναι χαρακτηριστικό ότι το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 453 κλήσεις μέσα σε μία ώρα.

Advertisement

Συνολικά 30 άνθρωποι μεταφέρθηκαν από την πυροσβεστική σε ασφαλές σημείο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννη Αρτοποιό ο οποίος συμπλήρωσε οτι μέσα σε μια ώρα η υπηρεσία δέχθηκε πάνω από 450 κλήσεις. Όπως είπε ο ίδιος η σφοδρότητα του φαινομένου υπερέβη όλες τις προβλέψεις.

Κακοκαιρία στην Κρήτη
Κακοκαιρία στην Κρήτη CRETALIVE.GR

Τα περισσότερα προβλήματα σημειώθηκαν στην Αγία Πελαγία και στη Λυγαριά στην περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου. Δρόμοι γέμισαν λάσπες, μετατράπηκαν σε ποτάμια, αυτοκίνητα, εξοπλισμοί και εμπορεύματα βρέθηκαν μέσα στη θάλασσα.

Κακοκαιρία στην Κρήτη
Κακοκαιρία στην Κρήτη CRETALIVE.GR

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν και το Νομό Λασιθίου, καθώς στην πόλη της Σητείας ο δρόμος έξω από το αρχαιολογικό μουσείο πλημμύρισε, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στο μουσείο 10 τουρίστες, μεταξύ των οποίων είναι δύο παιδιά. Εγκλωβισμένος είναι και ένας υπάλληλος του μουσείου.

Advertisement
Κακοκαιρία στην Κρήτη
Κακοκαιρία στην Κρήτη CRETALIVE.GR

Εν τω μεταξύ, σήμερα, Κυριακή αναμένεται να μεταβεί στην Κρήτη κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιο για την Κρατική Αρωγή και την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο.

Κακοκαιρία στην Κρήτη
Κακοκαιρία στην Κρήτη CRETALIVE.GR

Κακοκαιρία: Έβρεξε τρεις φορές περισσότερο στην Κρήτη απ’ όσο σ’ ένα μήνα

Στην παραπάνω δορυφορική φωτογραφία μπορούμε να διακρίνουμε τον πυρήνα της καταιγίδας που είχε ραγδαιότητα πάνω από 25 mm/h βροχής. Γεγονός είναι ότι ενώ οι μετρήσεις από τους δορυφόρους μας βοηθούν σε περιοχές που δεν υπάρχουν σταθμοί, οι μετρήσεις τους υπολείπονται των αντίστοιχων επιφανειακών μετεωρολογικών σταθμών. Αυτό το παρατηρήσαμε και το πρωί στην περιοχή των Χανίων που σημειώθηκαν 100mm βροχής, ενώ στη θαλάσσια περιοχή Κυθήρων Κρήτης είχαμε 160mm.

Πηγή
Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement