Όμηρος των υποκλοπών ο Μητσοτάκης – Τι συζητούν στα «πηγαδάκια» τα στελέχη της ΝΔ

Advertisement

Το μαρτύριο «της σταγόνας» βιώνουν τα τελευταία 24ωρα στην κυβερνητική παράταξη, καθώς μετά τις αποκαλύψεις της περασμένης Κυριακής για την παρακολούθηση 33 προσώπων από το παράνομο λογισμικό Predator, το παρασκήνιο βοά ότι έρχονται νέες «βόμβες» για τις υποκλοπές και όχι μόνο.

Η νευρικότητα είναι τέτοια, που υπουργοί και βουλευτές νοιώθουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους να μοιάζει με «κινούμενη άμμο» που φέρνει και απομακρύνει διάφορα σενάρια, μεταξύ αυτών τον χρόνο προσφυγής στις κάλπες. Και αυτό, διότι μπορεί ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης να διαβεβαίωσε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τελος της τετραετίας, αλλά αυτό εκλαμβάνεται περισσότερο ως βούληση και λιγότερο ως πραγματική εκτίμηση των νέων δεδομένων.

Ο ανοικτός πόλεμος που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και της πλευράς Μαρινάκη αλλά και οι αιχμηρές και οι χθεσινές άκρως προειδοποιητικές αναφορές των μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Pega κατά την παρουσίαση στις Βρυξέλλες, του προσχεδίου της έκθεσής τους για το σκάνδαλο των υποκλοπών στη χώρα μας, προκαλούν «βουητό» στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας. Ιδιαίτερα οι αναφορές για «πολύ ανησυχητική ιστορία ενός περίπλοκου και αδιαφανούς δικτύου σχέσεων, πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων, ευνοιών και νεποτισμού και πολιτικής επιρροής» αλλά και η επισήμανση ότι όλα αυτά θα πρέπει να διευκρινιστούν πριν από τις εκλογές του 2023», πυκνώνουν περισσότερο το γκρίζο σύννεφο που έχει απλωθεί πάνω από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Νευρικότητα και αμηχανία

H παρουσίαση του προσχεδίου, το οποίο «φωτογράφιζε» το Μέγαρο Μαξίμου ως υπεύθυνο για τις υποκλοπές, από την εισηγήτρια Ολλανδή Ευρωβουλεύτρια, προκάλεσε την αντίδραση του κυβερνητικού επιτελείου που, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε από τον πρόεδρο ( μέλος του κεντροδεξιού ΕΛΚ ) να μετριάσει τις μελανές εντυπώσεις. Όπερ και εγένετο, με τον κ Γερόν Λέναρς να υποστηρίζει λίγο αργότερα ότι δεν πρέπει να ληφθεί υπόψιν το προσχέδιο, καθώς δεν πρόκειται για το τελικό κείμενο. Οι εντυπώσεις, ωστόσο, έμειναν. Όπως και τα αναπάντητα ερωτήματα, τα οποία, κατά γενική εκτίμηση, μετά την προχθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού, φαντάζουν ακόμα πιο εκκωφαντικά και αμείλικτα. Τόσο για το Μέγαρο Μαξίμου, όσο όμως και για την ίδια τη φιλελεύθερη παράταξη, η οποία συνταράσσεται από ένα σκάνδαλο που κινδυνεύει να της αφήσει έναν «λεκέ», που πολύ δύσκολα θα ξεπλυθεί, όπως έλεγε χαρακτηριστικά ιστορικό στέλεχος της παράταξης.

Advertisement

Η πλειονότητα των βουλευτών αποφεύγει τη δημόσια έκθεση στα ΜΜΕ, ακόμα και για άλλα θέματα της επικαιρότητας, φοβούμενη ότι θα υποβληθεί στο βάσανο της υπεράσπισης μιας υπόθεσης κανείς δεν ξέρει πως μπορεί να εξελιχθεί. Και μάλιστα όχι στο εγγύτερο μέλλον, αλλά πολύ νωρίτερα.

Η νευρικότητα και η αμηχανία είναι τέτοια που οι βουλευτές δυσκολεύονται, όπως παραδέχονται σε κατ ιδίαν συνομιλίες με δημοσιογράφους, να συνθέσουν ακόμα και το προσωπικό πρόγραμμα εκδηλώσεων και επαφών με τους ψηφοφόρους. Και όλοι, μα, όλοι, ρωτούν με αγωνία αν όντως είναι τόσο κρίσιμο το επόμενο δεκαήμερο, όπως εντόνως κυκλοφορεί στο πολιτικό-δημοσιογραφικό παρασκήνιο, και αν μπορεί να έχουμε εξελίξεις ακόμα και πριν από τις εορτές των Χριστουγέννων.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement