Το Μαξίμου ακούει και τη Βάνα Μπάρμπα

Advertisement

Ενώ η πολιτική ζωή «βομβαρδίζεται» το τελευταίο διάστημα από συνεχείς όσο και σημαντικές αποκαλύψεις και καταγγελίες για το σκάνδαλο των υποκλοπών, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσωπικά συνεχίζουν να αρνούνται αυτή την πραγματικότητα, επιδιώκοντας να δώσουν μια «αίσθηση κανονικότητας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπερνά καθημερινά τις προκλήσεις της αντιπολίτευσης (χθες ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε και 3η κατά σειρά ερώτηση στην Βουλή) επιχειρώντας να «καθιερώσει» το δόγμα του «όλα κυλούν ομαλά». Στο πλαίσιο πραγματοποίησε προφανώς και την συμβολική κίνησή της συνάντησης του με την γνωστή ηθοποιό Βάνα Μπάρμπα.

Η συνάντηση

Την σχετική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου κοινοποίησε στα social media η ίδια Βάνα Μπάρμπα. Αναφέροντας χαρακτηριστικά μάλιστα πως «ευχαριστώ πολύ τον πρωθυπουργό κ.Μητσοτάκη, που με άκουσε, μου πρότεινε και βρήκαμε λύσεις, για θέματα που αφορούν την πατρίδα μας». Η Βάνα Μπάρμπα στο παρελθόν ήταν υποψηφιά του ΠΑΣΟΚ το 2019 στα Γιάννενα. Αλλά νωρίτερα, το 2012 ήταν υποψήφια του καρατζαφερικού ΛΑΟΣ. Πάντως -σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες- η συνάντησή της με τον πρωθυπουργό δεν αποσκοπούσε στη συμμετοχή της ηθοποιού στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Αντιθέτως η συζήτηση αφορούσε την κυβερνητική πολιτική στα ζητήματα του πολιτισμού με την γνωστή ηθοποιό να φέρεται πώς δήλωσε ότι θα παρέχει στήριξη στην μεταρρυθμιστική προσπάθεια που επιχειρείται.

Advertisement

Σε κάθε περίπτωση πάντως η είδηση κυκλοφόρησε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Προκάλεσε πληθώρα σχολίων και είναι εμφανές ότι αξιοποιήθηκε από το κυβερνητικό επιτελείο στην κατεύθυνση της εμπέδωσης ενός κλίματος «κανονικότητας», έχοντας έντονο και το προεκλογικό στοιχείο.

Το Μαξίμου ακούει και τη Βάνα Μπάρμπα
Με τις υποκλοπές θα ασχοληθεί η δικαιοσύνη. Εμείς συνεχίζουμε. Αυτό διεμήνυσε ο πρωθυπουργός στην Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ EUROKINISSI

Η τακτική του «η ζωή συνεχίζεται»

Το ίδιο στίγμα άλλωστε έδωσε ο πρωθυπουργός με την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας. Αναφερόμενος στο θέμα των υποκλοπών δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κάτι παραπάνω να πράξει, εκτός από τις νομοθετικές προτάσεις που έχει εδώ και καιρό προαναγγείλει. Δήλωσε χαρακτηριστικά πως «η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη, που θα κάνει ό,τι πρέπει για να διαλευκανθεί πλήρως. Για να μην υπάρχουν σκιές και να διαλυθούν τα νέφη τοξικότητας που μολύνουν την πολιτική ατμόσφαιρα» προσθέτοντας πως «δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο στις δημοκρατίες από τη Δικαιοσύνη και θα αναμένουμε την ετυμηγορία της».

Επίσης όπως διεμήνυσε χθες στα στελέχη του κόμματος ο πρωθυπουργός «ως κυβέρνηση, καλούμαστε πλέον να αναδείξουμε το έργο μας, επιβεβαιώνοντας ότι “το είπαμε και το κάναμε”. Ως κόμμα να τηρήσουμε την κατεύθυνση του Συνεδρίου μας, βαδίζοντας “δίπλα στον πολίτη”. Και ως πρώτη δύναμη της χώρας να εξασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην τροχιά προόδου που επέλεξε τον Ιούλιο του 2019».

Advertisement

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του επισήμανε ότι «το επόμενο διάστημα, η παράταξή μας έχει χρέος να απλωθεί στην κοινωνία και σε κάθε ψηφοφόρο ξεχωριστά. Πρέπει να παρουσιάσουμε τα πολλά που έγιναν, αλλά και τα πολλά που πρέπει να γίνουν ακόμα. Με ρεαλισμό αλλά, προς Θεού -επιμένω σε αυτό- χωρίς κομπασμό».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement