Ψευτογιατρός: Σε 8 φορές ισόβια καταδικάστηκε ο Dr. Kontos

Advertisement

Οκτώ φορές ισόβια κάθειρξη, ποινή κάθειρξης 50 ετών (εκτιτέα τα 20 έτη) και συνολική χρηματική ποινή 327.000 ευρώ επιβλήθηκαν στον Νικ. Κοντοστάθη, αποκαλούμενο και ψευτογιατρό.

Ύστερα από μια διαδικασία που διήρκησε ένα χρόνο, ο Dr Kontos οδηγείται στη φυλακή καταδικασμένος πια από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, μεταξύ άλλων για έξι ανθρωποκτονίες και επτά απόπειρες.

Συγκεκριμένα, το πρωτόδικο δικαστήριο ομόφωνα επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης για κάθε μία από επτά ανθρωποκτονίες στις οποίες καταδικάστηκε, και ποινή 12 ετών για κάθε μία από τις έξι απόπειρες ανθρωποκτονίες για τις οποίες έχει καταδικαστεί.

Advertisement

Συγχρόνως, του επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης και χρηματική ποινή 300000 ευρώ για διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών κατ’ επάγγελμα σε ανηλίκους  των 10 ετών και χρηματικής ποινής 18 χιλιάδων ευρών για το αδίκημα της απάτης, της ποινής φυλάκισης ενός έτους και 20 χιλιάδων ευρώ για αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος, της ποινής φυλάκισης των δύο ετών και των 15.000 ευρώ για πλαστογραφία, της  ποινής φυλάκισης των δύο ετών και χρηματικής ποινής 1.000 ευρώ για οπλοκατοχή και ποινής φυλάκισης του ενός έτους για υπεξαγωγής μνημείου.

Με την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας, η πρόεδρος του δικαστηρίου -ιδιαίτερα συγκινημένη- απηύθυνε το λόγο στους παράγοντες της δίκης.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παράγοντες. Συγκινούμαι… ήταν μια πολύμηνη δίκη που όλοι συνέβαλαν. Εύχομαι και τα δικά μου παιδιά να έχουν μια πορεία όπως εσείς» είπε προς όλες τις πλευρές.

Advertisement

Ως επακόλουθο δέχθηκε το χειροκρότημα του ακροατηρίου, κυρίως συγγενών των θυμάτων, που έδειξαν την ικανοποίηση τους για τη δικαστική απόφαση.

Νωρίτερα το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή του για επτά ανθρωποκτονίες και ακόμη έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας. Ομόφωνα τακτικοί δικαστές και ένορκοι κατέληξαν πως ο Dr. Kontos εν γνώση του οδήγησε στο θάνατο επτά ασθενείς του (ανθρωποκτονία εκ προθέσεως), ενώ το ίδιο επιχείρησε να πράξει για ακόμη έξι, δίχως ωστόσο να τα καταφέρει, παρά τις προθέσεις του (απόπειρα ανθρωποκτονίας).

Ταυτόχρονα, ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε και για το κακούργημα της απάτης κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή σε βάρος 28 ασθενών και συγγενών ασθενών.

Advertisement

Τέλος, ο Νικ. Κοντοστάθη κηρύχθηκε ένοχος και για τα αδικήματα της αντιποίησης αρχής, της πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση, της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών κατ’ εξακολούθηση, της παράνομης οπλοκατοχής και της κατοχής μνημείου.

Ως προς τους συγκατηγορούμενους του, το δικαστήριο υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση του Νικ. Πασχάλη, ομόφωνα αθώωσε και τους 16, ανάμεσά τους γιατροί, ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Κ. Μαρκόπουλος, αλλά και μια μοναχή.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement