Ο δείπνος των δύο στην Κηφισιά προκαλεί εξελίξεις στη ΝΔ – To παρασκήνιο της κουβέντας

Advertisement

Μεγάλη αίσθηση και συζητήσεις προκάλεσε το χθεσινό, δεύτερο τετ α τετ δείπνο των πρώην πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή στην Κηφισιά, το οποίο πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Μεσσήνιου πολιτικού, σε ανταπόδοση του τραπεζιού που του είχε κάνει ο Κ. Καραμανλής στη Θεσσαλονίκη, τον Σεπτέμβριο.

Στην πραγματικότητα, όπως εκτιμούσαν χθες το βράδυ γαλάζιοι βουλευτές, επιβεβαίωσε – έστω και μέσω μίας συμβολικής κίνησης – ότι οι δύο πρώην πρωθυπουργοί συμμερίζονται κοινούς προβληματισμούς και αγωνία για την παράταξη την οποία υπηρέτησαν από το ανώτατο κομματικό αξίωμα.

Και μπορεί ο κ. Κ. Καραμανλής να δημοσιοποίησε την έντονη διαφωνία του με τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο σκάνδαλο των υποκλοπών, αλλά είναι βέβαιο ότι και ο κ. Σαμαράς παρακολουθεί από πολύ κοντά τις εξελίξεις. Και όπως και ο κ. Καραμανλής, και ο ίδιος γίνεται καθημερινά αποδέκτης της έντονης ανησυχίας που διακατέχει την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ και τον κομματικό μηχανισμό για τις εξελίξεις.

Advertisement

Αν και όπως ήταν αναμενόμενο, δεν διέρρευσε απολύτως τίποτα για το περιεχόμενο της συζήτησης, θεωρείται βέβαιο ότι οι δύο πρώην πρωθυπουργοί εμβάθυναν σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα της συγκυρίας, τις διεθνείς εξελίξεις στην ενέργεια και την οικονομία, τα ελληνοτουρκικά, και βεβαίως το σκάνδαλο των υποκλοπών, με τις προφανείς προβολές στο εγγύς και απώτερο μέλλον.

Όσοι συνομιλούν τακτικά μαζί τους, γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να είναι αυτοί που θα προκαλέσουν πρόβλημα στην παράταξη. Δεν θα παραμείνουν, ωστόσο, και θεατές, στην περίπτωση που διακυβευτεί η ενότητα και κυρίως η προοπτική της.

Μετά και το χθεσινό δείπνο, αναμένεται με ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον η ομιλία του κ. Αντώνη Σαμαρά στην ιδρυτική εκδήλωση του Ιδρύματος Αντώνης Σαμαράς, στις 7 Δεκεμβρίου, στην οποία θα παραστεί και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement