Υπόθεση 16χρονου: Παρεμβαίνει εισαγγελέας για τις απειλές αντιποίνων από Ρομά

Advertisement

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν οι απειλές που εκτοξεύτηκαν τις τελευταίες μέρες από Ρομά για αντίποινα στον βαρύ τραυματισμό 16χρονου από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, καθώς και για παραβίαση δικαστικού απορρήτου.

Συγκεκριμένα, έπειτα από εισαγγελική εντολή διεξάγονται δύο προκαταρκτικές έρευνες. Η πρώτη για δηλώσεις που είδαν τα τελευταία 24ωρα το φως της δημοσιότητας από μέλη της κοινότητας Ρομά με τις οποίες απειλούν ή καλούν σε αντίποινα και πράξεις αντεκδίκησης, και η δεύτερη για διαρροή υλικού το οποίο περιλαμβάνεται στη δικογραφία.

Η πρώτη έρευνα διεξάγεται από την Κρατική Ασφάλεια, με διερευνώμενα αδικήματα αυτά της απειλής και της διέγερσης σε διάπραξη εγκλήματος, ενώ η δεύτερη από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας για την πράξη της παραβίασης δικαστικού απορρήτου.

Ο κατηγορούμενος αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό μετά τη διαφωνία που προέκυψε ανάμεσα σε εισαγγελέα και ανακριτή ως προς την προφυλάκισή του ή μη (θα κληθεί να την άρει εντός 5ημέρου το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης), ενώ ο 16χρονος εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην ΜΕΘ του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement