Qatargate: Σήμερα η απόφαση για την προφυλάκιση της Εύας Καϊλή

Advertisement

Σήμερα η Εύα Καϊλή και οι άλλοι τρεις συλληφθέντες για το σκάνδαλο Qatargate θα βρεθούν ενώπιον του ανακριτή στις Βρυξέλλες και το δικαστικό συμβούλιο θα αποφασίσει εάν θα προφυλακιστούν ή όχι έως ότου ξεκινήσει η δίκη τους. Η ίδια δηλώνει αθώα, μέσω του δικηγόρου της.

Τα τέσσερα άτομα που συνελήφθησαν από τον ανακριτή των Βρυξελλών κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους των Βρυξελλών, η Εύα Καϊλή έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση σήμερα, εφόσον είναι καταδικαστική η απόφαση του συμβουλίου. Εάν ασκήσει έφεση, μετά από μία εβδομάδα θα πρέπει το Εφετείο να αποφασίσει για το αν θα παραμείνει προφυλακισμένη.

Advertisement

Πάντως, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο δικηγόρο της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ανέφερε ότι θα ζητήσει αναβολή από το δικαστήριο του Βελγίου μέχρι την ερχόμενη Τρίτη. Σύμφωνα με τον ίδιο, σήμερα απεργούν οι υπάλληλοι των δικαστηρίων στο Βέλγιο και για το λόγο αυτό μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση στη λήψη της απόφασης. Σημείωσε ακόμη ότι επικοινώνησε με τους Βέλγους δικηγόρους της Εύας Καϊλή και τους πρότεινε να ζητήσουν αναβολή.

 

Με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία που δημοσιεύονται στη βελγική εφημερίδα «Le Soir», κατά τη διάρκεια της έρευνας στο σπίτι του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, στις Βρυξέλλες, οι ανακριτές της ομοσπονδιακής δικαστικής αστυνομίας ανακάλυψαν περίπου 600.000 ευρώ. Προσθέτοντας τα χρήματα αυτά με εκείνα που βρέθηκαν στην κατοχή του πατέρα της Εύας Καϊλή και στο σπίτι της ίδιας και του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζόρτζι, στις Βρυξέλλες, η τεράστια έρευνα αποκάλυψε πάνω από 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Advertisement

Πάντως, σύμφωνα με ιταλικά μέσα, ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι «μίλησε επί ώρες» και οι δηλώσεις «συμβάλλουν στα πλαίσια της έρευνας που θα επιτρέψει στους Βέλγους ερευνητές να παρατείνουν ή, τουλάχιστον αρχικά, να βρουν καθοριστική επιβεβαίωση των όσων έχουν συγκεντρώσει». Με το ενδιαφέρον να είναι πώς και πότε ειδοποιήθηκε ο πατέρας της κυρίας Καϊλή, ο οποίος υπενθυμίζεται πως είχε βαλίτσα με μεγάλο χρηματικό ποσό.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, η Εύα Καϊλή οδηγήθηκε στη φυλακή Σεν Ζιλ, ένα επιβλητικό σωφρονιστικό κατάστημα τύπου Tudor που βρίσκεται στην καρδιά της ομώνυμης γειτονιάς των Βρυξελλών από το 1884.

Παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες σε γραφεία στελεχών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τα περισσότερα από τα οποία είχαν, όπως φαίνεται, συνεργαστεί στο παρελθόν άμεσα ή έμμεσα με το περιβάλλον ορισμένων εκ των συλληφθέντων. Το σκάνδαλο μετατρέπεται σε μεγάλη δοκιμασία για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο στενός έλεγχος εστιάζει τώρα σε ευρωβουλευτές και άλλους αξιωματούχους που επαίνεσαν το Κατάρ για τις εργασιακές του μεταρρυθμίσεις, αντί να καταδικάσουν το κράτος του Κόλπου για τα δικαιώματα των εργαζομένων και τις επικίνδυνες συνθήκες κατά την κατασκευή γηπέδων ποδοσφαίρου ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement