Μαρία Σπυράκη: Ζητείται άρση της ασυλίας της για τις αμοιβές των βοηθών της

Advertisement

Για απάτη σε βάρος του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, ελέγχεται η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη σχετικά με τις αμοιβές των βοηθών της στην Ευρωβουλή, με την Ευρωπαία εισαγγελέα να ζητά άρση της ασυλίας της.

Η Λόρα Κόβεσι ζήτησε σήμερα, Πέμπτη, την άρση της ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη αλλά και της Εύας Καϊλή, μετά από έρευνα της OLAF, η οποία κάνει λόγο για υποψία απάτης σε βάρος του προϋπολογισμού της Ε.Ε., σχετικά με την διαχείρηση της κοινοβουλευτικής της αποζημίωσης και συγκεκριμένα για τις αμοιβές των βοηθών τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Όπως υπογραμμίζει η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, οι δύο ελεγχόμενες δικαιούνται το τεκμήριο της αθωότητας.

Advertisement

Σύμφωνα με κομματικά στελέχη της ΝΔ, η κ.Σπυράκη είχε δώσει άτυπη άδεια σε κάποιο μέλος της υπηρεσίας της που είχε πρόβλημα υγείας και καθώς εντοπίστηκε, ελέγχεται για κακοδιαχείριση κοινοτικών πόρων. Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι προφανώς αυτή η υπόθεση δεν έχει καμία σχέση με το QatarGate, αλλά πηγαίνει πακέτο για την άρση ασυλίας.

Σπυράκη: Δεν έχω καμία σχέση με το QatarGate, αποδέχομαι την άρση ασυλίας

Η ίδια η κ.Σπυράκη έκανε στη συνέχεια την εξής δήλωση στο ΑΠΕ για το αίτημα του Ευρωπαίου Γενικού Εισαγγελέα για άρση της ασυλίας της:

“Ευχαρίστως αποδέχομαι το αίτημα άρσης της ασυλίας μου προκειμένου να διαφανεί ότι δεν έχω ούτε ένα ευρώ οικονομική διαφορά με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Το θέμα αφορά το επίδομα αλλοδαπής πρώην συνεργάτη μου ο οποίος αντιμετώπισε σοβαρό προσωπικό πρόβλημα και είχε ορισμενες απουσίες από το χώρο συνεδριάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Δεν έχω καμία σχέση με το QatarGate, δεν έχω καμία σχέση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση”.

Advertisement

ΕΛΚ: Στηρίζουμε την άρση της ασυλίας

Η ευρωομάδα του Λαϊκού Κόμματος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναφέρει ότι στηρίζει την άρση της ασυλίας και καλεί την Μαρία Σπυράκη να συνεργαστεί με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία.

«Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα στηρίξει την άρση της ασυλίας, προκειμένου να επιτραπεί στις διαδικασίες να προχωρήσουν. Καλούμε την κ. Σπυράκη να συνεργαστεί πλήρως με τα αιτήματα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Μαρία Σπυράκη: Η πορεία της στη ΝΔ

Η Μαρία Σπυράκη ξεκίνησε να ασκεί την δημοσιογραφία το 1992 και εργάστηκε σε πλήθος Μέσω Ενημέρωσης. Από το 2003 και για έναν χρόνο εργάστηκε στον Τομέα Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ το 2004 τοποθετήθηκε στο γραφείο του Σταύρου Δήμα, τότε Επιτρόπου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Advertisement

Τον Μάρτιο του 2014, η Μαρία Σπυράκη παραιτήθηκε από την ενεργό δημοσιογραφία, για να συμμετέχει στο Ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, μετά από πρόταση του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

Στις Εκλογές της 25ης Μαΐου 2014, η Μαρία Σπυράκη εξελέγη Ευρωβουλευτής της ΝΔ (ΕΛΚ) και μάλιστα πρώτη σε σταυρούς προτίμησης.

Μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ., η κ. Σπυράκη είχε αναλάβει εκπρόσωπος τύπου του κόμματος της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η κ.Σπυράκη ήταν άλλωστε μεταξύ των 50 στελεχών, που είχαν υπογράψει την υποψηφιότητα του κ.Μητσοτάκη για την προεδρία της ΝΔ.

Advertisement

Στις Ευρωεκλογές του 2019, επανεξελέγη Ευρωβουλευτής της ΝΔ (ΕΛΚ), συγκεντρώνοντας 319.237 σταυρούς προτίμησης.

Στις 14 Νοεμβρίου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και ανακοινώθηκε ότι θα είναι υποψήφια με τη ΝΔ στην Α Θεσσαλονίκης στις εκλογές του 2023.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement