Qatar Gate: Η «προδομένη» Εύα τα ρίχνει όλα στον Φραντσέσκο – Η ώρα της απολογίας

Advertisement

Τέσσερις ώρες διήρκεσε η συνάντηση της Εύας Καϊλή με τους συνηγόρους της για την κρίσιμη μέρα που θα κρίνει τελικά την προφυλάκιση ή μη της πρώην ευρωβουλευτή για το σκάνδαλο Qatar Gate.

Η απολογία της ξεκινά στις 10 το πρωί σήμερα ενώπιον του βελγικού Δικαστικού Συμβουλίου και, αυτή τη φορά, θα είναι και η ίδια παρούσα στο δικαστήριο για να προσπαθήσει να αποδείξει την αθωότητά της.
Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Αντρέ Ριζόπουλος βρέθηκαν χθες στις φυλακές Χάρεν όπου κρατείται στο Βέλγιο. Εκεί, την προετοίμασαν για την πρώτη της ακρόαση ενώπιον του ανακριτή στις Βρυξέλλες, ενώ, οι νέες δηλώσεις του Έλληνα συνηγόρου έδωσαν το στίγμα του τι θα πει για να προσπαθήσει να αποδείξει ότι δεν συντρέχουν οι όροι της προφυλάκισής της και να επιδιώξει να βγει από τη φυλακή με περιοριστικούς όρους, ή με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.
Ο κ. Δημητρακόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους: «Αύριο κρίνεται η προσωπική της ελευθερία. Είναι προβληματισμένη και αισθάνεται προδομένη από τον σύντροφό της, τον εμπιστεύτηκε και τη διέψευσε».

Από την πλευρά του, ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζιόρτζι φέρεται να ανέλαβε την πλήρη ευθύνη και η στάση του αυτή ενδέχεται να λειτουργήσει υπέρ της Εύας Καϊλή και το δικαστήριο να την αφήσει ελεύθερη με περιοριστικούς όρους ή και χωρίς καθόλου όρους.

«Η κ. Καϊλή ουδέποτε ισχυρίστηκε ότι γνώριζε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο σύντροφός της. Η κ. Καϊλή δεν είχε ποτέ κυριότητα ή κατοχή στα χρήματα που βρέθηκαν στο κοινό διαμέρισμα. Η κ. Καϊλή ουδέποτε στη ζωή της έχει δωροδοκηθεί», έχει τονίσει ο κ. Δημητρακόπουλος.

Advertisement

Πάντως, ερωτηθείς για το τι θα γίνει σήμερα με την Εύα Καϊλή, ο κ. Δημητρακόπουλος είπε πως «ο κ. Ριζόπουλος μου είπε ότι καμία πρόβλεψη δεν είναι ασφαλής», για να συμπληρώσει στη συνέχεια: «Με νομικά κριτήρια έχω αισιοδοξία».

Τα τελευταία στοιχεία για το Qatar Gate

Εν τω μεταξύ, νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για με το Qatargate. Όπως γράφει σήμερα η ιταλική ιστοσελίδα il Fatto Quoditiano στις 10 Οκτωβρίου σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο των Βρυξελλών έγινε μια συνάντηση ανάμεσα στον Παντσέρι, τον Τζιόρτζι και μια αντιπροσωπεία Καταριανών, μαζί και με τον υπουργό Εργασίας του Κατάρ.

Η συνάντηση φέρεται να πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Steigenberger Wiltcher’s το οποίο είναι διάσημο στο Βέλγιο για τους εύπορους πελάτες του με το πάρκινγκ του να είναι γεμάτο Rolls Royce, Jaguar και Ferrari.

Advertisement

Η ομάδα αυτή των Καταριανων με επικεφαλής τον υπ. Εργασίας Αλί μπιν Σαμίχ αλ Μάρι ειχε κλεισει μια σουίτα στον 4ο όροφο.

Βρισκόταν στις Βρυξέλλες προκειμένου να μιλήσει ο υπουργός στην υποεπιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 14 Νοεμβρίου για να απαντήσει σχετικά με τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο πλαίσιο των προετοιμασιών για το Μουντιάλ.

Την προετοιμασία του υπουργού είχαν αναλάβει οι Παντσέρι και Τζιόρτζι, αναφέρει η ιταλική ιστοσελίδα.

Advertisement

Σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα του il Fatto Quotidiano, η σωστή επαφή, από την οποία ξεκίνησαν όλα, ήρθε από τον άνθρωπο που όλοι αποκαλούσαν απλώς ως «ο Αλγερινός». «Είναι κάποιος που εργάζεται για την κυβέρνηση του Κατάρ και το όνομά του είναι Boudjellal. Με έφερε σε επαφή με ένα άτομο στην Τουρκία, πιστεύω παλαιστινιακής καταγωγής», φέρεται να υποστηρίζει ο σύντροφος της Εύας Καϊλή. Αυτός του έδωσε έναν βελγικό αριθμό τηλεφώνου: «Έπρεπε να του τηλεφωνήσω για να πάρω τα χρήματα». Ήταν πάντα ένας διαφορετικός άνθρωπος. «Και έσβηνα αυτούς τους αριθμούς κάθε φορά, για να μην αφήσω ίχνη». Έτσι πλήρωνε το Κατάρ τις δωροδοκίες του στην καρδιά της Ευρώπης.

Γνώριζε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή;

Πάντως, μέσα στον καταιγισμό αποκαλύψεων για τη δράση του κυκλώματος, υπάρχει και ένα μεγάλο ερώτημα που κυριαρχεί στους διαδρόμους των Βρυξελλών: Γνώριζε με οποιονδήποτε τρόπο η Κομισιόν τι συνέβαινε;

«Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν συνεχείς έρευνες και ότι τα γεγονότα είναι σοβαρά. Πρέπει να υπάρξει σαφήνεια για το τι συνέβη, αλλά δεν σχολιάζουμε τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη», εξήγησε ο εκπρόσωπος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Πίτερ Στάνο.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement
Επιστοφή επάνω