Η ΝΔ ξορκίζει το «σύνδρομο Πάτση» και καλύπτει τον Χειμάρα

Advertisement

Το σκάνδαλο Πάτση κόστισε πολιτικά στη Νέα Δημοκρατία περισσότερο από την υπόθεση των υποκλοπών και προφανώς στο Μαξίμου δεν θα ήθελαν να δουν αυτό το σίριαλ να επαναλαμβάνεται. Το κυβερνών κόμμα όμως υιοθετεί ουσιαστικά τις εξηγήσεις του βουλευτή Φθιώτιδας, Θέμη Χειμάρρα, και επιχειρεί να κλείσει το θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χειμάρας επιβεβαίωσε ουσιαστικά ότι η εταιρεία του έπαιρνε δουλειές από το δημόσιο, αλλά διέψευσε τα ποσά που ανέφερε το σχετικό δημοσίευμα της Documento και χθες με δήλωση του, την οποία διένειμε και κεντρικά η ΝΔ, ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία αποχώρησης του από την εταιρεία, με τη μεταβίβαση των μεριδίων στους εργαζόμενους και συνεργάτες του.

“Όσον αφορά τις ανυπόστατες αναφορές του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δήθεν φέρω την ευθύνη, για τη μελλοντική πορεία μιας εταιρείας από την οποία έχω αποχωρήσει τυπικά και ουσιαστικά, αυτές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και δεν με αφορούν. Η ανάγκη εφεύρεσης φανταστικών σεναρίων και νέων μυθιστορημάτων, πέφτουν για άλλη μια φορά στο κενό. Ο καθένας έχει την πορεία του, την ιστορία του και κρίνεται από τους πολίτες για την προσφορά και το έργο του”, δήλωσε επίσης ο κ. Χειμάρας.

Advertisement

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως επιμένει για πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα και καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διαγράψει το βουλευτή Φθιώτιδας. Στη ΝΔ πάντως δεν δείχνουν καμία πρόθεση διαγραφής του βουλευτή. Υπάρχουν πάντως φωνές στο κυβερνητικό στρατόπεδο που λένε ότι θα ήταν προτιμότερο να έμενε εκτός των γαλάζιων ψηφοδελτίων στις εκλογές που πλησιάζουν.

Και αυτό δεδομένου ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδίως ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να “ξεψαχνίσουν” τις γαλάζιες λίστες αναζητώντας τον “επόμενο Πάτση”, ενώ ο πρωθυπουργός είχε παραδεχθεί ότι υπήρξε αστοχία στην συγκεκριμένη επιλογή και είχε προαναγγείλει πιο αυστηρά κριτήρια στην αναζήτηση υποψηφίων. Βέβαια το πρόβλημα στην περίπτωση Πάτση ήταν οι συνειρμοί που δημιουργούσε και στη γαλάζια βάση η εμπλοκή του με εισπρακτική εταιρεία και “κόκκινα δάνεια”. Ενώ η υπόθεση Χειμάρα φαίνεται να θεωρείται επί του παρόντος πιο διαχειρίσιμη.

Σημειωτέον ότι τα ψηφοδέλτια της ΝΔ και ο εκλογικός σχεδιασμός γενικότερα αναμένεται να συζητηθούν και στο διευρυμένο “πρωινό καφέ” σήμερα στο Μαξίμου, με τη συμμετοχή και κομματικών στελεχών. Τα γαλάζια ψηφοδέλτια αναμένεται να αρχίσουν να ανακοινώνονται σταδιακά από τα μέσα του μήνα, ώστε οι υποψήφιοι να ξεκινήσουν και επισήμως τις προεκλογικές εκστρατείες τους εγκαίρως, ενώ η σεναριολογία για την ημερομηνία των εκλογών καλά κρατεί, με τους περισσότερους να ποντάρουν στην 9η Απριλίου ή στη 14η Μαϊου.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement