Σταμάτης Μαλέλης: «Η Εύα θα μας κοστίσει πολύ, υπάρχει και σήμερα το «επάγγελμα ΠΑΣΟΚ»»

Advertisement

Φωτιές ανάβει με συνέντευξή του στο iEidiseis o Σταμάτης Μαλέλης.

Εκτιμά πως η υπόθεση της Εύας Καϊλή θα κοστίσει πολύ στο ΠΑΣΟΚ και κάνει λόγο για στελέχη που και σήμερα εκμεταλλεύονται το ΠΑΣΟΚ για την προσωπική τους ανέλιξη: «Υπάρχει το «επάγγελμα ΠΑΣΟΚ» που έχω γράψει πολλές φορές . Πολίτες που εκμεταλλεύονται την παλιά αίγλη του Κόμματος για προσωπικούς λόγους. Είναι τυχοδιώκτες. Στο Βόρειο Αιγαίο στελέχη που δήλωναν ΠΑΣΟΚ έφτασαν να ψηφίζουν τους προϋπολογισμούς του ακροδεξιού Μουτζούρη σε αντίθεση με τους συναδέλφους τους της Νέας Δημοκρατίας. Τι σχέση μπορεί να έχουν αυτοί οι άνθρωποι με το ΠΑΣΟΚ; Διαμαρτυρήθηκα έντονα αλλά δεν άνοιξε μύτη».

Ο Στ. Μαλέλης καλεί τον Νίκο Ανδρουλάκη να να καθαρίσει το «μητρώο» του Κόμματος («δεν είναι δυνατόν να δεχόμαστε τέτοια φαινόμενα παρακμής», αναφέρει χαρακτηριστικά), ενώ διαμηνύει: «Αν δεν πάρει μέτρα θα είναι υπεύθυνος απέναντι στην ιστορία του Κινήματος. Δεν μπορούμε πλέον με την πολιτική της αδράνειας να επιβιώσουμε».

Τέλος, ο Σταμάτης Μαλέλης ανακοινώνει την οριστική του απόφαση να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης στο Βόρειο Αιγαίο. «Δεν μπορώ άλλο να βλέπω την πατρίδα μου περιθωριοποιημένη. Και το δίλημμα θα είναι απλό. Ανάπτυξη και εκσυγχρονισμός ή λαϊκισμός και υπανάπτυξη», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Advertisement

Εκτιμάς ότι η υπόθεση Καϊλή μπορεί να κοστίσει στο ΠΑΣΟΚ; Και αν ναι, πόσο;

Χωρίς αμφιβολία θα κοστίσει πολύ. Μας γυρνάει πολλά χρόνια πίσω. Τότε που πάλευαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να αποδείξουν ότι όλοι δεν είναι ίδιοι.

Υπάρχουν ακόμα και σήμερα στελέχη που επικαλούνται ή και εκμεταλλεύονται το ΠΑΣΟΚ για την προσωπική τους ανέλιξη ή για προσωπικούς τους λόγους;

Advertisement

Βεβαίως. Υπάρχει το «επάγγελμα ΠΑΣΟΚ» που έχω γράψει πολλές φορές . Πολίτες που εκμεταλλεύονται την παλιά αίγλη του Κόμματος για προσωπικούς λόγους. Είναι τυχοδιώκτες. Στο Βόρειο Αιγαίο στελέχη που δήλωναν ΠΑΣΟΚ έφτασαν να ψηφίζουν τους προϋπολογισμούς του ακροδεξιού Μουτζούρη σε αντίθεση με τους συναδέλφους τους της Νέας Δημοκρατίας. Τι σχέση μπορεί να έχουν αυτοί οι άνθρωποι με το ΠΑΣΟΚ; Διαμαρτυρήθηκα έντονα αλλά δεν άνοιξε μύτη.

Και τι πρέπει να πράξει ο Νίκος Ανδρουλάκης;

Πρέπει καταρχήν να καθαρίσει το «μητρώο» του Κόμματος . Δεν είναι δυνατόν να δεχόμαστε τέτοια φαινόμενα παρακμής.

Advertisement

Αν δεν το πράξει;

 Αν δεν πάρει μέτρα θα είναι υπεύθυνος απέναντι στην ιστορία του Κινήματος. Δεν μπορούμε πλέον με την πολιτική της αδράνειας να επιβιώσουμε.

Το ΠΑΣΟΚ αποκλείει τη συνεργασία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία. Τελικά μπορείτε να συνεργαστείτε με τη ΝΔ ή η θέση της είναι στην αντιπολίτευση; Τι από τα δυο ισχύει τελικά;

Το ΠΑΣΟΚ πρέπει με σαφήνεια να ξεκαθαρίσει το αφήγημά του που θα συμβαδίζει με τις αρχές και τις αξίες του. Για μένα είναι απλό. Αυτές είναι οι προτάσεις μου, αυτές είναι οι κόκκινες γραμμές μου, ελάτε όσοι συμφωνείτε να συζητήσουμε. Δεν είναι λοιπόν θέμα προσώπων αλλά θέμα πολιτικών.

Το ενδεχόμενο κυβέρνησης προοδευτικών δυνάμεων είναι για εσένα υπαρκτό ως θέμα; Και υπό ποιες προϋποθέσεις;

Advertisement

Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να μπει σε μία διαδικασία συζητήσεων με βάση τις προτάσεις του. Όλα φυσικά θα κριθούν και από το εκλογικό αποτέλεσμα. Η ηγεσία του Κόμματος έθεσε τον πήχη στο ισχυρό διψήφιο. Εάν είναι εκεί θα έχει και την δυνατότητα να επιβάλει τις βασικές της θέσεις. Εάν όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι οι δυνατότητες του Κόμματος θα είναι μικρές.

Τελικά θα είσαι υποψήφιος για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου; Από τι θα εξαρτηθεί η απόφασή σου;

Ναι θα είμαι υποψήφιος για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Δεν μπορώ άλλο να βλέπω την πατρίδα μου περιθωριοποιημένη. Και το δίλημμα θα είναι απλό. Ανάπτυξη και εκσυγχρονισμός ή λαϊκισμός και υπανάπτυξη.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement