Πότε θα χιονίσει ξανά – Η πιθανή… ημέρα

Advertisement

Στην κανονικότητα φαίνεται πως επιστρέφουμε το δεύτερο 10ήμερο του Ιανουαρίου, με το κρύο να έρχεται και τα 20άρια να αποτελούν παρελθόν. Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν η καλοκαιρία θα επιστρέψει σύντομα ή θα ξαναδούμε τέτοιες θερμοκρασίες από Απρίλιο. Μάλιστα, άκομα ένα καλό νέο είναι πως από τη νέα εβδομάδα έρχονται και τα χιόνια στα βουνά, και οι βροχές.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Τάσου Αρνιακού, η καλοκαιρία θα συνεχιστεί έως την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, με τον καιρό να αλλάζει από την Τρίτη, καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό έρχεται στην Ελλάδα και φέρνει κρύο και βροχές.
Χθες, μάλιστα, ο προγνώστης καιρού, Σάκης Αρναούτογλου, αναφερόμενος στη μεταβολή του καιρού από την ερχόμενη εβδομάδα, έκανε λόγο για χιόνια στα βουνά.

Συγκεκριμένα, στο δελτίου καιρού της ΕΡΤ, είπε πως ο καιρός αλλάζει από την Τρίτη με βροχές στα δυτικά, και στη βόρεια Ελλάδα και το νότιο Αιγαίο, ενώ δεν θα λείψουν και τα χιόνια στα βουνά πάνω από 1400 – 1500 μέτρα.

Υπενθυμίζεται πως προ ημερών, μιλώντας στην ΕΡΤ ο Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών και καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας, Χρήστος Ζερεφός και ο Διευθυντής Ερευνών της Υπηρεσίας meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος, ανέφεραν πως από το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου το σκηνικού του καιρού αλλάζει.

Advertisement

Από το δεύτερο δεκαήμερο έρχεται η αλλαγή και ίσως τα χιόνια.

«Πιθανώς το δεύτερο δεκαήμερο να έχουμε μια αλλαγή», ανέφερε ο κ. Λαγουβάρδος και συνέχισε λέγοντας πως «η εκτίμησή μου είναι ότι επειδή έχουμε μπροστά μας δύο χειμωνιάτικους μήνες, θα έχουμε και ψυχρές εισβολές, θα έχουμε και χιόνια. Τα θέλουμε στα βουνά, όχι μόνο για τα χιονοδρομικά αλλά για το υδατικό ισοζύγιο. Θα ήταν απίθανο να μη δούμε κάποιο κρύο, αλλά τουλάχιστον δεν φαίνεται αυτό μέσα στο πρώτο δεκαήμερο, πιθανόν μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement