Βασίλης Τόπαλος: Δεν υπήρχε γιατρός στο γυμναστήριο όταν κατέρρευσε – Τι ερευνά η ΕΛ.ΑΣ.

Advertisement

Στο γυμναστήριο που κατέρρευσε ο 16χρονος πυγμάχος, Βασίλης Τόπαλος, δεν υπήρχε γιατρός. Αυτό προκύπτει από την αναλυτική λίστα με τα άτομα που ήταν στον χώρο το πρωινό της 16ης Δεκεμβρίου. Τα στοιχεία έδωσαν στις Αρχές ο προπονητής και ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου που κλήθηκαν για συμπληρωματικές καταθέσεις.

Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους αναμένουν την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής έκθεσης, που θα δώσει απαντήσεις για την προέλευση της βαριάς κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης στον κρόταφο του 16χρονου πυγμάχου.

Μεταξύ άλλων, εξετάζεται αν τα τραύματα είναι συμβατά με την πτώση του νεαρού πρωταθλητή μετά το λιποθυμικό επεισόδιο στις τουαλέτες του γυμναστηρίου, αν προέρχονται από κάποιο χτύπημα αντιπάλου ή αν προϋπήρχαν αδιάγνωστες εγκεφαλικές βλάβες και αιματώματα, τα οποία συνδυαστικά με την πτώση προκάλεσαν τον θάνατο. Παράλληλα, αναμένονται και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για την περίπτωση χορήγησης επιβλαβών σκευασμάτων.

Advertisement

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί – με τη συνδρομή ειδικών – διερευνούν λιποθυμικό επεισόδιο που είχε παρουσιάσει ο Βασίλης Τόπαλος την περασμένη άνοιξη, εξετάζοντας τον ιατρικό φάκελο του 16χρονου. Οι εξετάσεις στις οποίες είχε υποβληθεί τότε, ήταν καθαρές και η αδιαθεσία αποδόθηκε σε κόπωση λόγω των έντονων προπονήσεων. Για να εξακριβωθεί εάν επρόκειτο για μεμονωμένο περιστατικό ζάλης, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. έχουν λάβει καταθέσεις από συναθλητές του πυγμάχου που ενδεχομένως είχαν αντιληφθεί και άλλα λιποθυμικά επεισόδια. Μέχρι στιγμής, οι Αρχές έχουν λάβει συνολικά 20 καταθέσεις, δεν αποκλείεται όμως ανάλογα με το πόρισμα του ιατροδικαστή και την εξέλιξη της έρευνας, τα ίδια άτομα να κληθούν για συμπληρωματικές εξηγήσεις.

Αρμόδιοι αξιωματικοί που ερευνούν την υπόθεση και έχουν έρθει αντιμέτωποι με αντιπαλότητες προσώπων από τον χώρο του συγκεκριμένου αθλήματος, οι οποίες περιπλέκουν τις έρευνες, αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Οι όποιες συνδικαλιστικές και πολιτικές διαφορές ανάμεσα σε πρόσωπα της Ομοσπονδίας Πυγμαχίας και άλλων που σχετίζονται με τον συγκεκριμένο χώρο, δεν έχουν θέση σε μια υπόθεση διερεύνησης των αιτιών θανάτου ενός 16χρονου παιδιού».

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα – μέχρι στιγμής – στοιχεία της έρευνας δεν έχουν προκύψει στοιχεία για συμμετοχή του 16χρονου σε παράνομους αγώνες, ενώ δεν φαίνεται να υπάρχουν ενδείξεις για κάτι επικίνδυνο κατά τη διάρκεια της επίμαχης προπόνησης που περιελάβανε κινήσεις ποδιών, χεριών και ελεγχόμενα χτυπήματα στο πλαίσιο προπονητικού χαρακτήρα. Από τις καταθέσεις των αθλητών φαίνεται ότι στις προπονήσεις δεν γινόταν κάποια προσομοίωση αγώνα, ενώ ο ίδιος ο πατέρας του πυγμάχου αποδίδει τον θάνατο σε ατύχημα. Μάλιστα, είχε προμηθεύσει τον 16χρονο με τα καλύτερα προστατευτικά μέσα και με ασφαλή γάντια, ενώ τον ίδιο εξοπλισμό έδινε στον εκάστοτε αντίπαλο συναθλητή του.

Advertisement

Ο νεαρός πυγμάχος λιποθύμησε το πρωί της 16ης Δεκεμβρίου στις τουαλέτες του γυμναστηρίου όπου προπονούταν στον Ταύρο. Είχε πάει να ρίξει νερό στο πρόσωπό του καθώς αισθάνθηκε αδιαθεσία μετά την προπόνηση. Από την πτώση τραυματίστηκε στο κεφάλι. Στον χώρο υπήρχαν μόνο αθλητές και προπονητές και όχι θεατές.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement