Κ. Φλώρος: «Υπέκλεψε» για έναν χρόνο ακόμα τη θητεία του στο ΓΕΕΘΑ

Advertisement

Τέλος στο σάλο που προκλήθηκε από τις αποκαλύψεις ότι ο Kωνσταντίνος Φλώρος εμφανίζεται να έχει αγοράσει σπίτι αξίας 600.000 ευρώ με «μαύρο» χρήμα, έβαλε άρον-άρον η σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου. Σε αυτή αποφασίστηκε και επίσημα η ανανέωση της θητείας του «στόχου 519c» – όπως ήταν το κωδικό του όνομα στη λίστα της ΕΥΠ – στη θέση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΚΥΣΕΑ), με αντικείμενο την παράταση θητείας του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) και την επιλογή νέων Αρχηγών του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) και του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ).

Ομόφωνα αποφασίστηκε:

1. Η παράταση για ένα επιπλέον έτος της θητείας του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.

Advertisement

2. Η επιλογή ως Αρχηγού ΓΕΣ του Αντιστρατήγου (ΠΖ) Αγγελου Χουδελούδη.

3. Η επιλογή ως Αρχηγού ΓΕΝ του Αντιναυάρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ.

Στους απερχόμενους αρχηγούς του ΓΕΣ και του ΓΕΝ, Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση και Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη ΠΝ, οι οποίοι προάγονται στον βαθμό του Στρατηγού και Ναυάρχου ε.α., απονέμεται ο επί τιμή τίτλος του Αρχηγού ΓΕΣ και ΓΕΝ, αντίστοιχα.

Advertisement

Το επίμαχο δημοσίευμα και η απάντηση Φλώρου

Απολύτως ψεύτικοι, συκοφαντικοί, αναπόδεικτοι και εκτός πάσης πραγματικότητας είναι κατά το ΓΕΕΘΑ οι ισχυρισμοί δημοσιεύματος για τον Κωνσταντίνο Φλώρο.

«Η επιχειρούμενη υπονόμευση του ηθικού κύρους και της ακεραιότητας του αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για τη χώρα συγκυρία είναι προδήλως υποκινούμενη και εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα». Αυτό τονίζεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής ‘Αμυνας με αφορμή πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρο, που τιτλοφορείται: «Η εξευτελιστική έκθεση της ΕΥΠ. Τον εμφανίζει να αγοράζει σπίτι με 600.000 ευρώ μαύρο χρήμα».

«Επειδή, η πρωτοφανής στην ελληνική πολιτική ιστορία επίθεση λάσπης επεκτείνεται», προστίθεται στην ανακοίνωση, «σε τεχνηέντως κατασκευασμένα αφηγήματα περί δήθεν περιουσίας του ιδίου ή μελών της οικογένειας του, η απάντηση είναι ξεκάθαρη: η οικονομική κατάσταση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ περιγράφεται λεπτομερώς -όπως προβλέπεται- στα «Πόθεν Έσχες» πού έχουν κατατεθεί και στα «Ε9″ και είναι στη διάθεση των αρμοδίων. Το ίδιο συμβαίνει και με τις δηλώσεις των μελών της οικογένειας του».

Advertisement

«Οι δήθεν ισχυρισμοί είναι απολύτως ψεύτικοι, συκοφαντικοί, αναπόδεικτοι και εκτός πάσης πραγματικότητας» συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Δεν πρόκειται δε επ’ ουδενί να αλλοιώσουν την σχέση εμπιστοσύνης με την πολιτική ηγεσία και με το ΚΥΣΕΑ» κατέληγε η ανακοίνωση.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement