Οι θανάσιμες απάτες του ψευτογιατρού: Το «ρωσικό» φάρμακο, ο Ολυμπιακός και ο τιμοκατάλογος

Advertisement

«Δεν είναι τίποτα. Υπάρχουν κατεστραμμένα κύτταρα στον εγκέφαλο και με τα βλαστοκύτταρα που θα κάνουμε, τα κατεστραμμένα εγκεφαλικά κύτταρα θα αντικατασταθούν και θα είναι σε καλύτερη κατάσταση ο Χρήστος απ’ ότι ήταν πριν τη θεραπεία». Με αυτά τα λόγια ο 67χρονος «ψευτογιατρός», υποσχέθηκε το 2009, πλήρη ίαση στην οικογένεια του 28χρονου τότε Χ.Μ. που έπασχε από σπάνια εκφυλιστική ασθένεια που καταστρέφει εγκεφαλικά κύτταρα.

Οι γονείς του ασθενή εμπιστεύτηκαν τον απατεώνα γιατρό, διέκοψαν την ενδεδειγμένη θεραπεία και του έδωσαν συνολικά 50.000 ευρώ για τα «θαυματουργά» σκευάσματα του. Η θεραπεία διήρκεσε δύο χρόνια, ο Χ.Μ. ποτέ δεν παρουσίασε βελτίωση, ενώ τελικά απεβίωσε το 2017. Πρόκειται για έναν από τους 5 ασθενείς του φυσιοθεραπευτή, που παρουσιαζόταν ως φυσίατρος ή νευρολόγος, οι οποίοι βρήκαν τραγικό θάνατο, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του.

«Μπορώ να τον βοηθήσω, πρέπει όμως να τον δω από κοντά», ανέφερε ο «ψευτογιατρός» το 2015 στον αδερφό ενός εκ των 5 ασθενών, που είχαν λάβει τη «θεραπεία» του και αργότερα απεβίωσαν. Ο άνδρας που έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας, ταξίδεψε μέχρι τη Γερμανία μαζί με τον απατεώνα γιατρό, για να συναντήσει έναν 72χρονο «γενετιστή» καθηγητή, που θα του έκανε εξειδικευμένη εξέταση εγκεφάλου.

Advertisement

Πλήρωσε συνολικά 34.000 ευρώ για την «θεραπεία» με τα βλαστοκύτταρα και για ενέσεις άλλων σκευασμάτων, ενώ διέκοψε κατ’ εντολή του 67χρονου, τις συνεδρίες που είχε με άλλο γιατρό. Το 2020, απεβίωσε, αφού η κατάσταση του χαρακτηρίστηκε μη αναστρέψιμη.

Οι… αθλητές του Ολυμπιακού

Αθλητές του… Ολυμπιακού και μιας ποδοσφαιρικής ομάδας της Στουτγκάρδης, επικαλέστηκε σε συγγενείς άλλου θύματος του, ο 67χρονος ψευτογιατρός, για να προχωρήσει σε χορήγηση ενέσεων με πεπτίδια. Όπως είπε στα μέλη της οικογένειας, οι αθλητές έκαναν ακριβώς την ίδια θεραπεία.

Η άτυχη γυναίκα που απεβίωσε το 2016, έπασχε από νόσο κινητικού νευρώνα και είχε προσδόκιμο ζωής 3-5 έτη, καθηλωμένη στο κρεββάτι. Απέσπασε από την οικογένεια της 42.000 ευρώ και όταν ρωτήθηκε από τους συγγενείς για την αποτυχία της «θεραπείας», ο 67χρονος τους είπε ότι έπρεπε να είχε γίνει σε αρχικό στάδιο της ασθένειας.

Advertisement

Κρυφές ενέσεις σε νοσοκομείο

Ακόμα και σε νοσοκομείο της Χίου επισκεπτόταν έναν ασθενή του ο «ψευτογιατρός», προκειμένου να του χορηγεί κρυφά τα «γιατροσόφια» του. Ο 67χρονος, χορηγούσε ενέσεις με πολυοξειδώνιο, όπως έλεγε, στη 55χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν με καρκίνο, για να «ενισχύσει» τον οργανισμό της και να αντέχει καλύτερα τις χημειοθεραπείες. Η άτυχη γυναίκα, απεβίωσε τελικά το 2011.

Μάλιστα ο απατεώνας γιατρός, χρησιμοποιούσε το ίδιο «ρωσικό σκεύασμα σε μορφή κίτρινης σκόνης» και στο γιό της 55χρονης, που έπασχε από μυοπάθεια, χρεώνοντας 100 ευρώ το κάθε φιαλίδιο.

Ο άνδρας που είναι αθλητής με αναπηρία στην εθνική ομάδα, αντιλήφθηκε την απάτη και απείλησε τον «ψευτογιατρό» ότι θα τον καταγγείλει στην αστυνομία. Εκείνος του επέστρεψε περίπου 1.500 ευρώ, από τα συνολικά 35.000 που είχε αποσπάσει σε μια προσπάθεια να αποφύγει την ενημέρωση των αρχών.

Advertisement

«Κάνε ότι θες. Πήγαινε με όπου θες», είπε σε έναν άλλο ασθενή του ο απατεώνας γιατρός, όταν εκείνος ζήτησε πίσω τα χρήματα του, βλέποντας ότι η θεραπεία δεν αποδίδει καρπούς. Ο άτυχος άνδρας που έπασχε από τη νόσο του κινητικού νευρώνα, απεβίωσε το 2011, αφού είχε ακολουθήσει από το 2019, τις οδηγίες του «ψευτογιατρού».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement