Ο Τσίπρας ανοίγει το λευκό φάκελο: Στη Βουλή με πρόταση μομφής στο «τραπέζι»

Advertisement

«Φωτιά» αναμένεται να πάρει για ακόμη μια φορά η Βουλή σήμερα (25/1), με τον Αλέξη Τσίπρα να… ανοίγει το λευκό φάκελο για τις παρακολουθήσεις και να αποκαλύπτει όλα όσα έμαθε κατά την επίσκεψή του στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναμένεται να ονοματίσει τα πρόσωπα -δημοσιογράφους, πολιτικούς και στρατιωτικούς- για τα οποία η ΑΔΑΕ επιβεβαίωσε, μέσω της έρευνάς της στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, ότι παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ.

Πρόκειται για γνώση την οποία κρατά από χθες στα χέρια του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο λευκό φάκελο τον οποίο είχε μαζί του, αποχωρώντας από τα γραφεία της Ανεξάρτητης Αρχής όπου, σημειωτέον, συνάντησε μόνο τον Χρήστο Ράμμο και όχι και την Ολομέλειά της.

Advertisement

Κι αν βεβαίως στην αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνουν πως όλα τα ονόματα έχουν την αξία τους, πολλώ δε μάλλον όταν κάποιοι είναι και υπουργοί του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπάρχει και ένα που πιστεύουν ότι θα χτυπήσει το… μαλακό υπογάστριο των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, που είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, στην Κουμουνδούρου δεν εκπλήσσονται ούτε από το «bullying», όπως το χαρακτηρίζουν, που υφίσταται τις τελευταίες ώρες ο κ. Ράμμος («τον οποίο είχε υπερψηφίσει για το αξίωμα που κατέχει σήμερα και η ΝΔ το 2019″, λένε στην αξιωματική αντιπολίτευση) ούτε από την επιχείρηση συμψηφισμού με τα όσα ακούγονται στο Ειδικό Δικαστήριο όπου κατηγορείται «μόνο» για πλημμέλημα ο Νίκος Παππάς.

Σε σχέση με το αν ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέσει πρόταση μομφής, κομματικές πηγές αναφέρουν πως δεν είναι το μόνο θεσμικό όπλο στη φαρέτρα τους, με τις απόψεις πάντως να διίστανται για το κατά πόσο θα είναι επωφελής τη δεδομένη χρονική περίοδο.

Advertisement

Οι υποστηρικτές της πρότασης δυσπιστίας επισημαίνουν πως δεν θα υπάρχουν πολλές ευκαιρίες ακόμα να έρθει ο κ. Μητσοτάκης απολογούμενος στο Κοινοβούλιο, το οποίο το αργότερο τον Απρίλιο θα κλείσει λόγω της προκήρυξης εκλογών.

Όσοι δεν την προκρίνουν, από την άλλη, πιστεύουν ότι θα δώσει τη δυνατότητα στον πρωθυπουργό να συσπειρώσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, αλλά και σε μια τριήμερη διαδικασία να ανοίξει τη βεντάλια των θεμάτων πηγαίνοντας τη συζήτηση κι ενδεχομένως και τις εντυπώσεις που θα δημιουργηθούν από τα φίλια στη ΝΔ μέσα ενημέρωσης σε ατραπούς τις οποίες στην αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτηρίζουν παρελκυστικές.

 Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement