Φανή Χαλκιά: Ξεκαθαρίζει για την υπόθεση ντόπινγκ – «Δεν ήμουν εκνευρισμένη αλλά απογοητευμένη»

Advertisement

Μια εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Φανή Χαλκιά. Η χρυσή Ολυμπιονίκης του 2004 βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν» και μίλησε για τις επιτυχίες της και τις δυσκολίες του αθλητισμού.

Επίσης, αναφέρθηκε στην υπόθεση ντόπινγκ του 2008, στην οποία και αναμείχθηκε το όνομά της. «Αυτό με το ντόπινγκ είχε γίνει σε μία περίοδο στο Πεκίνο, όπου ήμουν τραυματισμένη και είχα πάει να συνοδεύσω την ομάδα. Δηλαδή δεν θα αγωνιζόμουν έτσι κι αλλιώς, γιατί δε μπορούσα να αγωνιστώ. Παρ’ όλα αυτά, αμφισβητήθηκα», είπε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Έκαναν και μηνύσεις οι δικηγόροι μου και δράσαμε και αυτό ακούστηκε για την αθώωσή μου… Δε βγάζεις ποτέ άκρη. Δηλαδή ποιος Οργανισμός και ποια Ολυμπιακή Επιτροπή και σε ποιον; Είναι τόσο χαοτικό όλο αυτό το πράγμα, στο οποίο θα χάσω χρόνο και χρήματα σίγουρα».

Advertisement

«Αυτή είναι η ουσία του αθλητισμού»

«Δεν παρέμεινα εκνευρισμένη, γιατί δε νομίζω ότι ήμουν και ποτέ εκνευρισμένη. Ήμουν λίγο απογοητευμένη από το ύφος, τη στάση και τη φιλοσοφία. Πιστεύω ότι ο αθλητισμός τα τελευταία χρόνια έχει ξεφύγει στην ουσία του. Δηλαδή δε μπορείς να έχεις δύο μέτρα και δύο σταθμά για όλα τα αθλήματα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες είσαι… ή έτσι ή γιουβέτσι, δεν γίνεται να είσαι και απ’ τα δύο, όσον αφορά τους κανονισμούς», εξήγησε η πρώην αθλήτρια.

«Η ουσία ποια είναι;», αναρωτήθηκε και συμπλήρωσε: «Ό,τι πετυχαίνει ένας αθλητής, αυτό που βλέπεις στα μάτια του, στην ανάσα του, που σταματάς να αναπνέεις, την ώρα που πάει να τερματίσει, να κάνει το άλμα του και βουρκώνεις, γιατί αυτός κλαίει που σηκώνει τη σημαία της χώρας του… αυτή είναι για μένα η ουσία του αθλητισμού, πάντα εκεί στέκομαι και αυτό δεν αλλάζει. Είναι η ψυχή του αθλήματος».

Advertisement

Για τον θρίαμβο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, όπου και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 400 μέτρα με εμπόδια με 52.82, ενώ στον ημιτελικό σημείωσε Ολυμπιακό ρεκόρ με 52.77 και την 5η επίδοση όλων των εποχών στο αγώνισμα, είπε ότι ήθελε να αγκαλιάσει όλο το ΟΑΚΑ.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement