Δημοσκόπηση: Σε αυτή την περιφέρεια η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι οριακή

Advertisement

Διαφορά στα όρια του στατιστικού λάθους μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην Α’  Θεσσαλονίκης, δείχνει δημοσκόπηση η οποία πραγματοποιήθηκε από την Interview για λογαριασμό της ιστοσελίδας politic.gr.

Πιο συγκεκριμένα, το κυβερνών κόμμα συγκέντρωσε ένα ποσοστό της τάξης του 29,7% έναντι 28,5% του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με τη διαφορά να ανέρχεται στο 1,2%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απώλειες των δύο μεγάλων κομμάτων σε σχέση με το 2019, με τη Νέα Δημοκρατία να χάνει το 5,82% των ψήφων της (σ.σ. το 2019 έλαβε ποσοστό 35,52%) ενώ αντίθετα η αξιωματική αντιπολίτευση κινείται πάνω – κάτω στα ίδια επίπεδα χάνοντας μόλις το 2,81% από το 31,31% που συγκέντρωσε στις προηγούμενες εκλογές.

Advertisement

Οι μετακινήσεις ψηφοφόρων

Σημαντικά αυξημένα είναι τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ το οποίο παρουσιάζει διψήφιο ποσοστό και άνοδο κατά 3,95%, σε σχέση με την προηγούμενη κάλπη. Το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη φτάνει στο 10% έναντι του 6,05% το 2019.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση για το politic, tο 8,3% των ψηφοφόρων της κεντροδεξιάς παράταξης δήλωσε πως θα «μεταναστεύσει» στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ενώ την αντίθετη πορεία θα ακολουθήσει το 4,9%.

Πηγή εικόνων: politic.gr

Όσον αφορά τις μετακινήσεις από τη Νέα Δημοκρατία προς το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και αντίστροφα, μόλις το 2,2% θα εγκαταλείψει την κυβέρνηση δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στο ΠΑΣΟΚ, ενώ η Νέα Δημοκρατία θα απορροφήσει το 3,5% των ψηφοφόρων της Χαριλάου Τρικούπη.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement