Τραγωδία στα Τέμπη: Στους 57 οι νεκροί

Advertisement

Στους 57 έχουν φτάσει οι νεκροί από το φρικτό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον Realfm η Ρουμπίνη Λεονταρή, προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο μαγκαζίνο του Realfm 97,8 με τον Νίκο Στραβελάκη και την Ελισάβετ Σαλαμάρα, η ιατροδικαστής είπε ότι έχουν μεταφερθεί σήμερα στο νεκροτομείο 14 απανθρακωμένες σοροί. Ακόμη 7 απανθρακωμένες σοροί είχαν μεταφερθεί την Τετάρτη στο νεκροτομείο.

Η Ρουμπίνη Λεονταρή είπε επίσης ότι οι σάκοι με ανθρώπινα μέλη που βρίσκονται στο νεκροτομείο έχουν ξεπεράσει τις 10. «Έχει ληφθεί από το κάθε μέλος DNA, οπότε κάποιο μέλος που μπορεί να ανήκει σε μια σορό διαμελισμένη, θα αποδοθεί στη σορό, κάποια μέλη που δεν θα ανήκουν σε σορό, θα έχουμε το DNA τους» ανέφερε, εξηγώντας τη διαδικασία ταυτοποίησης.

«Η ταυτοποίηση δεν είναι έργο των ιατροδικαστών. Συνδράμουμε βέβαια, αλλά είναι ευθύνη του εργαστηρίου της εξειδικευμένης ομάδας της Πολιτικής Προστασίας για μαζικές καταστροφές. Έχουμε την πληροφόρηση ότι προχωρά η εργαστηριακή διερεύνηση του DNA. Έχουμε ήδη, μέχρι στιγμής, 14 ολοκληρωμένα αποτελέσματα, τα οποία βρίσκονται στη διαδικασία ταυτοποίησης από το αρμόδιο άτομο», τόνισε η κ. Λεονταρή.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement