Τραγωδία στα Τέμπη: Αυτά είναι τα δύο άτομα που δεν έχουν ταυτοποιηθεί

Advertisement

Ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι στα εργαστήρια της διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, όλων των δειγμάτων βιολογικού υλικού που είχαν συγκεντρωθεί από τα ειδικά κλιμάκια της πυροσβεστικής, από τον τόπο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος έξω από τα Τέμπη, χωρίς να αλλάξει κάτι στον μαύρο απολογισμό των 57 νεκρών.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, στα εγκληματολογικά εργαστήρια έφτασαν συνολικά, από την πρώτη στιγμή μέχρι και χτες, 107 δείγματα από νεκρούς και ανθρώπινα μέλη. Από την έρευνα ταυτοποιήθηκαν οι 55 νεκροί.

Advertisement

Μια φοιτήτρια και ένας μετανάστης που ταξίδευαν με τη μοιραία αμαξοστοιχία στα Τέμπη παραμένουν αταυτοποίητοι, γιατί ακόμη δεν έχουν βρεθεί ίχνη τους, σχεδόν μία εβδομάδα μετά το τραγικό συμβάν Σε ρεπορτάζ του το Mega ανέφερε ότι πρόκειται για την 23χρονη Εριέττα και έναν 34χρονο από το Μπαγκλαντές.

Οι γονείς της Εριέττας, φοιτήτριας της Αρχιτεκτονικής, έχουν να επικοινωνήσουν μαζί της από το βράδυ της Τρίτης. Ως τώρα δεν έχουν από πουθενά νέα για την μοναχοκόρη τους.

Advertisement

Ώρες αγωνίας και για την οικογένεια του 34χρονου από το Μπαγκλαντές, την εξαφάνιση του οποίου δήλωσε στις Αρχές ένας φίλος του. Ο άνδρας ταξίδεψε με το μοιραίο τρένο από την Αθήνα για την Θεσσαλονίκη προκειμένου να εκδώσει τα χαρτιά παραμονής του στη χώρα. Και στις δύο περιπτώσεις οι αρχές έχουν δείγματα DNA, τα οποία όμως δεν ταιριάζουν με καμία σορό.

Στο τόπο του δυστυχήματος, το μακάβριο έργο της πυροσβεστικής σχεδόν τέλειωσε, καθώς έχουν απομακρυνθεί όλα τα βαγόνια και συντρίμμια από την φοβερή σύγκρουση των δύο τρένων και απομένει ένας τελευταίος έλεγχος για τυχόν βιολογικό υλικό στο έδαφος, κάτι που αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ώρες και αναμένεται να ανακοινωθεί η λήξη των ερευνών.

Τραγωδία στα Τέμπη: Οι τραγικές ιστορίες

«Μαμά μου, έλα να με πάρεις, τράκαραν τα τρένα και σκοτωθήκαμε, πήραμε φωτιά!». Ενας εκκωφαντικός θόρυβος και μετά η κόλαση. Βαγόνια τυλίγονται στις φλόγες, ακούγονται ουρλιαχτά, κραυγές απόγνωσης από τους εγκλωβισμένους στα συντρίμμια που άφησε πίσω η μοιραία σύγκρουση των δυο τρένων.

Advertisement

Μέσα σε ελάχιστα λεπτά της ώρας τα Τέμπη γίνονται τόπος μαρτυρίου. Δεκάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους νέα παιδιά, φοιτητές που επέστρεφαν στις σχολές τους, σβήνουν κάτω από τις πυρακτωμένες σιδεριές.

Ο πόνος αβάσταχτος για τους γονείς που κηδεύουν ό,τι πολυτιμότερο είχαν. Οσοι επέζησαν από το δρομολόγιο του τρόμου ξυπνούν τα βράδια από τους εφιάλτες. Είναι το σοκ, που όμως δεν «λύγισε» τους νεαρούς και μη επιβάτες οι οποίοι με αυτοθυσία κουβάλησαν στις πλάτες τραυματίες, κρατούσαν το χέρι τους, οδηγώντας τους σε ξέφωτο.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement