Το τεχνολογικό υπόβαθρο της Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4

Advertisement

Η Alfa Romeo Plug-in Hybrid Q4 Tonale, είναι η κορυφαία έκδοση του νέου μοντέλου. Πρόκειται για την έκδοση που εισάγει την ιταλική μάρκα στην εποχή της εξηλεκτρισμένης κίνησης.

Το σύστημα Plug-in Hybrid Q4, προσφέρει υψηλή απόδοση 280 ίππων. Το υβριδικό σύστημα αποτελείται από έναν turbo βενζινοκινητήρα 1.3 απόδοσης 180 ίππων που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων και κινεί τους εμπρός τροχούς και έναν ηλεκτρικό κινητήρα μέγιστης απόδοσης 90kW (122 ίππων) και 250 Nm ροπής που κινεί τους πίσω τροχούς.

Εφοδιάζεται και με το σύστημα τετρακίνησης Q4, για ακόμη καλύτερη πρόσφυση.

Advertisement

Η επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα διαρκεί μόλις 6,2΄΄, ενώ η τελική ταχύτητα να φτάνει τα 135 χλμ./ώρα στην αμιγώς ηλεκτρική κίνηση και τα 206 χλμ./ώρα στην υβριδική λειτουργία.

Το σύστημα λειτουργεί σε τάση 306V και η μπαταρία litium-ion χωρητικότητας 15,5 kWh εξασφαλίζει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία που ξεπερνά τα 80 χλμ. σε αστικές συνθήκες. Η συνολική αυτονομία ξεπερνά τα 600 χλμ. Εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 26 γραμ./χλμ. και μέση κατανάλωση στον κύκλο WLTP μόλις 1,1 λτ./100 χλμ. Ελεύθερη κίνηση στονν δακτύλιο και μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.

Εκτός από το Plug-in Hybrid σύστημα, η κορυφαία Tonale εφοδιάζεται με μια σειρά προηγμένων μηχανικών και ηλεκτρονικών συστημάτων. Όπως και στην υπόλοιπη γκάμα, το μοντέλο διαθέτει το σύστημα πέδησης brake-by-wire IBS, αμορτισέρ τεχνολογίας FSD (Frequency-Selective-Damping) και ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση στον βασικό εξοπλισμό της έκδοσης Veloce.

Advertisement

Η γκάμα προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης(ADAS)εξασφαλίζουν δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2.

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3» και η οθόνη αφής του συστήματος infotainment των 10,25» προσφέρουν γρήγορη και εύκολη πλοήγηση στις λειτουργίες, ενώ υπάρχει δυνατότητα αναβαθμίσεων ΟΤΑ μέσω διαδικτύου («Over The Air»), αλλά και αναβαθμισμένες λειτουργίες ελέγχου από απόσταση μέσω της εφαρμογής Alfa Connected Services. Το αναβαθμισμένο πιστοποιητικό NFT (Non-Fungible-Token), το οποίο αποτελεί μια παγκόσμια πρωτιά της Alfa Romeo στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, προσφέρει εφόσον το επιθυμεί ο οδηγός, πιστοποίηση για τα συνολικά χιλιόμετρα που έχει διανύσει το αυτοκίνητο, αλλά και πόσα από αυτά έχουν καλυφθεί σε αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement