Εκλογές 2023: Ο γρίφος της κάλπης

ΦΩΤ. ΕUROKINISSI
Advertisement

Δεν γνωρίζω εάν στο Μαξίμου με αφορμή την τραγωδία των Τεμπών νιώθουν την ίδια πίεση, αλλά εκείνο που έμαθα είναι ότι επέστρεψε επειγόντως από τις ΗΠΑ ο Αμερικανός σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη Στάν(λεϊ) Γκρίνμπεργκ.

Ο στόχος είναι διπλός: Ο πρώτος να προχωρήσει η γραμμή «άμυνας» στη μεγαλύτερη κρίση που έχει να διαχειριστεί η κυβέρνηση από εσωτερικό ζήτημα.

Ο δεύτερος να αρχίσει να σχεδιάζεται εκ νέου το αφήγημα με το οποίο θα πάει η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές, είτε γίνουν τον Απρίλιο είτε το Μάιο.

Advertisement

Ο Γκρίνμπεργκ βρισκόταν ήδη σε επαφή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, από τη στιγμή που η τραγωδία έγινε γνωστή σε όλη της τη διάσταση και ήταν ο εισηγητής της ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το «συγγνώμη» του πρωθυπουργού αλλά και το μήνυμα ότι θα αλλάξει τη χώρα και ότι δεν φταίει η κακή ώρα.

Επίσης ο Αμερικανός «γκουρού» θα πάρει στα χέρια του τις μετρήσεις αλλά και τα στοιχεία που καταγράφονται στις κυλιόμενες, ώστε να εισηγηθεί στον κ. Μητσοτάκη την τελική ημερομηνία των εκλογών.

Να σημειώσουμε ότι ο Γκρίνμπεργκ ήταν εκείνος που είχε πείσει παρουσιάζοντας συγκεκριμένα στοιχεία των δημοσκοπήσεων, τον πρωθυπουργό να πάει σε εκλογές στις 9 Απριλίου.

Advertisement

Πάντως στο Μαξίμου μετρούν αντίστροφα για τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, την Πέμπτη 9 Μαρτίου, που θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με αντικείμενο ζητήματα του τραγικού δυστυχήματος. Δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός να «φωτογραφίσει» με την τοποθέτησή του το αν ισχύει ακόμη το θέμα των εκλογών για τον Απρίλιο, ή με μια έκφραση «έχουμε δουλειά μπροστά μας» να δείξει ότι θα τις πάει πιο πίσω.

Στο τραπέζι πάντως θα βρεθούν θεσμικές κινήσεις, παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν άμεσα και θα δείχνουν την «επανίδρυση» επί της ουσίας του ΟΣΕ και θα γίνει και η εξειδίκευση των προτάσεων του υπουργού Επικρατείας και Μεταφορών Γιώργου Γεραπετρίτη, που θα παρουσιαστούν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου.

Χθες, πάντως, σε μια από τις συσκέψεις που έγιναν στο Μαξίμου με την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και υπηρεσιακών παραγόντων, η εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Γιάννη Πλακιωτάκη ήταν να ενταθούν οι έλεγχοι ασφαλείας και οι επιθεωρήσεις σε πλοία και λιμάνια. Στη σύσκεψη βρέθηκε και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Γιώργος Αλεξανδράκης.

Advertisement

Είναι ενδεικτικό ότι εν όψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου η ανάγκη αυτή γίνεται ακόμη πιο επιτακτική. Ταυτόχρονα, ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Μιχάλης Παπαδόπουλος, υπό τις κατευθύνσεις του νέου υπουργού Γιώργου Γεραπετρίτη, ξεκινά μπαράζ επαφών με εκπροσώπους αεροδρομίων και μέσων σταθερής τροχιάς, ώστε να υπάρξουν και εκεί έκτακτες επιθεωρήσεις για την ασφάλεια στις συγκοινωνίες.

Τέλος την Παρασκευή 10 Μαρτίου ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η επίσκεψη είναι στο πλαίσιο των μηνιαίων τακτικών συναντήσεών τους και δεν συνδέεται με το θέμα εκλογών.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement