Στο Ταμείο Ανάκαμψης έργα 161 εκατ. ευρώ για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας

Advertisement

Δέσμη έργων οδικής ασφάλειας, ύψους 161 εκατ. ευρώ, εντάσσεται στο «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας» του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θόδωρου Σκυλακάκη.

Τα έργα αυτά αφορούν σε 76 δήμους της χώρας με συνολικό προϋπολογισμό 161.032.998 ευρώ. Στο πλαίσιο του Προγράμματος, χρηματοδοτούνται, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, στοχευμένες επεμβάσεις, βελτιώσεις και τροποποιήσεις επί του υφιστάμενου οδικού δικτύου.

Τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα, από την υλοποίηση των έργων είναι:

Advertisement

Η βελτίωση της οδικής ασφάλειας και η μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου.

Η μείωση της καταναλισκόμενης ενέργειας του οδοφωτισμού (λόγω εφαρμογής led) και των ρύπων από τις μετακινήσεις.

Η εξοικονόμηση φυσικών πόρων και η αύξηση των κοινόχρηστων χώρων πρασίνου.

Advertisement

Η βελτίωση της αισθητικής του αστικού περιβάλλοντος καθώς και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του υπαίθριου δημόσιου χώρου.

Η βελτίωση της προσβασιμότητας/μετακινήσεων και η διευκόλυνση κυκλοφορίας στα πεζοδρόμια πεζών και ΑμεΑ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε σχετικά: «Με τη σημερινή απόφαση προσθέτουμε 161 εκατ. ευρώ σε ένα ευρύ πλέγμα έργων, συνολικού ύψους 612 εκατ. ευρώ, για την οδική ασφάλεια. Με σκοπό τη μεγαλύτερη ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών και τη μείωση του αριθμού των τροχαίων ατυχημάτων χρηματοδοτούμε τους δήμους και τις περιφέρειες μας με μια ισχυρή, χωρίς προηγούμενο, χρηματοδότηση. Με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, επιχειρείται για πρώτη φορά να αντιμετωπιστεί, με σχέδιο και σοβαρότητα, ένα ζήτημα που βελτιώνει τη ζωή των ανθρώπων και το εθνικό σύστημα υγείας και ενισχύει την ελληνική οικονομία».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, επισήμανε: «Επιπλέον πόροι, ύψους 161 εκατ. ευρώ, από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας διοχετεύονται για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, μέσα από την υλοποίηση σημαντικών γι’ αυτό τον σκοπό έργων σε 76 δήμους της χώρας».

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement