Kακοκαιρία ILINA: Έντονα φαινόμενα σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας

Advertisement

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr, η κακοκαιρία ILINA θα συνεχίσει να επηρεάζει σχεδόν το σύνολο της χώρας κατά τη διάρκεια της Τρίτης 04/04.

Από την αρχή του εικοσιτετραώρου βροχές και καταιγίδες, που τοπικά θα είναι ισχυρές, θα εκδηλώνονται σε περιοχές του Ιονίου, της νότιας ηπειρωτικής χώρας, της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα προοδευτικά θα επεκταθούν στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη.

Βροχές και καταιγίδες, με πιθανότητα για τοπικά έντονα φαινόμενα, αναμένονται κατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας 03/04 και τις πρωινές ώρες της Τρίτης 04/04 στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας. Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί, αποτυπώνεται η γεωγραφική κατανομή των φαινομένων κατά το διάστημα 03:00 – 06:00 της Τρίτης 04/04.

Advertisement

Από τις πρωινές έως τις απογευματινές ώρες της ημέρας, τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στη Χαλκιδική, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, χωρίς ωστόσο να σταματήσουν στην υπόλοιπη χώρα.

Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν, αποτυπώνεται η γεωγραφική κατανομή των φαινομένων κατά τα διαστήματα 09:00 – 12:00 και 12:00 – 15:00 της Τρίτης 04/04.

Advertisement

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement